Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Japan (日本) » Vliegtickets Japan boeken?

Vliegtickets Japan boeken?

Vliegtickets naar Tokyo Narita airport
Vliegtickets naar Tokyo Narita airport

Niet alleen vluchten naar Tokyo zijn verkrijgbaar via onze website maar wij kunnen je ook helpen met de goedkoopste vliegtickets naar Japan. Het boeken van een vlucht naar het land van de rijzende zon is niet zo heel lastig want er gaan genoeg vluchten vanuit Nederland Schiphol Amsterdam (IATA: AMS) of België Brussels Airport (IATA: BRU). Toch vergeten veel reizigers vaak dat het ook mogelijk is om op verschillende steden in Japan direct te vliegen.

> Zoek Vliegtickets Japan

Het is namelijk mogelijk op Tokyo, Kyoto, Sapporo, Hiroshima, Fukuoka, Okinawa en Osaka te vliegen (directe vlucht met KLM) vanuit de lage landen. Vliegtickets naar Japan vergelijken tussen deze steden kan een hoop geld besparen. Daarnaast is Japan natuurlijk een gigantisch land dat gemakkelijk te overbruggen is met de moderne Shinkansen, maar hoe snel deze ook gaat een binnenlandse vlucht is meestal sneller en soms net zo duur.

Goedkope vliegtickets Japan
JAL airlines
VlieginformatieGegevens
Gemiddelde prijs *±€745
Vliegvelden in JapanTokyo Haneda Airport (HND), Tokyo Narita Airport (NRT), Kansai International Airport (KIX), Fukuoka Airport (FUK)
Vertrekluchthavens in NLSchiphol Amsterdam (AMS) Brussels Airport (BRU)
AirlinesEmirates, ANA, Lufthansa, Garuda Indonesia, Thai Air, AEROFLOT, Airfrance, KLM, Qatar Airways, Britisch Airways, AlItalia, Finnair, Etihad Airways, SAS, Cathay Pacific, Japan Airlines, Korean Air, Swiss Air en China Airlines
Afstand tot Tokyo4645 km
Vluchttijd tot Tokyo±11h

De vlieginformatie is afkomstig van verschillende bronnen zoals ticket resellers, wikipedia en eigen ervaringen.

De goedkoopste vliegtickets Japan

Hieronder staan de goedkoopste vliegtickets Japan vanuit Schiphol Amsterdam of Zaventem Brussel Airport van dit moment.

De vliegvelden van Japan

Japan heeft 98 vliegvelden verspreid over de eilanden Honshu, Hokkaido, Shikoku, Kyushu en Okinawa maar de perfecte binnenlandse vluchten vinden is niet altijd even makkelijk. Wij zullen je helpen bij het boeken van een spotgoedkoop vliegticket Japan vanuit Nederland/België of voor een binnenlandse vlucht.

De grootste Airports in Japan zijn Tokyo Narita Airport (IATA: NRT), Fukuoka Airport (IATA: FUK), Naha Airport/Naha Air Base (IATA: OKA) ook gebruikt door het Japanse leger, Hiroshima-Nishi Airport(IATA: HIW), Nagoya Airfield / Komaki Air Base (IATA: NKM), Okadama Airport (IATA: OKD), Haneda Airport Tokyo (IATA: HND) en Kansai International Airport (IATA: KIX). Deze vliegvelden ontvangen allemaal internationale vluchten en zo ook vanuit Nederland.

Vliegticket naar Tokyo terug van Osaka
Vliegticket naar Tokyo terug van Osaka

Vergeet dus niet te zoeken naar een vliegticket Japan naar één van de bovenstaande steden. Vluchten kunnen namelijk een stuk goedkoper zijn als je afwijkt van het populaire vliegveld Haneda Airport of Osaka Airport. Handige tip: met een overstap kan je budget vliegtickets Fukuoka boeken.

> Vergelijk Vliegtickets Japan

Vliegmaatschappijen die vliegen op Japan

Enkele vliegmaatschappijen die vliegen op Japan zijn internationale luchthavens zijn Emirates, ANA, Lufthansa, Garuda Indonesia, Thai Air, AEROFLOT, Airfrance, KLM, Qatar Airways, Britisch Airways, AlItalia, Finnair, Etihad Airways, SAS, Cathay Pacific, Japan Airlines, Korean Air, Swiss Air en China Airlines. Zoals je ziet zitten enkele van de meest veilig vliegmaatschappijen tussen de vliegticket Japan aanbieders. Wist je dat bij de meeste pakketreizen naar Japan een vliegticket inbegrepen zit?

Met onze Skyscanner tips kan je gemakkelijk veel geld besparen op een vliegticket.

Vluchttijden NL/BE naar Japan

De vliegtijd van Amsterdam naar Japan is ongeveer 11 uur met een rechtstreekse vlucht vanaf Schiphol Airport naar Tokyo. Vanuit Brussel Airport duurt de directe vlucht ongeveer 10 uur. Er zijn naast directe vluchten ook vaak budget vliegtickets met tussenstops te verkrijgen. Gangbare stops zijn dan vaak Abu Dhabi (AUH), Mumbai (BOM), Dubai (DXB), Frankfurt (FRA), Helsinki (HEL), Jakarta (GCK), Shanghai (PVG) of Seoul (ICN). Perfect om de benen even te strekken na een lange vlucht!

Wij boeken meestal onze vlucht via Cheaptickets.nl.

FAQ over vliegen naar Japan

❄️ Wat is de goedkoopste tijd om naar Japan te vliegen?

Vanaf Schiphol (AMS) of Brussel Airport (BRU) is een vlucht naar Japan in de maanden januari en februari het beste te boeken voor de goedkoopste deal. Dit komt omdat je dan net het hoogseizoen met de feestdagen zoals kerst hebt gehad en je nog ruim voor de sakaru bloeiperiode zit.

✈️ Wat is de beste tijd om een vlucht te boeken naar Japan?

Uit een meta analyse van verschillende vliegticket resellers zoals Skyscanner, Cheaptickets, Momondo en KLM is het over het algemeen het beste mogelijk om 56 dagen voor vertrek de goedkoopste prijzen te vinden voor viegtickets naar Japan.

📅 Wat is de goedkoopste dag om te vertrekken voor een vlucht naar Japan?

Vanaf Schiphol (AMS) en Brussel Airport (BRU) is dinsdag en woensdag de goedkoopste dag om naar Tokyo of Osaka te vliegen. Dit komt doordat de meeste reizigers graag in het weekend vliegen om zo vakantiedagen uit te sparen.

🕑 Wat is de beste tijd van de dag om te vliegen naar Japan?

Vanaf Schiphol (AMS) en Brussel Airport (BRU) kan je het beste in de ochtend vertrekken naar Japan. Dan land je door het tijdverschil laat in de avond in Japan en kan je gelijk naar bed. Hierdoor ben je het snelste van een jetlag af aangezien het mogelijk is om een bijna volle nacht te slapen.

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening