Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Nachtleven van Tokyo

Nachtleven van Tokyo

nachtleven in Tokyo
nachtleven in Tokyo

Clubs, bars en het nachtleven van Tokyo

Tokyo doet niet onder voor wereldsteden zoals Londen of New York op het gebied van clubs, bars en ander nachtelijke activiteiten. Nu zijn wij Nederlanders wel wat gewend maar in Tokyo kunnen ze goed feesten! De Japanners houden van dansen, drinken en live muziek en dit kan je in Tokyo 24/7 meemaken want de stad leeft elke nacht & dag. De stad is op zichzelf natuurlijk al een gigantische lichtshow wat het al bijna tot een disco maakt maar waar vind je nu de leukste uitgaansplekken?

Nachtclubs, bars en cafés in Tokyo

Voor een club betaald je meestal een toegangsprijs van 2.500-3.000 yen, dat is niet mis maar dan heb je wel een leuke avond in een topclub! De clubs zijn fancy, hip, modern en van alle gemakken voorzien.

Wil je liever live muziek dan kan je ook terecht in Tokyo aangezien veel Japanners zich bezighouden met het maken van muziek op straat en in de lokale bar. Daarnaast kan je lekker wat drinken in de oneindige hoeveelheid restaurants, barretjes of cafés, hier is de entree meestal gratis.

Ben je gay of bi wees dan niet bang want Tokyo staat open voor je. Toch zijn de Japanners nog vrij conservatief en zal je niet snel twee mannen hand in hand over straat zien lopen, maar geaccepteerd is het zeker!

Nachtleven in Tokyo

nachtclubs Tokyo
nachtclubs Tokyo

Doordat het leven 24/7 doorgaat in Tokyo kan je ook altijd wel een feestje ergens vinden. Wij kunnen je aanraden om het nieuws en de proppers in de gaten te houden, deze vind je in de hoofdstraten en kunnen je precies vertellen waar de leukste feestjes zijn die avond. Meestal moet je entree betalen maar als je een coupon van CIA (Club Information Agency) weet te bemachtigen dan kan je gratis of met korting naar binnen, deze kortingsbonnen vind je overal. Het nachtleven in Tokyo begint rond elf uur en duurt ongeveer tot vier, daarna zijn er natuurlijk genoeg afterparty’s te vinden. Ga je naar de topclubs van de stad vergeet dan niet een leuke portemonnee mee te nemen want de drankjes in deze clubs zijn niet goedkoop, kleed je daarnaast ook netjes aan anders kom je niet binnen! Het nachtleven van Tokyo staat zeker in de top 10 van de wereld, dus mis het niet!

Festivals in Tokyo

Naast het bruisende nachtleven in Tokyo zijn er ook meer dan genoeg festivals het gehele jaar door. Een aantal leuke festivals die wij kunnen aanraden zijn het Fuji Rock, Summer Sonic, Rock in Japan en Tokyo Summer Music Festival die allemaal in de maanden juli en augustus worden gehouden.

De meeste van deze festivals duren een aantal dagen en een ticket kost rond de 15.000 yen. Je kan deze vergelijken met festivals als Lowlands en Pinkpop in Nederland. Voor typische Japanse festivals kans je terecht op onze matsuri pagina.

Waar moet je op letten tijdens het uitgaan in Tokyo?

Als je uitgaat in Tokyo, zijn er enkele belangrijke dingen om in gedachten te houden om ervoor te zorgen dat je veilig en respectvol blijft:

  1. Alcoholgebruik kan leiden tot ongepast gedrag en confrontaties. Zorg ervoor dat je binnen je grenzen blijft en drink verantwoordelijk. Japanners kennen niet altijd hun eigen grenzen.
  2. Respecteer de cultuur en gebruiken van Japan. Het is belangrijk om je beleefd en respectvol te gedragen tegenover de lokale bevolking en de regels te volgen. Bijvoorbeeld, roken op straat is verboden in sommige delen van Tokyo en kan leiden tot boetes.
  3. Houd je bezittingen veilig. Tokyo is over het algemeen een veilige stad, maar het is altijd verstandig om je waardevolle spullen veilig op te bergen en op te letten voor zakkenrollers in drukke uitgaansgebieden zoals in Shibuya, Shinjuku en de Golden Gai.
  4. Let op welke clubs en bars je bezoekt. Sommige clubs en bars hebben mogelijk een slechte reputatie of trekken een ongewenst publiek aan. Doe wat onderzoek voordat je ergens naartoe gaat en vermijd eventueel gevaarlijke situaties. Gewoon aan de locals vragen.
  5. Verplaats je veilig terug naar huis. Het openbaar vervoer in Tokyo stopt vaak vroeg in de ochtend, dus plan van tevoren hoe je veilig thuis kunt komen. Als je ‘s avonds laat alleen over straat loopt, zorg er dan voor dat je een betrouwbare taxi neemt of gebruikmaakt van een ride-hailing app zoals Uber of Bolt bijvoorbeeld.
Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening