Meteen naar de inhoud

Nachtleven van Tokyo

nachtleven in Tokyo

Clubs, bars en het nachtleven van Tokyo

Tokyo doet niet onder voor wereldsteden zoals Londen of New York op het gebied van clubs, bars en ander nachtelijke activiteiten. Nu zijn wij Nederlanders wel wat gewend maar in Tokyo kunnen ze goed feesten! De Japanners houden van dansen, drinken en live muziek en dit kan je in Tokyo 24/7 meemaken want de stad leeft elke nacht & dag. De stad is op zichzelf natuurlijk al een gigantische lichtshow wat het al bijna tot een disco maakt maar waar vind je nu de leukste uitgaansplekken?

Voor een club betaald je meestal een toegangsprijs van 2.500-3.000 yen, dat is niet mis maar dan heb je wel een leuke avond in een topclub! De clubs zijn fancy, hip, modern en van alle gemakken voorzien. Wil je liever live muziek dan kan je ook terecht in Tokyo aangezien veel Japanners zich bezighouden met het maken van muziek op straat en in de lokale bar. Daarnaast kan je lekker wat drinken in de oneindige hoeveelheid restaurants, barretjes of cafés, hier is de entree meestal gratis. Ben je gay of bi wees dan niet bang want Tokyo staat open voor je. Toch zijn de Japanners nog vrij conservatief en zal je niet snel twee mannen hand in hand over straat zien lopen, maar geaccepteerd is het zeker!

nachtclubs Tokyo

Nachtleven in Tokyo

Doordat het leven 24/7 doorgaat in Tokyo kan je ook altijd wel een feestje ergens vinden. Wij kunnen je aanraden om het nieuws en de proppers in de gaten te houden, deze vind je in de hoofdstraten en kunnen je precies vertellen waar de leukste feestjes zijn die avond. Meestal moet je entree betalen maar als je een coupon van CIA (Club Information Agency) weet te bemachtigen dan kan je gratis of met korting naar binnen, deze kortingsbonnen vind je overal. Het nachtleven in Tokyo begint rond elf uur en duurt ongeveer tot vier, daarna zijn er natuurlijk genoeg afterparty’s te vinden. Ga je naar de topclubs van de stad vergeet dan niet een leuke portemonnee mee te nemen want de drankjes in deze clubs zijn niet goedkoop, kleed je daarnaast ook netjes aan anders kom je niet binnen! Het nachtleven van Tokyo staat zeker in de top 10 van de wereld, dus mis het niet!

Festivals in Tokyo

Naast het bruisende nachtleven in Tokyo zijn er ook meer dan genoeg festivals het gehele jaar door. Een aantal leuke festivals die wij kunnen aanraden zijn het Fuji Rock, Summer Sonic, Rock in Japan en Tokyo Summer Music Festival die allemaal in de maanden juli en augustus worden gehouden. De meeste van deze festivals duren een aantal dagen en een ticket kost rond de 15.000 yen. Je kan deze vergelijken met festivals als Lowlands en Pinkpop in Nederland

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening