Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Nachtleven van Tokyo » Bars & cafés in Tokyo

Bars & cafés in Tokyo

cafes in Tokyo

De leukste bars en cafés van Tokyo

Wij hebben een top 5 samengesteld van de leukste cafés en bars in Tokyo. De cafeetjes en barretjes zijn gekozen om hun charme en geschiedenis. Daarnaast is de goede kwaliteit van de drankjes natuurlijk ook een pré. We hebben geprobeerd ook zoveel mogelijk diversiteit in bars en cafés toe te voegen zodat er voor ieder wat bij zit.

Cafés in Tokyo

Een aantal leuke cafés in Tokyo waar je kan genieten van heerlijke Japanse chai, Chinese thee of Japanse koffie met misschien wel een scheutje Sake. Wij hebben ze op een rij gezet voor je.

Pure Café
Dit Café serveert alleen puur natuurlijke producten zoals organische koffie, vegetarische broodjes, soepen en cakejes. Een kopje Chinese medicijnthee zal je ook zeker goed doen aan de start van de dag. Pure Café is een aanrader voor de healthfreaks onder ons.

Café Paulista
Waarschijnlijk het oudste café in Tokyo, daarnaast willen ze het vaandel hoog houden door alleen maar de hoogste kwaliteit koffie te schenken. De koffie is sterk met veel aroma’s van pure Braziliaanse koffiebonen. De locatie van Café Paulista is midden in het centrum van Tokyo, toch zijn de prijzen daar niet naar en kan je erg goedkoop een lekker bakje koffie drinken.

Ben’s Café
Ben’s Café is een Amerikaans café dat geliefd bij studenten en kunstenaars. Waarschijnlijk omdat de Waseda Universiteit om de hoek zit. De koffie is heerlijk en de huisgemaakte cakes en bagels zijn het proberen waard. Naast koffie schenken ze ook een lekker biertje.

Cha Ginza
Cha Ginza is een café dat bestaat uit meerdere verdiepingen. Op de eerste verdieping kan je terecht voor whisky en wat Japanse zoetigheid. Op de tweede voor heerlijke Sancha, dit is groene thee getrokken van echte thee bladeren.

Awamori
Dit is niet echt een café waar je koffie kan drinken maar wel terecht kan voor de bekende Awamori alcohol die getrokken is van Thaise rijst. Er is in dit café een keuze uit meer dan 150 soorten awamori, voor iedere fijnproever zit er wel een drankje bij.

bars tokyo

Bars in Tokyo

Als eerste een top 5 van de leukste bars van Tokyo. De barretjes liggen verspreid over Tokyo maar zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Kamiya Bar
De Kamiya Bar is de oudste westerse bar in Tokyo, de bar is opgericht in 1880 door de bekende Japanner Kamiya Denbei van de Japanse brandy stokerij. De bar was vroeger erg populair bij bekende kunstenaars en schrijvers, tegenwoordig is het een hippe hotspot voor lekkere cocktails en drankjes. Probeer de Denki-Bran cocktail als je hier bent want dit is het bekendste drankje van de Kamiya Bar.

Quons bar
De Quons bar heeft een prachtig dakterras met faxu-balinese meubels om in te zitten. Binnen zit je op luxe leren fauteuils en aan chique eettafels. Het is geen goedkope bar maar als je wat geld te besteden heb dan is de huischampagne een aanrader. Daarnaast heeft de Quons bar een ruim assortiment aan wijnen geïmporteerd van over de hele wereld. Ze hebben ook een kleine Aziatische menukaart.

Paddy Foley’s Irish Pub
In geen één grote stad ontbreekt er een Irish Pub en zo ook niet in Tokyo. De Paddy Foley’s Irish Pub is een oude Irish pub die natuurlijk Guinnes schenkt. Het is een Ierse pub zoals je die in Nederland kent, de menukaart is alleen een tikkeltje Aziatisch.

Sasagin
Sake? Sake! Bij Sasagin kan je terecht voor verschillende soorten Japanse Sake. Je kan hier terecht voor de goedkope supermarkt Sake maar ook voor de exclusieve koud geserveerde Dai Ginjo.

Mado Lounge
Een bar of lounge op de 52e verdieping met een mooi uitzicht over de stad? Dan moet je bij Mado Lounge wat gaan drinken! Deze lounge heeft een aparte inrichting die een leuk effect heeft samen met de rustige achtergrondmuziek. Leuk om wat te drinken en te genieten van het uitzicht.

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening