Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Nachtleven van Tokyo » Top 15 clubs in Tokyo

Top 15 clubs in Tokyo

Nachtclubs en discotheken in Tokyo

Tokyo heeft een bruisend uitgaansleven doordat de stad natuurlijk 24/7 leeft. Maar het aanbod is zó groot, dat het soms lastig is om te kiezen waar je heen moet gaan. Of je nu tot diep in de ochtend wilt feesten in Shinjuku of liever een alternatieve club in een rustige wijk opzoekt, in Tokyo heb je meer dan genoeg keuze voor elke dag in de week. Hier bespreken we 15 van de leukste, meest populaire en/of unieke clubs in Tokyo! De Japanners zelf houden vooral van techno feestjes, hippe strakke clubs maar ook van livemuziek en rock & roll.

Onze top 15 clubs;

 1. Sel Octagon Tokyo
 2. Batica
 3. WWW B
 4. Forestlimit
 5. WARP Shinjuku
 6. Club Camelot
 7. 1 OAK Tokyo
 8. WOMB
 9. Harlem
 10. Contact
 11. V2 Tokyo
 12. Vision
 13. Vent
 14. Club ageHa
 15. Gentlemen’s club Genius

Top 15 nightclubs in Tokyo

De clubs zijn modern en hebben state of the art muziek installaties waardoor de Japanners wel een feestje weten te maken. De meeste clubs sluiten rond 04:00 maar net als in elk land zijn er ook in Japan nog genoeg afterparty’s te vinden. Hier volgt onze top 15;

#1 Sel Octagon Tokyo

Hét centrum van het uitgaansleven in Tokyo is de wijk Roppongi. Hier vind je onder andere de club Sel Octagon Tokyo. Deze relatief jonge nachtclub heeft alles wat je van een grote, moderne club mag verwachten: geweldige muziek, goede lichtinstallaties en natuurlijk lekkere drankjes. Zodra je Sel Octagon Tokyo binnenloopt waan je je in een science-fiction film. De dansvloer is groot en er zijn meerdere VIP plekken. Van maandag tot woensdag is Sel Octagon Tokyo geen nachtclub, maar slechts een bar. Van donderdag tot en met zondag, is de dansvloer wél geopend. Op deze dagen draaien de beste, soms wereldberoemde, DJ’s hun muziek hier. Voor entree heb je geen ID nodig, mits je gebruik maakt van de app van Sel Octagon Tokyo. Hiermee kun je de aderen in je pols scannen (ja, serieus!) en vanaf dat moment sta je als het ware geregistreerd. Je kunt je ID, samen met je andere waardevolle spullen, gewoon in een van de lockers van deze club laten liggen.

Adres: 7-8-6 Roppongi | Axall Roppongi B1F, Minato 106-0032

Openingstijden: 22:00 – 05:00

Dichtstbijzijnde stations: Ropppongi Station, Nogizaka Station – Website: https://sel-octagon-tokyo.jp/

#2 Batica

Batica is een gave, alternatieve club in de wijk Ebisu. De club is als het ware opgedeeld in twee delen: een gedeelte met een bar en lounge én een gedeelte met een dansvloer. Op de begane grond vind je de bar en lounge. Hier kun je een drankje kopen en even zitten, voor of nadat je je uitleeft op de dansvloer. De muziek hier is gevarieerd, net zoals de clientèle. Op sommige dagen wordt hier veel Japanse hiphop gedraaid, op andere dagen weer zware techno. Dit kunnen al bekende artiesten zijn, maar ook up and coming DJ’s, rappers of bands. Zoals al werd gezegd is het publiek hier erg gevarieerd: Batica is populair onder studenten, jonge salarymen en toeristen.

Adres: Ice Cube Bldg 1-2F, 3-1-25 Ebisu-Minami, Shibuya-ku

Openingstijden: 22:00 – 05:00

Dichtstbijzijnde stations: Ebisu Station, Daikan-Yama Station, Naka-Meguro Station – Website: http://www.batica.jp/

#3 WWW B

WWW B is een populaire hotspot voor de echte feestbeesten. Hier kun je tot diep in de ochtenduren dansen. WWW B maakt onderdeel uit van de populaire WWW club in Shibuya. Deze club renoveerde onlangs zijn kelder, onder andere met een nieuwe geluidsinstallatie, met als resultaat WWW B. Er wordt hier vooral alternatieve en experimentele techno gedraaid, wat niet iedereen zal aanspreken. Echter, het decor, de kwaliteit van de muziek en de drankjes, maken dat deze nachtclub voor iedereen leuk is, ook mensen die niet per se liefhebbers van techno zijn.

Adres: Ice Cube Bldg 1-2F, 3-1-25 Ebisu-Minami, Shibuya-ku

Openingstijden: 22:00 – 05:00

Dichtstbijzijnde stations: Ebisu Station, Daikan-Yama Station, Naka-Meguro Station – Website: http://www-b.jp/

#4 Forestlimit

Forestlimit is eigenlijk de vreemde eend in de bijt. Waarom? Nou, deze club ligt in de rustige buurt Hatagaya, in het Shibuya district. Normaal zouden er niet veel redenen zijn om ‘s avonds naar deze buurt te komen, maar dankzij Forestlimit heb je toch een goede reden. Forestlimit is een unieke combinatie tussen een café, studio en club. Een specifieke stijl heeft deze club niet, de muziek en optredens hier zijn juist erg gevarieerd. Denk hierbij aan kunstzinnige optredens, dansuitvoeringen, alternatieve DJ’s en underground techno. Erg leuk om eens een avond en nacht te spenderen, aangezien je niet weet wat je te wachten staat. Helaas heeft Forestlimit geen vergunning meer om de hele nacht open te blijven, maar dit doet niet af aan de plezier die je hier beleeft.

Adres: B1F, 2-8-15 Hatagaya, Shibuya-ku
Openingstijden:
varieert
Dichtstbijzijnde stations: Hatagaya Station

Website: http://forestlimit.com/

#5 WARP Shinjuku

WARP is een van Tokyo’s nieuwste nachtclubs en is direct ook een van de meest populaire! Deze in Shinjuku gelegen club heeft een enorme dansvloer, dit in tegenstelling tot veel andere clubs in Shibuya en Roppongi. De DJ booth bevindt zich op een podium, met daarachter ruimte voor dansers. De geluidskwaliteit is uitstekend, al kan het geluid soms nogal luid zijn. Naast de grote dansvloer zijn er ook nog twee kleinere vloeren, waar voornamelijk techno en house wordt gedraaid. Op de grote dansvloer worden vooral standaard hits gedraaid. De prijzen voor entree (3000 yen) en drankjes (zo’n 1000 yen voor een biertje) zijn relatief duur, maar dit is het naar onze mening zeker waard. Mede dankzij de vele wereldbekende DJ’s die hier hun muziek draaien. Onder andere DJ’s zoals SLUSHII, GARMIANI en DJ CAUJOON hebben WARP Shinjuku aangedaan.

Adres: 1-21-1 | 2nd Toa Bldg., Kabukicho, Shinjuku 160-0021
Openingstijden:
19:00 – 04:30
Dichtstbijzijnde stations:
Hatagaya Station

Website: https://warp-shinjuku.jp/en/

#6 Club Camalot

Op papier lijkt Club Camalot een nogal stijve club, met onder andere een strenge dress code. Echter, niet is minder waar. Haast niemand houdt zich aan de dress code en het publiek is bijzonder gevarieerd: van lokale tieners uit Shibuya tot salarymen in pak, iedereen is hier welkom. Camelot bestaat uit twee ruimtes: een grote en een kleine zaal. De grote zaal bestaat uit een dansvloer en een lounge. Hier worden voornamelijk house en hits (top 50) gedraaid. Houd je van hiphop, R&B of reggae, dan moet je op de kleinere dansvloer zijn. Kortom, Club Camalot is een gave nachtclub waar je heerlijk kunt dansen en allerlei verschillende mensen ontmoet. Doen dus!

Adres: 1-21-1 | 2nd Toa Bldg., Kabukicho, Shinjuku 160-0021 Openingstijden: 19:00 – 04:30
Dichtstbijzijnde stations:
Hatagaya Station

Website: www.clubcamelot.jp

#7 1OAK Tokyo

1OAK Tokyo is een New York-stijl club die overgewaaid is uit de Verenigde Staten. Zo is 1OAK ook gevestigd in Los Angeles, New York en Las Vegas. Deze clubs staan erom bekend dat ze vaak worden bezocht door beroemde mensen en 1OAK Tokyo is hier geen uitzondering op. Het decor van deze club is bijzonder gaaf. De wanden zijn bedekt met allerlei kunstwerken, wat voor een exclusieve sfeer zorgt. 1OAK Tokyo richt zich voornamelijk op internationals en heeft dan ook een klassieke maar moderne stijl. Zoek je authentieke, Japanse avond uit, dan zit je hier niet aan het juiste adres. Maar, wil je gewoon een avond dansen en genieten, dan moet je absoluut bij 1OAK Tokyo zijn. Goede muziek, gezellige mensen en heerlijke drankjes, wat wil je nog meer?

Adres:  5 Chome-10-25 Roppongi, Minato City, Tokyo 106-0032
Openingstijden:
23:00 – 05:00 (gesloten op zondag)
Dichtstbijzijnde stations:
Roppongi Station

Website: 1oaktokyo

#8 WOMB

Womb discotheek in Tokyo
WOMB nachtclub

WOMB is een enorme nachtclub met maar liefst vier verschillende verdiepingen. Deze nachtclub, gelegen in de bekende wijk Shibuya, wordt als een van de beste clubs van Tokyo gezien en is tevens een van Tokyo’s oudste nachtclubs. Elk van de vier verdiepingen heeft zijn eigen stijl, sfeer en muziek. Zo is de begane grond adembenemend, mede dankzij de enorme discobal en het grote scherm achter de DJ booth. De bovenste verdieping is exclusief voor VIP’s, om hier te kunnen dansen moet je 2000 yen extra betalen. In WOMB wordt voornamelijk drum and bass (zaterdagen), techno en dubstep gedraaid. Hiervoor worden soms zelfs beroemde DJ’s ingevlogen, waaronder Skrillex. Kluisjes zijn aanwezig, de drankjes zijn betaalbaar en de entree van 1.500 yen (maandag-donderdag) of 3.500 yen (vrijdag en zaterdag) is redelijk. Houd er wel rekening mee dat niet alle verdiepingen elke dag geopend zijn.

Adres: 2-16 Maruyamacho, Shibuya City, Tokyo 150-0044
Openingstijden:
22:00 – 04:30 (gesloten op zondag)
Dichtstbijzijnde stations:
Shibuya Station, Shinsen Station

Website: https://www.womb.co.jp/en/

#9 Harlem

Harlem wordt ook wel het Mekka van hiphop in Japan genoemd. De reden hiervoor is simpel: deze club vormt het centrum van de Japanse hiphop scene. De club heeft twee verdiepingen, maar op elke dansvloer wordt uitsluitend hiphop, R&B of trap gedraaid. De drankjes zijn betaalbaar, evenals de entree. Optredens van bekende Japanse DJ’s en up and coming MC’s zijn allesbehalve een uitzondering. Soms wordt ook opgetreden door internationale artiesten. Absoluut een aanrader voor liefhebbers van hiphop en R&B.

Adres: Dr Jeekahn’s Bldg. 2F-3F, 2-4 Maruyamacho, Shibuya-ku,
Openingstijden: 22:00 – 05:00 (gesloten op zondag)
Dichtstbijzijnde stations:
Shibuya Station

Website: http://www.harlem.co.jp

#10 Club Contact

Ook Contact is een van de nieuwere nachtclubs in Shibuya, Tokyo die zich voornamelijk focust op EDM, ofwel electronic dance music. Het gave van deze club is dat hier elke dag van de week wel wat gaande is. Denk hierbij aan optredens van DJ’s zoals Jeff Mills of Kenji Takimi. Het decor is stijlvol en doet denken aan clubs in Berlijn. Drinken is alleen toegestaan aan de bar, wil je de dansvloer op, dan zul je je drankje eerst moeten opdrinken. Het publiek hier is voornamelijk internationaal, maar in het weekend zijn er ook veel Japanners te vinden op de dansvloer. Dit is een van de meest geliefde clubs van Shibuya, dus het is verstandig om je van tevoren online te registreren. Zo weet je zeker dat je binnenkomt.

Adres: B2F 4th Shintaiso building, 2-10-12 Dogenzaka, Shibuya-ku
Openingstijden: varieert
Dichtstbijzijnde stations:
Shibuya Station

Website: http://www.contacttokyo.com/

#11 V2 Tokyo

Voorheen bekend onder de naam Vanity, V2 Tokyo is een van Tokyo’s meest opvallende en extravagante nachtclubs. Deze club bevindt zich hoog boven Roppongi en biedt een prachtig uitzicht over de nachtelijke skyline van Tokyo. Natuurlijk kun je naast genieten van het uitzicht ook flink feesten hier. De dansvloer is ruim en de DJ’s draaien EDM en hiphop. V2 Tokyo is populair onder zowel Japanners als buitenlanders. Overigens trekt deze club ook beroemdheden aan. Zo was in het verleden Justin Bieber hier te gast. Entree bedraagt doordeweeks 2000 yen, in het weekend wat meer. V2 Tokyo is simpelweg een van de gaafste clubs in Tokyo en zeker een goede bestemming voor een avond uit.

Adres: 7 Chome-13-7 Roppongi, Minato City, Tokyo 106-0032
Openingstijden: 21:00 – 05:00
Dichtstbijzijnde stations:
Roppongi Station

Website: https://www.v2tokyo.com/

#12 Sound Museum Vision

Zoek je een club waar je je de hele avond kunt vermaken? Dan moet je naar Sound Museum Vision. Dit is namelijk een van de grootste clubs van Shibuya. Met zijn vier verdiepingen en zes bars is dit een geweldige plek als je op zoek bent naar een veelzijdige avond en/of nacht. Elke verdieping heeft een ander karakter. Zo heeft de centrale dansvloer (GAIA) een groot podium waar vaak optredens worden gegeven door bands. De DEEP SPACE dansvloer heeft weer een heel andere vibe. De muziekgenres die in deze club worden gespeeld variëren ook. Van R&B tot Techno en van hiphop tot rock, het wordt allemaal gedraaid in Vision. Hierdoor zijn de mensen die je hier ontmoet ook erg verschillend. Kortom, een nachtclub met veel variatie en dus voor ieder wat wils!

Adres: B1 Shintaiso building, 2-10-7 Dogenzaka, Shibuya-ku
Openingstijden: 21:00 – 05:00
Dichtstbijzijnde stations:
Shibuya Station

Website: http://www.vision-tokyo.com/

#13 Vent

Vent is een club die het beste van twee werelden combineert. Je kunt hier niet alleen dansen op de gaafste elektronische muziek, maar ook rustig zitten en genieten van je drankje. Het decor zelf is minimalistisch en chique. Wat deze nachtclub uniek maakt, is het geluid. Vent is geheel ontworpen, van de stereo-installatie tot  de vorm van de muren, om het geluid zo helder en zuiver mogelijk over te brengen. In tegenstelling tot andere clubs, heb je de volgende ochtend dan ook geen last van je oren. De muziek zelf is goed, vooral dankzij de geweldige lokale en internationale DJ’s die de club uitnodigt. De nachtclub zit ook in een leuk district namelijk Omotesando.

Adres: B1 Shintaiso building, 2-10-7 Dogenzaka, Shibuya-ku
Openingstijden: vanaf 23:00
Dichtstbijzijnde stations:
Omotesando station

Website: http://vent-tokyo.net/

#14 Club ageHa (PERMANENT GESLOTEN)

De grootste club in Tokyo heet ageHa en kan ongeveer 5.000 feestende mensen kwijt. De club heeft drie dansvloeren waar verschillende muziekstijlen worden gedraaid. Daarnaast kan je chillen in de verschillende lounges en bars maar ook in het buitenzwembad dat vooral in de zomer voor een prima verkoeling kan zorgen. De club ligt een klein beetje uit het centrum in de wijk Shin-kiba maar is gemakkelijk te bereiken met de JR lijn, Tokyo Metro of Rinkai lijn als je uitstapt bij Shinkiba station.

Update 2022: Helaas is de iconische club permanent gesloten door de gevolgen van de pandemie periode in Japan

#15 Gentlemen’s club Genius

De club Genius staat voor kwaliteit en ze verwachten dat de bezoekers dat ook uitstralen. Je komt hier alleen binnen als je netjes gekleed bent of veel geld hebt. Genius ligt midden in het centrum van Ginza wat al aangeeft dat het een dure club is maar waar je zeker de nacht goed kan doorbrengen. Luxe cocktails en dure flessen drank zijn de normaalste zaak in deze club. De discotheek is makkelijk te bereiken via het Yurakutyo station met de JR lijn of Tokyo Metro.

Website: http://geniustokyo.jp/

Missen we nog een toffe club? Laat het dan even weten via een comment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening