Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Nachtleven van Tokyo » Top 6 karaokebars in Tokyo

Top 6 karaokebars in Tokyo

Karaoke bars in Tokyo
Karaoke bar in Tokyo – cc thetravelpockets.com

Karaoke is het zingen van liedjes terwijl je de lyrics van een scherm afleest. Super leuk om te doen met vrienden, familie of in je eentje! Karaoke komt van origine uit Japan maar is wereldbekend tegenwoordig. In Tokyo vind je dan ook tal van karaokebars of centra (KTV) waar je je de longen uit het lijf kunt “zingen”. Het is immers razend populair onder de Japanners zelf. Kinderen, tieners, volwassen en ouderen, iedere Japanner, ongeacht zijn of haar leeftijd, doet wel eens aan karaoke. In tegenstelling tot bij ons in Nederland of België, wordt er in Japan vaak karaoke gezongen in een privéruimte. Zo’n ruimte heet een karaokebox. Het “ouderwets” karaoke zingen, in een bar, met een drankje te veel op, kan ook worden gedaan in Tokyo, maar is minder populair.

Top 6 karaokebars;

  1. Cote D’Azur – Jiyugaoka
  2. Karaoke 47 – Shinjuku
  3. 1Kara – Chiyoda
  4. Karaoke Kan – Roppongi
  5. Uta Hiroba – Shinjuku
  6. Studio Himawari – Shinjuku

Karaoke in Tokyo

Hieronder hebben we een lijst met onze favoriete karaokebars opgesteld. Deze hebben allemaal een verschillende stijl en charme, maar ze komen op een gebied overeen: je kunt er helemaal opgaan in de karaoke.

#1 Karaoke Cote D’Azur – Jiyugaoka

Fan van Pokémon? Dan moet je het Karaoke Cote D’Azur bezoeken. Deze karaokebar heeft een kamer compleet in Pokémon stijl! Welke muziek je hier kunt zingen? Je raadt het waarschijnlijk al: de Pokémon theme song. Deze bar heeft ook nog andere kamers met een wat normaler thema. Een sessie duurt 2 uur lang. Naast karaoke kun je hier erg lekker eten! Ook het eten staat helemaal in thema van Pokémon. Niet voor iedereen weggelegd maar zeker een bizarre, typisch Japanse ervaring.

Adres: 3-19-8, Uchikanda, Chiyoda-ku, Tokyo
Openingstijden:
11:00 – 17:00 (zondag van 11:00 tot 23:00)

Website: https://www.cotedazur.jp/branch/detail/10150.html

#2 Karaoke 47 – Shinjuku

Karaoke 47 is een van de meest chique karaokebars in Tokyo. Deze bar bevindt zich op de 47e verdieping van een wolkenkrabber midden in Shinjuku. Tijdens het zingen geniet je van een uitgestrekt uitzicht over Shinjuku en de rest van Tokyo. Alle apparatuur voor de karaoke is top of the bill en het eten hier is heerlijk. Houd je van cocktails, dan zit je hier op de juiste plek! Helaas betaal je voor dit alles een flinke prijs, niet alleen voor de karaoke, maar ook voor het eten en drinken. Een biertje kost bijvoorbeeld meer dan €10,- . De uurprijs voor een van de vier kamers is 6000 (in de middag) of 9.500 yen (‘s avonds). Houd er rekening mee dat deze karaokebar doordeweeks alleen in de avond geopend is. ‘S weekends is de bar wel in de middag al geopend.

Adres: 2 Chome-2-1 Nishishinjuku, Shinjuku City, Tokyo 160-8330
Openingstijden: doordeweeks 17:00 tot 23:30, in het weekend 14:00 tot 23:30

Website: https://www.keioplaza.com/restaurants/karaoke.html

#3 1Kara – Chiyoda

1Kara is een unieke karaokebar die privékamers heeft voor één persoon. Inderdaad, helemaal in je eentje karaoke zingen. Ben je dus alleen in Tokyo en wil je een avond meezingen met klassiekers zonder je te generen? Dan moet je hier zijn! Een karaokebox kost 800 yen doordeweeks en 900 yen in het weekend. Voor de karaoke wordt er geen gebruik gemaakt van speakers, maar van koptelefoons. Neem dus je eigen koptelefoon of oortjes mee, of huur ze ter plekke voor 300 yen.

Adres: 1 15, 3-chōme, Sotokanda Chiyoda City, Tōkyō-to
Openingstijden: altijd geopend

Website: https://1kara.jp/

#4 Karaoke Kan – Roppongi

Karaoke Kan is een populaire keten van karaokebars in Japan. Je komt dan ook in elk van Tokyo’s uitgaansdistricten één of meerdere van deze bars tegen. Karaoke Kan heeft uiteenlopende karaokeboxen, van kleine kamers tot grote VIP feestruimtes. De bar in Roppongi is erg populair onder studenten en salarymen, mede vanwege de all-you-can-drink aanbiedingen. Absoluut een aanrader als je voor weinig geld een wilde avond wilt beleven.

Leuk weetje: Wist je dat de Karaoke Kan in Shibuya razend populair is onder filmliefhebbers? Vooral kamer 601 van deze Karoake Kan is geliefd, omdat Bill Murray en Scarlett Johanssen hier hun befaamde karaokesessie hadden in de Hollywood-film Lost in Translation.

Adres: 9 9, 4-chōme, Roppongi Minato City, Tōkyō-to
Openingstijden:
24:00 – 06:00 en 11:00 – 24:00

Website: http://karaokekan.jp/index.html

#5 Uta Hiroba – Shinjuku

Bij Uta Hiroba draait het maar om één ding: de muziek. Het decor van deze karaokebar is nogal apart te noemen, maar dat is juist de charme van deze bar. Je hebt hier een breed scala aan muziek waaruit gekozen kan worden, van Disney klassiekers tot nummers van The Beatles. Qua prijs komt Uta Hiroba overeen met Karoake Kan, maar het grote verschil wordt gemaakt op gebied van de drankjes: deze zijn bij Uta Hiroba inbegrepen. Kortom, zeker een te overwegen plek als je eens een avondje karaoke wilt doen!

Adres: 17 19, 2-chōme, Shibuya Shibuya City, Tōkyō-to
Openingstijden: 11:00 – 06:00

Website: http://www.utahiro.com/

#6 Studio Himawari – Shinjuku

Studio Himawari is niet zomaar een karaokebar. In deze bar zing je mee met live muziek terwijl je geniet van lekkere snacks. Deze karaokebar is geopend tot 7 uur ‘s ochtends en heeft een geweldige sfeer. Dankzij de live muziek is dit echt een andere ervaring dan bijvoorbeeld Karaoke Kan of Uta Hiroba. Wat voor muziek er wordt gespeeld verschilt per avond, maar doorgaans wordt er live muziek gespeeld op de elektrische gitaar en de saxofoon. Dit alles kost je 3.000 yen, het eten en drinken is inbegrepen. Alcoholische dranken kosten zo’n 500 yen extra.

Adres: 5F, 1-4-12 Kabukicho, Shinjuku-ku, Tokyo
Openingstijden:
18:30 – 07:00 (gesloten op woensdag)

Website: http://www.utahiro.com/

Karaoke bars in Amsterdam

Wil je alvast een karaoke experience voordat je naar Japan gaat? kunnen wij de volgende karaoke bars in Amsterdam aanraden! Vooral Duke of Tokyo vinden wij een erg leuke tent om onze zangkunsten te vertonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening