Meteen naar de inhoud

500km per uur met de Maglev

maglev trein

De nieuwe Maglev trein van Central Japan Railway CO (JR Tokai) heeft afgelopen maandag zijn eerste proefrit gemaakt. Deze nieuwe Maglev is een ultra-hogesnelheids zwevende trein die getest is op het nieuwe traject bij de stad Tsuru in de Yamanashi provincie.

De nieuwe Maglev

De nieuwe Maglev maakte zijn eerste proefrit over een 43 kilometer lang spoor waarover hij letterlijk zweefde. Hij bereikte een maximum snelheid van 500 kilometer per uur. Dit betekend dat vliegen bijna overbodig gaat worden omdat de maglev bijna net zo snel gaat! De trein maakt gebruik van een nieuw systeem namelijk het L-zero propulsion system dat ervoor zorgt dat de trein eerst snel accelereert naar 160 kilometer per uur. Kort daarna wordt het maglev systeem geactiveerd waardoor de trein gaat zweven en door accelereert naar 500 kilometer per uur.

JR Tokai is trots op hun nieuwe trein die de huidige recordhouder de Hayabusa Shinkansen verslaat, deze trein haalde al een snelheid van 320 km per uur. De maglev treinen worden waarschijnlijk de standaard voor de toekomst omdat ze velen malen milieu vriendelijker zijn en veel hogere snelheden kunnen bereiken doordat er bijna geen wrijving ontstaat dankzij het zweven. Wij kunnen niet wachten om in de nieuwe maglev plaats te kunnen nemen en letterlijk naar onze bestemming te zweven. Ondanks dat we reizen met de shinkansen ook altijd erg waarderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening