Meteen naar de inhoud

Dieren cafés in Tokyo

uilencafe Tokyo

Ben je helemaal fan van huisdieren zoals katten, honden of vogels? Daarnaast ook niet bang voor deze dieren dan kan Tokyo je een unieke ervaring bieden. In Tokyo is namelijk een trend ontstaan met dieren cafés. Nu denk je natuurlijk dat dit een café is helemaal in de trend van een dier maar de Japanners gaan nog een stapje verder.

Katten Café Calico

Fan van speelse en lieve huiskatten? Dan is dit het cafe om een drankje te gaan doen. Café Calico zit namelijk vol met deze beestjes, zo lopen er ongeveer 17 katten rond in het café. De 17 katten zijn allemaal van verschillende rassen en zijn lief en speels voor elke bezoeker. Je hoeft niet bang te zijn om gemept te worden tenzij je de beestjes pest natuurlijk. Het Café Calico is niet goedkoop aangezien je ongeveer 15-20 euro per drankje betaald, maar dan mag je wel minimaal 45 minuten blijven! Er kan soms een wachttijd ontstaan om het café binnen te komen. Het kattencafé is te vinden vlakbij het station Kichijoji.

Fukuro no Mise het uilencafe

Naast het kattencafé Calico is er tegenwoordig ook een café vol met uilen genaamd Fukuro no Mise. Het principe is hetzelfde alleen zijn de uilen natuurlijk wat minder knuffelig als de katten. Toch zijn de beestjes niet schuw en zullen ze soms gewoon bij je aan tafel plaatsnemen. Een gemiddeld kopje koffie kost wel ongeveer 18 euro, je mag voor deze prijs een uur in het restaurant blijven en genieten van de vele uilen.

Baby café van de designer Nendo

Naast de dierenrage zijn Japanners ook helemaal weg van andere thema’s zoals baby’s. Daar heeft de Japanse designer Nendo op ingespeeld door een café met als thema de baby te maken. Alle stoelen banken en tafel zijn gigantisch groot zodat volwassen het lijkt alsof volwassen mensen heel klein zijn, soort reuzenland eigenlijk. De kleuren zijn gericht op babyblauw, babyroze en zachtwit. Daarnaast heb je ook nog maid cafes die volledig ingericht zijn op de service van kawaii anime meisjes.

1 reactie op “Dieren cafés in Tokyo”

  1. Dit soort initiatieven zouden er in Nederland ook veel vaker moeten zijn.
    Leuk artikel!
    Groetjes,
    Bettine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening