Meteen naar de inhoud

Het ultieme gemak; een verwarmde WC bril

Verwarmde WC bril in Japan

Op zoek naar een land met een verwarmde WC bril? Zoek niet verder want dat is Japan! Hoe gek het ook klinkt bijna elke toiletbril van bijvoorbeeld een Japans hotel is verwarmd. Dit komt omdat niemand graag op een ijskoude WC bril wilt zitten natuurlijk. De inventieve Japanners gebruiken het verwarmen van de WC bril al jaren sinds iemand in de winter was vastgevroren, grapje! Toch zit er een leuk verhaal achter de verarmde WC bril.

Koop hier je verwarmde WC bril

Geschiedenis van de verwarmde WC’s

Waarom hebben Japanners verwarmde wc-brillen? Gewoon omdat het lekker is natuurlijk! Wat voor ons heel vreemd klinkt is eigenlijk heel normaal. Want iedereen gaat dagelijks meerdere malen per dag naar de WC, waarom zou je het doen van de dagelijkse behoefte niet zo prettig maken als je kan? Een verwarmde kont bevorderd de stoelgang en niemand vind het vervelend om even neer te ploffen op een verwarmd bankje. De realiteit is dat wij in Nederland over enkele jaren ook de luxe verwarmde WC’s gaan gebruiken. Uiteindelijk zullen we niet meer zonder kunnen en is het toiletteren op een verwarmde pot heel normaal.

Toch is het tot op heden een gek idee om zittend op een warme wc-pot je behoefte te doen. Maar wij dagen je uit wanneer je op vakantie naar Japan gaat om het zeker een keer te proberen! Vind je het niks dan zet je de verwarming toch gewoon uit? De WC bril wordt namelijk verwarmd via een warmte-element dat geheel is weggewerkt in het plastic. Owja, vergeet de bidet ook niet te gebruiken want deze sproeit verwarmt water! Dat is nog eens het gemak in een dagelijkse bezigheid terugbrengen.

Warme WCbril in Nederland

Ben je op zoek naar een verwarmde Wc-bril voor in je eigen huis. Dan kan je terecht bij verschillende speciaalzaken. Vooral het luxe segment toiletten biedt vaak al de optie tot verwarming. Voordat je ze bij de Praxis of Ikea kan kopen zal het nog wel even duren! Wij kunnen in ieder geval niet wachten op onze verwarmde pot, haha!

4 reacties op “Het ultieme gemak; een verwarmde WC bril”

  1. Ik vind het maar vies zo’n warme bril, net alsof er niet iemand op gezeten heeft. Bidetfunctie is wel gewelding.
    Maar helemaal fantastisch zijn de potten met ingebouwd wastafeltje. Hnadenwaswater wordt zo weer gebruit voor doorspoelen. Waarom is dat hier niet…?

  2. Lekker hoor warme billen tijdens het enige moment op de dag dat je echt alleen bent. Wij hebben thuis ook een verwarmende wc bril en ik kan het iedereen aanraden!

  3. Wat een grappige post heb je geschreven. Het is toch gek dat we hier nog zo weinig douchewc’s of Japanse toiletten terugzien in de Nederlandse huishoudens. We lopen wat dat betreft erg achter in onze toiletgebruiken en de comfort & hygiëne. Hopelijk verandert het beeld over een bidetdouche in de loop van de jaren snel en stapt iedereen over naar een heerlijke douchewc want dat zal in onze optiek de toekomst worden.

    Groet,
    Roy van Frissebips.nl

  4. Hahaha geniaal! Ik wil ook wel warme billen tijdens het plassen! Waarom loopt Nederland met dit soort gemakken toch zo ver achter.. Wij zijn tenslotte toch ook een modern land. In de winter nooit meer koude billen op de wc! Ik stem voor :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening