Meteen naar de inhoud
Tokyo.nl » Festivals in Japan

Festivals in Japan

Festivals in japan

Festivals in japan
De lente komt eraan en daarmee ook een aantal leuke festivals die elk jaar terugkeren. Naast de festivals zijn er ook een aantal officiële ceremonies in april en mei. Wij hebben drie leuke festivals op een rij gezet voor je.

Meiji shrine Grand spring festival

Tussen 29 april en 3 mei speelt het Meiji shrine lente festival zich af in het diepe bos midden ten midden van het Tokyo Yoyogi park. In de lente staan alle planten en bomen prachtig in bloei waardoor de bloesem overal te vinden is. Daarnaast kan je genieten van traditionele kunstvormen en workshops van grote en bekende kunstmeesters. Maar de bloeiende bloesem is toch wel het hoogtepunt van dit festival.

Okunitama Jinja Shrine Darkness festival

Tussen 30 april en 6 mei speelt zich een magisch festival af bij de oudste shrine van Tokyo namelijk de Okunitama Jinja. De bomen rondom deze shrine staan zelfs op de lijst van Nationale Natuurschatten van Japan omdat ze zo oud zijn. Het festival speelt zich voornamelijk af in de nacht en tijdens deze duisternis steken de Japanners kaarsen en vliegende lantaarns aan die prachtig oplichten in het park. Overdag is er een markt en zijn er vooral kraampjes met speciale planten en hoveniers uit de Kanto regio die hierom bekend staat.

Musashi-mitake Jinja Shrine Hinode festival

Musashi-mitake Hinode Festival speelt zich jaarlijkse af tussen 7 en 8 mei en is waarschijnlijk het bekendste festival in onze lijst. Het festival speelt zich af net buiten de stad Tokyo in het dorpje Mitake. De eeuwenoude gewoonte van het wandelen naar de top rond middennacht op de 7e van mei werd al uitgevoerd door pelgrims, boeddhistische priesters, samoerais, kinderen, shoguns en families vele eeuwen terug. Op de 8e barst het feest pas echt los met veel rituelen en religieuze activiteiten. Het leukste moment is waarschijnlijk de overgang van 7 op 8 mei vanaf de berg die je met 300 trappen kan beklimmen. Rond middennacht is het uitzicht op Tokyo hiervandaan prachtig!

1 reactie op “Festivals in Japan”

  1. Jullie zijn het Sakura festival vergeten! Dit festival is gewijd aan de bloei van de bloesem elk jaar. Erg mooie tijd om naar Japan te reizen. De andere festivals die jullie vermelden ken ik niet maar lijken mij wel leuk om mee te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening