Fokker-Orgel en traditionele Japanse instrumenten

Harrie Starreveld en de shakuhachi-fluit

Graag vraagt Stichting Huygens-Fokker uw aandacht voor het orgelconcert ‘Van hier tot Tokio’ op 4 december 2016 in de Kleine Zaal van Muziekgebouw aan ‘t IJ te Amsterdam (11.00 u). Hierbij zal fluitist Harrie Starreveld samenspelen met het microtonale Fokker-orgel. Starreveld is een grootmeester op de Japanse shakuhachi-fluit.

Fluitist Harrie Starreveld

Na succesvolle orgelconcerten met de gamelan uit Indonesië en de erhu (Chinese viool) is in dit concert Japan aan de beurt om het Fokker-orgel met een traditioneel instrument aan te vullen. Onder de vele bijzondere Japanse instrumenten bevindt zich de shakuhachi-fluit. Fluitist Harrie Starreveld, al jaren verbonden aan de conservatoria van Amsterdam en Bremen, is een belangrijke virtuoos op dit instrument. Vaste Fokker-organist Ere Lievonen begeleidt Starreveld.

Tijdens dit concert voeren Starreveld en Lievonen werken uit van componisten afkomstig uit diverse steden, van Amsterdam tot Tokio. De muziek wordt uitgevoerd met een Nederlandse achtergrond en in een Japanse traditie. Zo klankrijk als de instrumenten zijn, zo kleurrijk wordt dit concert.

Fokker-Orgel en traditionele Japanse instrumenten
5 (100%) 2 votes


🇯🇵 Tokyo.nl

Wij geven de leukste en beste reistips voor Tokyo en Japan. Je kan ons ook gerust alles vragen over het land van de rijzende zon.

Geef een reactie