Tokyo.nl » Het begin van “Kriskras door Tokyo”

Het begin van “Kriskras door Tokyo”

Tokyo reisgids wandelingen

Geert Dehertefelt en Tokyo.nl (Raoul de Boer) hebben hun handen ineen geslagen om samen een prachtige reisgids voor Tokyo te gaan ontwikkelen. De gids zal alle hotspots van de hoofdstad aanstippen tijdens verschillende routes door de stad. Aangezien dit een gigantisch project is gaat Geert twee maanden lang op locatie in Tokyo onderzoek doen en de routes plannen en optimaliseren in de nazomer van 2018. Elke route zal voorzien zijn van prachtige achtergrond informatie dankzij de Japan-kennis van Geert. Met deze gids moet het mogelijk worden om Tokyo te ontdekken als een echte local die ook de toeristische spots bezoekt. Geert zal in de komende maanden verschillende posts plaatsen over zijn voorbereidingen en uiteindelijk de ervaringen op locatie. Dit is de eerste post van vele!

Geert en zijn fascinatie voor Tokyo

Geert Dehertefelt Mijn fascinatie voor Tokyo werd 4 jaar geleden aangewakkerd toen ik met mijn vrouw lukraak Japan als bestemming voor onze huwelijksreis koos. We wilden naar het Oosten en lieten ons leiden door de vluchtaanbiedingen. De vogelpiknaald kwam middenin het land terecht van de rijzende zon. Tokyo werd in het hart geraakt.

We wisten helemaal niets van dit land en hoe meer we erover lazen hoe meer alles begon te duizelen. Als je al die bronnen op hun woord zou geloven, zijn Japanners gek en is Tokyo de hoofdstad van de waanzin.

Na een uitputtende vlucht belandden we in het spinnenweb van de Tokyo metro. Onze grootste nachtmerrie leek al meteen werkelijkheid te worden; Natuurlijk waren we slecht voorbereid en natuurlijk stapten we op de verkeerde trein. Dat was dom. Angstzweet brak uit en in paniek renden we door metrostations waarvan de namen echt Japans bleken. Verdwaald in Tokyo op dag 1, hoe overleef je dat?

Maar je had ons 3 weken later moeten zien. Als 2 doorwinterde Tokyokenners kuierden we over het kruispunt van Shibuya zonder te botsen met een tegenligger, bestelden we sushi in vlekkeloos toeristen-Japans en gaven zelf in de metro tips aan verdwaalde toeristen over de Yamanotelijn en het kluwen van het Shinjukustation. Echte pro’s waren we geworden. We gaven ons over aan Tokyo en deze stad gaf zoveel terug. Langzaam maar zeker voelde deze magische metropool als een warm bad waarin je met plezier wordt ondergedompeld.

Ik was pasgetrouwd en werd verliefd op Tokyo.

Nu 4 jaar later volg ik het nieuws in Japan nog steeds op de voet en oefen regelmatig mijn skills van zelfverklaarde sushichef. Ik rol de ene maki na de andere en verras onze gasten met een glas onweerstaanbare Japanse Whiskey. En de noodzaak om terug te gaan groeit, want er staat heel wat te gebeuren. Eind april 2019 gaat keizer Akihito met pensioen en zal zijn zoon prins Naruhito de troon bestijgen. Dit is een ingrijpende gebeurtenis voor Japanners en het betekent het einde van de Heiseiperiode. Een nieuw tijdperk is in zicht en daar wil ik graag getuige van zijn.

De abdicatie van Akihito is voor Japanners heel belangrijk, maar de wereld kijkt vooral uit naar juni 2020. Dan vinden de Olympische spelen in Tokyo plaats. Tokyo 2020 werd reeds groots aangekondigd en zal de wereld verbazen, tenminste als het stadium op tijd afgeraakt. Deze periode leek mij het uitgelezen moment om werk te maken van een droom: Het schrijven van een wandelgids voor Tokyo.

De reisgids “Kriskras door Tokyo”

In samenwerking met Tokyo.nl schrijf ik dit jaar een persoonlijke reisgids voor Tokyo. “Kriskras door Tokyo” zal de verschillende vibes van deze wonderlijke stad in kaart brengen. Uiteraard zullen de bekende toeristentrekpleisters aan bod komen, toch zal ik me vooral focussen op de verborgen parels. Als je met deze wandelgids door Tokyo trekt, dan leer je de grootste stad van de wereld een beetje beter kennen. Geloof me, hoe vaak je ook door Tokyo wandelt, de stad blijft verbazen.

De volgende maanden laat ik mij leiden door Haruki Murakami, de onweerstaanbare smaken van de Japanse keuken, Anime en Ghibli, de Tokyo-idols en spiritualiteit. Allemaal extremen die ik probeer samen te brengen in mijn wandelgids “Kriskras door Tokyo”.

De voorbereidingen

Voor ik je op ontdekkingstocht kan nemen, zal ik eerst zelf volledig verdwijnen in deze stad om zoveel mogelijk geheimen te ontrafelen. In april maak ik samen met mijn vrouw een remake van onze huwelijksreis en van augustus tot oktober zal ik er op locatie aan mijn boek werken. Interviews, weetjes, tientallen kilometers op de stappenteller, ik heb een goed gevuld jaar voor de boeg.

Hou deze website zeker in de gaten voor het laatste nieuws. Om de maand zal ik hier een blog posten met mijn laatste avonturen rond Tokyo. Ik heb er onnoemelijk veel zin in!

Sayonara,
Geert

9 reacties op “Het begin van “Kriskras door Tokyo””

  1. Heel gaaf ! Vergeet niet dat in 2019 het wereldkampioenschap rugby in Japan wordt gehouden. Een groots sport evenement ! Veel plezier tijdens je trip !

      1. Geert Dehertefelt

        Dan beginnen jullie stilaan kenners te worden. ;-) Als je nog tips hebt voor Tokyo, dan mag je die altijd laten weten. Het boek en de ideeën groeien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.