Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Japan gaat weer open voor reizigers! 🎉

Japan gaat weer open voor reizigers! 🎉

Reisbeperkingen Japan opgeheven

Fantastisch nieuws! Japan gaat vanaf 10 juni weer open voor Nederlandse en Belgische reizigers. De Japanse overheid heeft de maatregelen en reisrestricties opgeheven waardoor rondreizen door het land weer mogelijk is. Natuurlijk zijn er nog wel enkele maatregelen aanwezig zoals de mondkapjes plicht op bepaalde plekken maar daar valt prima mee te reizen.

Mag iedereen nu naar Japan reizen?

De reisbeperkingen voor expats die wonen in Japan en zakenreizigers waren al versoepeld, en de regering heeft onlangs de limiet voor dagelijkse buitenlandse aankomsten verhoogd tot 20.000 vanaf 1 juni.

Sinds medio maart mogen ook internationale studenten het land weer binnen.

Vanaf 10 juni zullen ook reisgroepen het land mogen binnenkomen. De bijna 100 landen en regio’s, waaronder Nederland en België, zullen echter worden ingedeeld in drie risicocategorieën – rood, geel en blauw – die zullen bepalen of bezoekers al dan niet de quarantainemaatregelen kunnen omzeilen, aldus het Japanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Nederland en België staan op de blauwe lijst, de laagste risicocategorie. Dit betekend dat er wel een negatief resultaat van een PCR-test binnen 72 uur voor vertrek vereist is om Japan binnen te komen; er zal echter geen test en geen quarantaine zijn bij aankomst in Japan, ongeacht je vaccinatiestatus. Mega fijn voor ons dus!

Let op! Het is nog niet mogelijk voor individuele reizigers zoals backpackers rond te reizen door het land. Reizigers mogen Japan alleen bezoeken bezoeken in het kader van een rondreis die wordt georganiseerd door een in Japan gevestigd reisbureau of reisorganisator. Het reisbureau of de touroperator zal de aanvraagprocedures afhandelen en is verantwoordelijk voor de deelnemers aan de rondreis.

Wat staat er op de planning voor ons?

Gezien het voor ons ook niet mogelijk was om door Japan te reizen voor bijna twee jaar staan wij te springen om weer te gaan. We hebben al een hele reis klaar liggen die we nu aan het plannen/boeken zijn. Hierdoor kunnen wij binnenkort meer informatie geven over hoe de situatie daadwerkelijk is in het land. Hoe beperkend de maatregelen zijn om een leuke vakantie te kunnen houden is natuurlijk wel belangrijk om te weten. Wij verwachten dat het allemaal prima geregeld gezien we de Japanners al langer dan vandaag kennen.

Wat we al weten met betrekking tot de beperkende maatregelen

Enkele maatregelen zullen ondanks de huidige versoepelingen in Japan nog blijven. Hieronder volgt een kort overzicht (wat misschien nog niet helemaal compleet is maar we doen ons best).

 • Mondkapjes plicht in musea, tempels, evenementen parken, OV en andere drukke openbare locaties.
 • 2 afstand meter maatregel in tempels, musea, bioscopen, winkels en andere openbare drukke plekken.
 • Enkele locaties en bezienswaardigheden hanteren een maximaal aantal mensen per dag/uur, controleer dit voor je bezoek.
 • Handen desinfecteren bij binnenkomst van restaurants en overheidsinstellingen, sommige winkels hanteren dit beleid ook.
 • De Japanse overheid adviseert de mensen zich te houden aan de drie C’s een soort soepele 3G maatregel waarin ze aanraden afgesloten ruimten, drukke plekken en intiem contact settings te vermijden. Het verdere beleid is vrij soepel in Japan.

Nu is het tijd voor ons om heerlijke sushi te eten ter voorbereiding! Laat vooral even weten of jullie al een reis geboekt hebben?

4 reacties op “Japan gaat weer open voor reizigers! 🎉”

  1. Hoi Daan,
   Ik begrijp dat het allemaal nog steeds een beetje onduidelijk is. Zelfs voor mij is het niet helemaal begrijpbaar. Maar heb even contact gehad met wat lokale reisorganisaties en die gaven dit aan;
   Je mag op dit moment alleen Japan in via een package tour. Dit betekent dat je een rondreis via een Nederlandse reisorganisatie kan boeken. Voor 7 september mocht dit alleen nog in groepstours maar na 7 september is het ook mogelijk om een privé package tour te boeken. Wel heb je hiervoor een speciaal visum nodig zie https://www.insidekyoto.com/how-to-enter-japan-on-a-package-tour-with-the-erfs-system. Hoop dat dit helpt!

 1. Ik had het al een beetje opgegeven. In de app Wijs op reis (NL) staat nog steeds dat reizen voor toeristen in Japan niet kan. Waren van plan om begin van de zomer(school) vakantie te gaan, maar wordt nu kortdag als het wel kan. Maar benieuwd naar de mogelijkheden.

  1. Niet de hoop opgeven Cynthia! Japan gaat zeker weten snel helemaal open. Het is een kwestie van tijd helaas. Er zijn vast nog veel rondreizen te boeken via grotere touroperators? Anders helaas nog even geduld :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening