Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Kyoto de oude hoofdstad

Kyoto de oude hoofdstad

Kyoto de tempelstad

Veel reizigers in Japan zullen Kyoto bestempelen als mooiste stad van Japan. Dit is ook niet zo gek want het is één van de meest opvallende steden in het land. De stad was namelijk over een periode van bijna 1000 jaar de hoofdstad van Japan. Hierdoor hebben er veel belangrijke shoguns en keizers in Kyoto gewoond die allemaal hun eigen kastelen, villa’s en tempels hadden. Sinds iets meer dan een eeuw is Tokyo de hoofdstad van Japan geworden. Tegenwoordig staat Kyoto vooral bekend als de stad met 1000 tempels, eigenlijk zijn het er nog een stukje meer ongeveer 1600.

Fushimi Inari-taisha

Als je aan een willekeurige Japanners vraag of hij de Fushimi Inari-taisha kent dan is het antwoord geheid JA. Dit is namelijk één van de bekendste tempels van het land en tevens de meest gefotografeerde plek van Japan. Bijna iedereen zal foto’s van de tempel wel herkennen omdat deze vaak terug te vinden is in reismagazines of reisprogramma’s op tv. De tempel heeft meer dan 32.000 heilige poorten ook wel Torri’s genoemd.

Ze zijn rood geschilderd met een zwarte onderkant, op elke poort staat een naam van donateur of heilige tekst. Het tempelgebied is de grootste trekpleister van Kyoto en mag je niet overslaan als je de stad bezoekt.

De Geisha’s van Kyoto

Een Geisha is een traditionele Japanse muze die rijke Japanners vermaakt met klassieke muziek, dans en zang. Geisha’s zijn er al eeuwen en staan ook buiten Japan bekend want wie kent niet de dames met pikzwart haar, lijkwitte gezichten en rode lippen. De Geisha’s van Kyoto vind je in de wijk Gion. Deze wijk zit vol met authentieke houten theehuisjes en kan je overal genieten van optredens van Geisha’s. Erg leuk om een keer mee te maken.

Het gouden en zilveren paviljoen

Kyoto het gouden paviljoen

In Kyoto staan er twee tempels die beide een opvallende naam hebben namelijk de Kinkaku-ji (gouden) en Ginkaku-ji (zilveren). Het gouden paviljoen is helemaal bedekt met bladgoud en schittert prachtig in de vijver die eromheen ligt. De zilveren tempel is helemaal van hout, er is niks te vinden wat van zilver is maar de prachtige tuin die eromheen staat maakt een hoop goed. Beide tempels staan bekend als de “must see” tempels van Kyoto. In de zomer zijn ze vaak erg druk bezocht, ga er dan zo vroeg of laat mogelijk heen om in alle rust te kunnen genieten.

Overnachten in Kyoto

We hebben een aantal hotels en andere slaapplek vergeleken en een top vijf gemaakt van de beste spots in Kyoto. Dus als je nog geen slaapplek in Kyoto hebt dan zijn deze slaapplekken zeker het overwegen waard.

Van Tokyo naar Kyoto

Van Tokyo naar Kyoto reizen met de auto duurt ongeveer 5-6 uur omdat je 460 kilometer moet afleggen. Ga je met de Shinkansen dan ben je er al binnen 3 uur en 30 minuten! Een stuk sneller dan met de auto en zoveel duurder is het niet. Je kan in verschillende stations opstappen maar het makkelijkste is waarschijnlijk Shinjuku station. Je moet dan de JR Tokaido Shinkansen hebben richting Kyoto.

Meer weten over Kyoto?

Kyoto heeft natuurlijk nog veel meer te bieden dan wat wij hierboven hebben beschreven. Je kan wat extra informatie over het weer, de geschiedenis en bezienswaardigheden vinden op onze pagina over Kyoto. Bekijk ook eens onze Top 10 Kyoto!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening