Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » De magische sushi cats uit Japan

De magische sushi cats uit Japan

Sushi cats

In opvolging van ‘Happy Cat Day‘ die elk jaar op 22 februari plaatsvindt in Japan en omdat het elk jaar op 8 augustus ‘World Cat Day‘ is hebben wij een leuke post vol met grappige sushi katten gemaakt. Katten zijn immens populair in Japan en worden door vele aanbeden maar ook opgetuigd tot prachtige creaties.

Wees niet bang de beestjes worden met zeer veel respect behandeld tijdens het fotografen of is het allemaal een gigantisch leuke photoshop creatie? Wat wel vast staat is dat de sushi kat als een magisch wezen wordt beschouwd in Japan die zich kan matchen met internationale anti-helden zoals Godzilla.

Wist je dat Cat Day beter bekend in Japan als “Neko no Hi” elk jaar op 22-02 gehouden worden omdat deze datum uitgesproken wordt als “Ni Ni Ni” wat lijkt op het geluid van een kat “Nyan Nyan Nyan“?

De Nekozushi ook wel sushi katten

Neko-Sushi is een vreemd fenomeen uit Japan dat letterlijk een levend wezen beschrijft dat bestaat uit een kat & sushi. In Japan blijven de merkwaardige wezentjes overal opduiken waardoor er verschillende verhalen over zijn die al eeuwen ronddwalen. Wij hebben een selectie gemaakt van de leukste sushi cats die door de jaren heen in Japan zijn opgedoken en gefotografeerd. Wat vind jij ervan? Bekijk ook het filmpje aan het einde van de foto sessie om meer te leren over de sushi cats uit Japan.


Sushi cats

 

Sushi cats

Sushi cats

Sushi cats

Sushi cats

Sushi cats

Sushi cats

Sushi cats

Sushi cats

Sushi cats

De geschiedenis van de sushi cats

Leer in het filmpje hieronder meer over de lange geschiedenis en de invloed van de sushi cats (Nekozushi) op de wereld. Ze zijn al vele jaren onder ons aanwezig maar altijd op de achtergrond. Ben jij ze wel eens ergens tegengekomen?

Foto credits: nekozushi.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening