Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Na groots succes, nieuwe Japanse avond in de maak

Na groots succes, nieuwe Japanse avond in de maak

My Hero Academia anime

Op zaterdag 20 november 2021 organiseerde Jelmer Hemmes een Japanse culturele avond in Dordrecht. Hiermee hoopte hij andere jonge Japan en Anime liefhebbers een plek te bieden waar zij samen plezier kunnen ervaren en nieuwsgierigen te introduceren aan de Japanse cultuur. De eerste avond was een doorslaand succes en de zaal volledig uitverkocht! Nu komt Jelmer met een nieuwe Japan-avond en liggen de volgende avonden al in het verschiet.

Op 20 November werd The Movies Dordrecht omgetoverd tot klein Japan. De avond bood zijn publiek een anime-film, een Japans diner in bijpassende stijl en een pub quiz die goed werden ontvangen door het publiek. Een bezoeker zei na afloop: ‘Dit zijn de avonden die ik echt gemist heb in Nederland. Een avond waarvan ik veel geleerd heb’.

Nippon Nights
Nippon Nights

Dat was natuurlijk precies waar Jelmer het voor gedaan heeft. Na afloop bleef de zaal een en al oor om te luisteren naar de lezing over de geschiedenis van anime. Op vrijdag 22 april staat een nieuw anime-event op de planning. Vanaf 18:30 uur staat er een avondvullend programma klaar. Zo kan men genieten van een Japans drankje, zijn er Japanse goodies te koop en kunnen er traditionele Japanse festival-spelletje worden gespeeld. Aaneensluitend zal er dan de anime-film In This Corner of The World worden getoond. Hierbij krijgt men na afloop ook een lezing voorgeschoteld om zo meer van de film te leren begrijpen.

Met deze Japanse avonden liggen er uiteraard ook nieuwe avonden in het verschiet. Zo is er het plan om in juni weer een nieuwe anime-avond te realiseren. Daarnaast zal er na de zomer ook een vierde anime-avond plaatsvinden, waardoor de serie aan anime-avonden een gegarandeerde reden zijn om een keer naar Dordrecht te komen. Deze culturele avonden worden georganiseerd voor zowel de Japan-geïnteresseerden en nieuwsgierigen, als de anime-fan.

Doordat iedere avond een speciaal thema kent, valt er ook genoeg te kiezen voor de bezoeker. Iedere Japanse avond snijdt een eigen gespreksonderwerp aan. Zo wordt er met een lezing na afloop altijd ingezoomd op een klein stukje onderbelichte Japanse cultuur. De Japanse avonden, georganiseerd door Nippon Nights, moet je zeker een keer beleefd hebben.

Voor meer informatie volg de instagram account van Nippon Nights.

1 reactie op “Na groots succes, nieuwe Japanse avond in de maak”

  1. Hallo Jelmer ,

    Zijn er ook workshops , zoals aikido of iets met zwaarden.
    Wij zijn een Budo vereniging uit Nieuw-vennep ( onder de rook van Schiphol)
    Groet van Tanabata.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening