Nieuwe sporten Olympische Spelen 2020

Karate en andere sporten in Japan
Het Internationale Olympische Comité (IOC) heeft de vijf sporten honkbal/softball, karate, skateboarden, klimmen en surfen toegevoegd aan de lijst met Olympische sporten. Daarnaast maken Badminton en Taekwondo hun debuut bij de Paralympics van 2020. Al deze nieuwe Olympische sporten zullen voor het eerst beoefend worden op de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. Het feit dat karate de nationale sport is van Japan en als eerste keer beoefend kan worden op de Japanse bodem tijdens de Zomerspelen is natuurlijk een gigantische eer. De Japanners zijn er zeer trots op en zijn ook een grote kanshebber voor een Olympische Medaille in deze sportcategorie.

Nieuwe sporten nomineren

De beslissing is genomen door de 129e bijeenkomst van het Olympisch Comité tijdens de Zomerspelen van Rio de Janeiro in 2016. Door sporten als skateboarden en surfen op te nemen in het Olympische sportprogramma hoopt het IOC meer tot de jeugdige generaties te spreken. Dankzij een nieuwe regel die ingevoerd is in 2014 werd het voor organiserende landen mogelijk om nieuwe Olympische Sporten voor te stellen. Zo kon Japan honkbal/softball, surfen, skateboarden, klimmen en de nationale sport karate nomineren. Na een unanieme stemming werden de sporten automatisch opgenomen in het programma van de OS 2020.

18 wedstrijden en 474 sporters extra tijdens de OS 2020

Door de toevoeging van de nieuwe sporten tijdens de Zomerspelen in Tokyo zullen er 18 nieuwe wedstrijden gespeeld moeten worden. Hieraan kunnen in totaal 474 Olympische sporters deelnemen, waarvan evenveel vrouwen als mannen. Behalve bij honkbal/softball kan het percentage mannen en vrouwen verschillen. Met de toevoeging van de nieuwe sporten komt het totaal aantal verschillende sporten op 33 te staan. Er waren namelijk al 28 Olympische Sporten opgenomen in het programma van 2020. Bij de Paralympic van 2020 zullen er in totaal 22 sporten worden gespeeld met badminton en Taekwondo als nieuwe toevoeging.

Leuke sportfeitjes over de Zomerspelen van 2020

Een leuk feitje is dat het huidige programma bestaat uit 4 Japanse sporten namelijk; Judo, Worstelen, Taekwondo en de nieuw toegevoegde sport Karate. Daarnaast is softball de populairste sport in Japan. De populariteit van softbal in Japan komt door de bezetting van het land door de Amerikanen na de Tweede Wereldoorlog.

Nieuwe sporten Olympische Spelen 2020
4.75 (95%) 8 votes


🇯🇵 Tokyo.nl

Wij geven de leukste en beste reistips voor Tokyo en Japan. Je kan ons ook gerust alles vragen over het land van de rijzende zon.

Geef een reactie