Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Off the beaten track in Tokyo

Off the beaten track in Tokyo

buiten de begaande paden

Zoals de Lonely Planet altijd leuke tips aangeeft die “Off the beaten track” (buiten de bekende trekpleisters) hebben wij er zelf ook een paar samengesteld voor Tokyo. Deze zijn echter allemaal echt off the beaten track omdat ze meestal niet in de reisgidsen voorkomen of heel klein vermeld worden onderaan een pagina.

Onontdekte buurten van Tokyo

Overal waar je komt in Tokyo vind je toeristen. Althans dat denk je omdat de meeste mensen alleen de reisgidsen volgen of hun eigen plan gemaakt met tips van het internet. Wij hebben met onze inside kennis over Tokyo een aantal leuke wijken uitgezocht die wel wat meer aandacht verdienen in onze ogen. Tokyo zit nog vol verassingen ook zonder reisgids!

Downtown Yanaka

Yanaka begraafplaats
Yanaka begraafplaats

Niet ver van Ueno Park ligt Yanaka een oude wijk die al vele eeuwen menselijke verwoestingen, verbouwing en verschillende aardbevingen heeft doorstaan. De wijk ligt centraal in Tokyo en heeft nog de echte shitamachi sfeer, met andere woorden “hoe het leven er in de twintigste eeuw uitzag”.

Je vindt hier vooral kleine winkeltjes en veel locale mensen, zelfs kinderen die buiten spelen. Een leuke rustige wijk om het authentieke Tokyo te ervaren. Daarnaast heeft de wijk ook één van de grootste en oudste begraafplaatsen van Tokyo namelijk Yanaka Cemetry, ondanks het grimmige karakter van een begraafplaats is het voor Japanners zeer respectvolle en mooie plek om te bezoeken (staat ook in onze top10 spots).

Je komt er het snelste via Nippori station, ook kan je natuurlijk vanaf Ueno Park lopen naar de Yanaka.

Vintage wijk Shimokitazawa

Shimokitazawa is een bohemien wijk in Tokyo, bekend om zijn vintage winkels, tweedehandskleding, boetieks en live muziek. Het is een geweldige plek om te winkelen en de alternatieve sfeer van Tokyo te verkennen. De Tengu-yama berg in Shimokitazawa biedt een prachtig uitzicht op Tokyo en is een geweldige plek om te wandelen. Het is een leuke en minder bekende activiteit in Tokyo.

Kichijoji en Ghibli

Kichijoji is een leuke wijk in Tokyo, met een geweldig park, winkelstraten en restaurants. Het is ook de thuisbasis van het Ghibli Museum, gewijd aan de animatiefilms van Studio Ghibli. Bezoek ook het Inokashira Park en de Harmonica Yokocho, een straat vol met kleine eetgelegenheden.

Koenji

Koenji is een wijk in Tokyo, bekend om zijn alternatieve sfeer en vintage winkels. Bezoek de Koenji-tempel, wandel door de smalle straatjes en bezoek de vele tweedehandswinkels en platenzaken. In augustus vindt hier ook het Koenji Awa Odori-festival plaats, een van de grootste zomerfestivals in Tokyo.

Todoroki Valley

Todoroki Valley is een verborgen oase in Tokyo, met een prachtige natuurlijke omgeving. Hier vind je een mooie wandeling langs een beekje, omgeven door bomen en planten. Het is een geweldige plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Hier komen mensen in de lente de sakura bekijken.

Tateishi de vergeten wijk

Tateishi station Tokyo


De wijk Tateishi Ligt tussen de Arakawa en Naka rivier op een soort landtong. Hierdoor is het niet heel makkelijk te bereiken en ligt Tateishi ook een klein beetje uit het oog van het centrum. Het is een rustige wijk waar veel Japanse senioren en bejaarden vooral vertoeven. Hier moet je dus zijn voor de leukste verhalen over het oude Tokyo en voor traditionele Izakayas (soort food-bar).

Wil je heerlijke sushi eten dan kan je naar Sakaezushi gaan, hier moet je staand je eten opeten maar krijg je geniale sushi geserveerd. Je kan het beste met de trein naar Keisei-tateishi station reizen en vanaf daar Tateishi inlopen. (let op niet Tateishi station).

Toshimaen in de winter

Toshimaen kermis

Toshimaen is all about retro. Wat dit precies inhoud? De wijk is de thuishaven van een retro kermis die in de winter wordt omgetoverd tot een soort kerstkermis. Schaatsen, kerstversiering in de bomen, houten poorten en andere leuke ornamenten zorgen voor een fantastische sfeer in de wijk. Reizen naar de wijk is makkelijk gewoon de Seibu-Ikebukuro line pakken en uitstappen bij Toshimaen, vanaf daar is het ongeveer twee minuten lopen.


Jimbocho voor je dragelijkste dosis leesvoer

Jimbocho voor al je leesvoer


De wijk Jimbocho telt ongeveer 200 tweedehands boekwinkeltjes en meerdere grote warenhuizen vol met boeken. De wijk wordt door lokale Japanners daarom ook vaak “Book Town” genoemd. Sinds 1913 is het een vrijhaven voor intellectualiteit en boekwormen geworden en tot op heden is dat zo gebleven

Ben je er toevallig in oktober dan is er een gigantische boekenmarkt die je eigenlijk niet mag missen. Je kan er Japanse, Koreaanse, Chinese, Engelse en soms wat verdwaalde boeken in andere talen vinden. Je kan het beste reizen naar het Jimbocho station en beginnen in de straat Yasukini-dori.

Het gemaakte eiland Odaiba

Odaiba is een eiland in Tokyo Bay, bekend om zijn futuristische architectuur, winkelcentra, entertainment en stranden. Bezoek het Oedo Onsen Monogatari, een traditioneel Japans badhuis, en het TeamLab Borderless Digital Art Museum, een unieke en interactieve kunstervaring. Dit museum staat bovenaan onze lijst met top musea in Tokyo.

Katsushika

Katsushika is een wijk in Tokyo, bekend om zijn bloemen- en groententuinen. Bezoek het Higashiayase Park, het Mizumoto Park en de Katsushika Iris Garden om te genieten van de natuurlijke schoonheid van Tokyo.

BONUS: Nakano Broadway

Nakano Broadway is een winkelcentrum met vier verdiepingen, gevuld met kleine winkels die gespecialiseerd zijn in anime, manga, videogames en andere geeky zaken. Het is een geweldige plek om unieke souvenirs te kopen en de subcultuur van Japan te verkennen.

Op zoek naar onontdekte plekken buiten Tokyo? Neem eens een kijkje op onze Urbex Japan blogpost waarin we 5 mega verlaten en bijna onwerkelijke plekken beschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening