Meteen naar de inhoud
Tokyo.nl » Olympische Zomerspelen 2020 Tokyo

Olympische Zomerspelen 2020 Tokyo

Olympische Zomerspelen Tokyo 2020

Het duurt nog een aantal jaar maar Japan gaat in 2020 de Olympische Spelen organiseren. De Spelen zullen zich vooral gaan afspelen in de hoofdstad Tokyo en de omliggende steden. De Japanners zullen voor de 4e keer het gastland zijn voor de zomerspelen en gaan dit natuurlijk weer doen vol hightech gadgets en cultuur. De Olympische zomerspelen worden gehouden tussen vrijdag 24 juli en zondag 9 augustus 2020. De Paralympics volgen dan vanaf dinsdag 25 augustus t/m zondag 6 september 2020.

De Zomerspelen van Tokyo 2020

Wat kunnen we van de Japanners verwachten? Natuurlijk prachtige stadions voor de sporters! Daarnaast weet Japan altijd zijn eigen cultuur prachtig te verwerken in alle architectonische hoogstandjes. Hoewel het Nationale stadion design ontworpen is door de Engelse architect Zaha Hadid krijgt het vast en zeker een Japans tintje mee. Het stadion vervangt het oude Nationale stadium waar de Japanners in mei afscheid van hebben kunnen nemen middels een groot event genaamd “Sayonara”, wat tot ziens betekend.

Dankzij de gigantische stad met de uitbereide infrastructuur die al berekend is op miljoenen mensen hoeft Japan niet veel aanpassingen te maken, toch zullen ze extra accommodatie overal in de stad bouwen om de duizenden fans te ontvangen. Het is zeker dat de Japanners de Olympische Zomerspelen tot een onvergetelijke sportsensatie gaan maken. Wij kunnen niet wachten totdat het 2020 is in ieder geval! Het laatste nieuws omtrent de Spelen kan je vinden op de officiële website van de Tokyo2020 Olympics.

Japan heeft met de Spelen ook een doel voor zichzelf gezet om te laten zien aan de hele wereld dat het verlagen van broeikasgassen en andere milieuonvriendelijke gassen goedkoop en goed mogelijk zijn met de huidige technologie. Ze gaan proberen de uitstoot van de gehele Olympische Spelen op 0 te houden door alles, maar dan ook echt alles, te recycle of terug te geven aan de natuur in de vorm van schone energie. Hiermee zullen ze de leiding nemen in de wereld en een hoop andere landen motiveren om zich nog meer in te zetten voor het milieu. Dit kan leiden tot een oplossing op globaal niveau voor het broeikaseffect. Wij zijn benieuwd of het de Japanners lukt.

Japan was al eerder gastland

Japan was al drie keer eerder een gastland voor de Olympische Spelen maar pas één keer voor de Zomerspelen. In het jaar 1964 werden de Zomerspelen ook gehouden in Tokyo, daarna de Winterspelen in 1972 in Sapporo en in 1998 in Nagano. De Japanse sporters participeerde voor het eerst in 1912 aan de Olympische Spelen in Stockholm (Zweden). Ze hadden op dat moment maar twee atleten die meededen aan de sportactiviteiten. Het aantal atleten steeg snel want de daaropvolgende Zomerspelen in 1920 in België deden er al 15 Japanners mee. Ze wonnen hier twee keer zilver. Vanaf dat moment ging het rap en participeerde er elke zomerspelen minimaal 100 sporters uit Japan mee.

In de laatste Olympische Zomerspelen in Londen 2012 hadden de Japanners 38 medaille waarvan er 7 goud, 14 zilver en 17 brons waren. Deze medailles waren verdeelt over maarliefst 295 sporters. In de Winterspelen zijn ze altijd een sterke tegenstander van de Nederlandse schaatsers!

1 reactie op “Olympische Zomerspelen 2020 Tokyo”

  1. Ik ben zelf helemaal weg van de olympische spelen, maar het is altijd zo ver weg. Dit keer is het weer helemaal in Tokyo helaas en dat kan ik niet betalen. Toch lijkt het me echt gaaf om eens een Olympische Spelen mee te maken en dan met name in het Holland House van Heineken. Die zal namelijk ook wel weer worden opgezet in 2020. Wat kost ongeveer een vlucht naar Tokyo en kan iedereen zomaar kaarten kopen voor eeen wedstrijd van de sport die hij/zij leuk vindt.
    Hoop op een reactie, Bert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening