Meteen naar de inhoud
Tokyo.nl » Openbare badhuizen bezoeken?

Openbare badhuizen bezoeken?

Openbare badhuizen Tokyo

Omdat veel hotsprings in de bergen vaak onbereikbaar zijn voor hardwerkende mensen uit Tokyo komen er steeds meer openbare badhuizen in de stad. Deze openbare badhuizen bieden eigenlijk dezelfde faciliteiten als hotsprings maar dan vlak naast de deur of in het hotel. Ben je daarom even toe aan rust en relaxen dan kan je ontsnappen aan de drukte van Tokyo door naar een badhuis te gaan.

Wat kan je verwachten in een openbaar badhuis?

Japanse badhuizen (onsen)
Japanse badhuizen (onsen)

Een bezoek aan een openbaar badhuis, ook wel onsen genoemd, is een van de meest unieke en ontspannende ervaringen die je kunt hebben in Japan. Hier zijn enkele dingen die je kunt verwachten bij een bezoek aan een onsen:

  1. Gescheiden baden: Bij de meeste onsen zijn de baden gescheiden voor mannen en vrouwen. Het is gebruikelijk om naakt te baden in de openbare baden, dus de scheiding tussen mannen en vrouwen zorgt voor meer privacy.
  2. Toegangsprijs: Er is meestal een toegangsprijs om de onsen te bezoeken. Dit varieert van onsen tot onsen, maar de prijs ligt meestal tussen de 500 en 1500 yen.
  3. Verplicht douchen: Voordat je het bad ingaat, is het verplicht om te douchen. Dit wordt gedaan om de hygiëne van het bad te behouden.
  4. Handdoeken: Je kunt meestal een handdoek huren of kopen bij de receptie. Het is gebruikelijk om de handdoek op je hoofd te leggen terwijl je in het bad zit, en het is niet de bedoeling dat de handdoek het water raakt.
  5. Buitenbaden: Veel onsen hebben buitenbaden, omgeven door prachtige natuurlijke landschappen. Het is een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van het uitzicht terwijl je in het warme water zit.
  6. Tatoeages: In sommige onsen worden mensen met tatoeages geweigerd, omdat tatoeages in Japan geassocieerd worden met de Yakuza, de Japanse maffia. Het is dus aan te raden om te controleren of de onsen tatoeages toestaat voordat je gaat.
  7. Rustige sfeer: Onsen zijn meestal rustige plekken, waar mensen komen om te ontspannen en te genieten van het warme water. Het is dus belangrijk om de rust van andere gasten te respecteren door bijvoorbeeld niet te luid te praten.

Een bezoek aan een onsen is een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van de Japanse cultuur. Door deze gebruiken te respecteren, zul je een onvergetelijke ervaring hebben tijdens je reis naar Japan.

Neems eens een kijkje naar onze top 8 onsen in Tokyo. Hier kom je zeker tot een zen momentje.

Regels voor het openbare badhuis

Doordat de populariteit van openbare badhuizen de laatste jaren is gegroeid onder de bewoners van Tokyo en toeristen zijn er de nodige regels opgesteld. De Japanners stellen het zeer op prijs als je al deze regels opvolgt aangezien ze niet graag lastig gevallen willen worden als ze zen aan het worden zijn. Er hangen daardoor overal Engelse bathhouse guides in de openbare badhuizen waar de toeristen zich ook aan moeten houden.

Het zijn allemaal simpele regels zoals bijvoorbeeld naakt in de baden, goed afspoelen voordat je in het water gaat, je handdoek droog houden en andere simpele regels. Een bezoekje aan een badhuis is trouwens één van onze insider tips voor een bezoek aan Tokyo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening