Verzamelaars opgelet. Dat Pokémons uit Japan kwamen wisten we natuurlijk al. Maar wat we misschien nog niet helemaal hebben gerealiseerd, is dat de corona-periode voor veel mensen een work-from-home (WFH) environment heeft gecreëerd wat vooral voor genormaliseerde werktijden heeft gezorgd. Dit kwam de vrije tijd natuurlijk ten goede en heeft mensen gemotiveerd om hun hobby’s weer op te pakken. Voor vele zo ook weer het verzamelen van de nog altijd razend populaire Pokémon kaarten. Want wat is het toch een heerlijk gevoel om z’n volledige collectie kaartjes van de Jungle, Fossil of Neo Genesis compleet te maken. Vergeet ook niet de nostalgische factor die menig dopamine kanaal naar de hersenen volledig openzet. We hebben een professionele verzamelaar van Japanse Pokémon kaarten enkele vragen gesteld om jullie een kijkje te geven in de wereld van de otaku’s en natuurlijk een aantal tips mee te geven voor nieuwe generatie Ash Ketchum’s. Genoeg intro van mij, tijd voor Kevin de Boer (26 jaar) de Pokémon kaarten expert en zijn verhaal.
Waarom verzamelen mensen Pokémon kaarten?

De meeste mensen begonnen met het verzamelen van Pokémon kaarten als kind, zijnde na het zien van de populaire Tv-serie waarin Ash Ketchum & Pikachu de hoofdrol spelen. Anderen kwamen in aanraking met Pokémon na het spelen van de verslavende Game boy spellen Pokémon Red, Blue, Yellow (Gen 1), Crystal, Gold of Silver (Gen 2).
Ook verzamelde waarschijnlijk veel vriendjes op het schoolplein de kaarten, dus als je rond mijn leeftijd (26 jaar) bent, moest je min of meer wel meegaan met de Pokémania ‘hype’.

Het geeft tegenwoordig een ontzettend fijn, nostalgisch gevoel om boosters (pakketje kaarten) te openen en meest zeldzame kaarten te bemachtigen die je als kind nooit hebt kunnen krijgen. Dit is voor vele waarschijnlijk de voornaamste reden om weer te beginnen met verzamelen. Daarnaast speelt de waardering van de gigantische diversiteit in artworks van de kaarten ook steeds vaker een belangrijke rol.
Anime, het genre waar Pokémon onder valt neemt met een rap tempo toe aan populariteit in Nederland. Kijk alleen maar eens naar hoeveel Netflix series er online staan tegenwoordig. Genoeg om je een aantal weken op te sluiten!
Bezit jij je Pokémon kaarten nog?

Veel mensen hebben hun collectie (ongegrade) Pokémon kaarten voor een schim van de huidige marktwaarde verkocht via Marktplaats, weggegeven aan de buurjongen of zelfs weggegooid bij het verhuizen. Zonde! Maar aan de andere kant kun je dat niemand kwalijk nemen.
Er is namelijk bijna niemand die dacht dat deze ‘hype‘ meer dan twintig jaar later nog zou aanhouden en de kaarten in waarde zouden stijgen.
Ter referentie er zijn kavels van enkele Engelse kaarten verkocht van $50.000 en gesealde booster boxen (vintage dichte box vol met pakjes Pokémon kaarten) die inmiddels richting de $100.000 gaan en ook daadwerkelijk verkopen. Deze voornamelijk Shadowless Base Set 1st Editions kaarten kocht je vroeger bij de Toys R Us of de andere lokale Intertoys in de US voor een lullige $15 per pakje. Als we toch in de toekomst konden kijken…

Een van de zeldzaamste en duurste Pokemon kaarten tegenwoordig zijn de unieke Japanse kaarten zoals: de Illustrator Pikachu Promo PSA 9 (zie Ebay). Deze kaart staat voor momenteel voor meer dan $1.000.000 te koop! In 2013 is dezelfde kaart verkocht voor $54.970. Later in 2019 is de kaart voor vier keer zoveel verkocht voor $224.500. Dit is weliswaar geen kaart die je zomaar uit een pakje krijgt maar was alleen uitgegeven aan de winnaars van een Illustrator contest in Japan 1998.
“Pikachu Illustrator” is considered the rarest Pokémon trading card in existence, and only 39 were produced back in 1998. The card features artwork by Pikachu’s creator Atsuko Nishida, and was only given away to the winners of an illustration contest. – Business Insider
Een nieuwe generatie en re-influx van spelers

Na de recente Pokémon Go ‘hype‘ zijn er veel oudere spelers van mijn generatie (25+) weer teruggekomen in de verzamelwereld. Tevens heeft de corona periode er voor gezorgd dat veel mensen even konden ontsnappen uit hun drukke bestaansbubbel en oude hobbies weer gingen oppakken. Daarnaast groeien veel kinderen nog steeds op met de nieuwe Pokémon serie op tv en natuurlijk de games.
Waar Pokémon Go of spellen op de Nintendo Switch zoals Let’s Go Pikachu/Eevee en Sword en Shield de bekendste van zijn. Dit zorgt voor een constante influx aan nieuwe verzamelaars waardoor de continuïteit van de hobby in levende wordt gehouden.
Waarom Japanse kaarten verzamelen? Is er iets mis met Nederlandse of Engelse?

Op het verschil in print kwaliteit uit een pack na is er eigenlijk niks anders aan Japanse Pokémon kaarten dan het verzamelen van Engelse of Nederlandse. Sets zijn überhaupt over het algemeen hetzelfde ongeacht de taal. Hoewel in Nederland en veel andere landen de Engelstalige kaarten de ‘mainstream‘ zijn vaak boven de eigen taal.
Het verschil zit hem echter in het detail. Zo zijn veel van de originele handgetekende artworks door Ken Sugimori Era 1995 – 1998 Japanese exclusive en hebben een zeer lage populatie (hoeveelheid). Daarbij hebben de Japanse kaarten naar mijn mening over het algemeen exclusievere artworks en promo’s die nooit opnieuw uitgegeven (reprint) worden.
Wat mij ook altijd opvalt is dat de druk/print kwaliteit van de kaarten doorgaans iets beter is, zo zijn de patronen van de Japanse holo kaarten vaak intenser en diverser.

In alle eerlijkheid speelt prijs en betaalbaarheid ook een belangrijke factor. Als je kijkt naar de huidige marktwaarde van Engelse kaarten dan waren deze prijzen al tijden relatief hoog en sinds een jaar zijn ze helemaal ontploft.
De influx aan nieuwe verzamelaars tijdens de thuiswerk periode geeft ook een flinke boost aan de hoge prijzen. Als je alleen singles collect van een set is dat niet echt een probleem, maar wil je complete Engelse Pokémon sets sparen en voltooien dan kan dit financieel wel eens een probleem worden. Dat terwijl dezelfde Japanse kaarten juist nog heel erg betaalbaar waren/zijn.
Plus je kunt in ieder geval alvast je Japans oefenen met het ontcijferen van de kaarten.
Het advies van een Pokémon trader; waar kopen en waar op letten?

Je kunt tegenwoordig diverse platformen gebruiken om kaarten aan te schaffen. De meest bekende en voorkomende in Nederland zijn Marktplaats, Ebay, 2dehands.be, Facebook, Instagram, Catawiki en de website van Troll and Toad.
Doorgaans handel ik uitsluitend via Ebay en soms via Marktplaats met gelijk oversteken (feature om kopers te beschermen). Daar koop ik alleen waardevolle holo’s (glimmende) die al een officiële grading hebben van verkopers die ik vertrouw doordat ze hoge kwaliteit foto’s en veel goede reviews hebben.
Ik raad je aan hetzelfde te doen. Als je non holo’s wilt kopen of wat goedkopere holo’s is het uiteraard minder belangrijk om zeer selectief te zijn, zolang de foto’s van de kavel maar duidelijk zijn en de verkoper betrouwbaar lijkt. Wil je toch ungraded kaarten kopen dan kan je het beste hierop letten.
✅ Buyers protection
Om problemen met internet scams (wel betalen niet krijgen) te voorkomen raad ik je aan om alleen met gelijk oversteken of met PayPal te betalen. Hiermee heb je buyers protection als je de Pokémon kaarten niet kunt ophalen of als ze nooit aankomen.
✅ Marktplaats & soortgelijke platforms
Als je op Marktplaats handelt, kijk dan vooral naar het feedback profiel en hoe lang iemand actief is. De regel blijft wel als iets te mooi is om waar te zijn, is dat ook meestal zo.
✅ Ebay & soortgelijke platforms
Op Ebay zijn mensen legally bound en zijn er strikte regels op het gebied van kopen en verkopen. Daarnaast levert op Ebay verkopen vaak ook veel meer op. Dit komt omdat de andere platformen meestal beperkt blijven tot Nederland of België in de doelgroep die ze bereiken. Op Ebay is de buyers pool wereldwijd en dus vele malen groter.
❌ Facebook & Instagram
De voornaamste redenen dat ik tegen Facebook en Instagram verkopen ben, is omdat je direct geld naar iemand zijn bankrekening moet overmaken. Je bent dit geld gegarandeerd kwijt als zij hun belofte niet nakomen of de kaart toch in andere conditie blijkt te zijn dan beschreven.
Het ruilen en kopen van Japanse kaarten was voorheen een nichemarkt maar veel Nederlandse/Belgische verzamelaars maken momenteel de overstap of collecten beide. Hierdoor wordt het handelen erin steeds populairder en zijn er steeds meer kaarten beschikbaar in eigen land.
Hoe bepaal je de waarde van een kaart?

De waarde van een kaart hangt sterk af van veel verschillende factoren. Welke kaart betreft het? Is het een populaire Pokémon? Wat is de conditie van de kaart? Uit welke serie/jaar komt de kaart. En ga zo maar door.
Het belangrijkste punt is veruit de conditie van een kaart. Een vuistregel is als je geen verstand hebt van het graden/taxeren dat als je de kaart nieuw uit een pakje pulled en gelijk sleeved in een toploader (hard plastic hoesje) de conditie packfresh mint / gem mint PSA 9-10 is.
Echter, zal de grading in veel gevallen afwijken ondanks dat je de kaart direct uit een pakje hebt gehaald. De grade wordt namelijk bepaald door meerdere factoren. Centering van de kaart front en back, zitten er krasjes op de holo art of de rest van de kaart, bends, creases of silver edgewear op de randen en plekjes van whitening. Zo zijn er een hoop factoren die bepalen wat de conditie van je kaart is.
De prijzen van kaarten lopen ook gigantisch uiteen als ze niet gegrade zijn door een officiële instantie zoals PSA bijvoorbeeld. Ongegrade kaarten zijn meestal 40-60% van de marktwaarde van dezelfde kaart in graded variant.
Mocht je interessante kaarten hebben en daar de waarde van willen bepalen, dan kun je het beste naar Ebay gaan. De Pokémon kaart opzoeken op Naam, Serie, Nummer, PSA en filteren op wereldwijd en daarna kijken bij de recente sold listings. Soms worden er kaarten flink ge-undersold via bid auctions, dus je kunt het beste een paar kaarten bij elkaar optellen en daar het gemiddelde van de prijs gebruiken voordat je besluit of iets een goede koop is.
Op deze pagina vind je nog wat meer hulp bij het taxeren van Pokémon kaarten.
Recente prijsstijgingen van Pokémon kaarten

Door Covid-19 (coronavirus) hebben de bekendste grading companies Professional Sports Card Authenticator (PSA) en Beckett (BGS) een tijdje de deuren gesloten. Hierdoor is er een schaarste en run op kaarten in de markt ontstaan. Er is namelijk mega veel vraag naar de zeldzamere kaarten in mint condition met een grading.
Echter maar weinig aanbod. Daarnaast wordt vintage sealed product, de oudere sets, steeds lastiger om te krijgen simpelweg omdat ze er niet meer zijn.
Veel Youtubers openen alle oude packs en verzamelaars willen dat nostalgische gevoel zelf ook ervaren en betalen daarom premium prijzen voor de pakjes. Hierdoor stijgen de prijzen van de geopende kaarten ook flink in waarde.
Japanse kaarten waren in het verleden altijd heel erg ondergewaardeerd en het is fijn om te zien dat de Japanse versies nu eindelijk ook de waardering krijgen en enorm in prijs stijgen. Er zijn kaarten waar ik een jaar geleden 100 Euro voor heb betaald, die nu verkocht worden op Ebay voor 800 euro. De marges zijn enorm als je op het juiste moment bent ingestapt. Gelukkig zijn er nog ontzettend veel kansen.
Mocht je het puur als investering zien dan moet je goed opletten wat je koopt om er in de long run marges op te maken. Als je kaarten wilt kopen omdat je een passie hebt voor het verzamelen van de kaarten, zul je zien dat die ‘mindset‘ je het meeste oplevert.
Vanwege de nostalgische waarde die veel mensen koesteren bij de iconische artworks van de sets, want je koopt zo nu en dan echt wel een miskoop. Als je dat principe combineert met de investment spirit zul je zien dat je op de lange termijn niet veel geld verliest en uiteindelijk een hele toffe verzameling hebt.
Welke Pokémon kaartsets moet ik kopen?
Welke sets gaan het meest in waarde stijgen? Ik kan niet alle geheimen weggeven maar de original 1996 Japanse Base Set in PSA 8+ is zeer waardevast vanwege de nostalgische waarde voor vele twintigers en dertigers. Daarbij stijgt hij altijd consistent in prijs doordat het Base Set gewoonweg steeds ouder en zeldzamer aan het worden is.
Als je Engelse sets verzamelt is er niks mis met het verzamelen van wat lagere grades zoals PSA 6-8. Deze zijn namelijk nog prima betaalbaar. Echter, bezit ik zelf liever een Japanse Mint PSA 9 dan een Engelse PSA 7 Near Mint Minus voor hetzelfde geld.

In de Japanse 1999 Neo 1 Genesis, 2000 Neo 2 Discovery, Neo 3 2000 Revelation en 2001 Neo 4 Destiny zie ik heel veel kansen in. De prijs van een booster/starter pack staat totaal niet in verhouding met de graded kaart prijs van sommige Mint PSA 9 of PSA 10.
In andere woorden, als je dichte boosters koopt van deze sets die erg duur zijn kan je ze beter dichthouden. De kans op een zeldzame kaart is zeer klein namelijk, geloof me al die Youtubers hebben heel wat pakjes moeten openen voordat ze een lucky shot hadden.
Ik kan daarom vooral aanraden om mint of betere condities kaarten te kopen die al gegrade zijn van deze bovengenoemde Japanse sets. Deze dan voor een langere tijd vasthouden en niet verkopen, dan zul je zien dat vanwege de hoge prijs van een geseald pakje de prijzen van deze kaarten vanzelf flink toeneemt.
Uiteindelijk zal ook de Japanse markt aantrekken en kijk ik er niet raar van op als de kaarten meer waard gaan worden. Als je kijkt naar de prijzen van de afgelopen jaren en de huidige marktwaarde waarvoor kaarten daadwerkelijk verkocht worden, geloof je je ogen niet.
Een van mijn leukste verkopen op Marktplaats is een booster box voor €750 die ik een jaar later voor €1850 binnen een week verkocht. Kortom mocht je besluiten om ‘weer‘ te beginnen met verzamelen; kijk welke Pokémon jouw favoriet zijn, kijk in welke set(s) deze zitten en kijk naar je budget of je vintage of modern wilt collecten. Modern duurt wel lang om je investment terug te verdienen als je niet de top kaarten opent. Maar een sealed product is aan de andere kant ontzettend goedkoop hiervan, dus waarom niet een gem mint PSA 9-10 Sun & Moon series verzamelen.
Succes met de hunt Pokémon traders. Gotta Catch ‘Em All! – Kevin de Boer
Veelgestelde vragen van verzamelaars
Op dit moment zitten de beste Pokémon kaarten in Collection tins,Collection boxes, Elite Trainer boxes, Boosters boxes of Ultra Premium boxes. Vroeger kwamen de beste kaarten vooral uit boosters of boosters boxes.
Op dit moment kunnen wij aanraden om Elite Trainer boxen te kopen. Hier zitten simpelweg de meeste diversiteit aan kaarten in.
Afhankelijk van de serie kan je al snel zien of de Pokémon kaart zeldzaam is. Hoe ouder de serie hoe waardevoller de kaart meestal is. Lees hier meer over alle Pokémon kaarten series.
Nog vragen?
Mocht je nog vragen hebben voor Kevin over Pokémon kaarten dan hoort hij het graag hieronder via de comments
oi ik ben nederlands en ken geen japans hoe moet ik dan de waarde vinden
Gebruik Google translate om het te vertalen
Al er op een first edition charizard geen first edition logo staat is het dan nog altijd een first edition charizard?
Hallo Kevin,
Mijn zoontje is ook begonnen met het sparen van de kaarten. Nu hebben wij basic kaarten om mee te beginnen. Maar ik snap niet hoe de nummering werkt. Ik zou graag willen weten welke kaarten erin deze serie zitten zodat hij opzoek kan gaan en ruilen naar de kaarten die hij nog nodig heeft.
Ik heb wel in de base lijst gekeken, maar dan kijk ik rechts boven waar staat hp 30 of hp40 en die naam komt dan niet overeen. Of er zijn er meerdere personages die hp40 hebben.
Mvg, Marloes
Beste,
Welke sites kan ik het best gebruiken om mijn pokemon waardes te weten?
Yoo ik heb een machamp stage 2, ik zocht op hoeveel euro zou kosten en dat kaartje kost ongeveer 5k maar hij is heel erg beschadigd, echt heel erg veel krasjes en de hoeken van de kaart zijn ook beschadigd hoeveel is mijn kaartje ongeveer dan waard of helemaal niks?
Hij is dan veel minder waard
Beste,
Nou heb ik een dragnonite 1ste edition van de fossiel serie echter dit is een Nederlandse kaart met in de hoek IP ipv van HP nu weet ik hier niet het verschil in en is onduidelijk wat Google mij hier over kan vertellen. Heeft iemand het antwoord en de vraag of het de moeite waard is om te graden?
Mag ik deze kaart van u kopen ?
Hoi Kevin,
Uitgebreid stukje tekst met veel informatie. Bedankt hiervoor! Je gebruikt wel veel Engelse woorden door je zinnen heen, dat leest iets minder (zoals “gesold” in plaats van gewoon “verkocht”). Maar verder helemaal prima!
Er was een stukje wat ik niet helemaal begreep: “Daarbij hebben de Japanse kaarten *naar mijn mening* over het algemeen exclusievere artworks en promo’s die nooit opnieuw uitgegeven (reprint) worden”. Maar is dit dan subjectief? Want dit leek mij juist objectief, daar je het aantal unieke Japanse kaarten kan kwantificeren en vergelijken met de tegen hangende Engelse kaartenset. Of zie ik dat verkeerd?
Hoi Lois,
We kunnen niet helemaal voor Kevin spreken maar om je alvast een reactie te geven. Het is inderdaad zo dat Japanse kaarten vaak een artwork hebben dat exclusief voor de Japanse markt beschikbaar is. Dit zijn bijvoorbeeld promo’s die speciaal voor beurzen zoals de Japanse CoroCoro Comic beurs worden uitgegeven. Door de lage oplage en unieke artworks zijn dit meestal echte collectors items. Zo is één van de meest waardevolle Pokémon kaarten de Pikachu Illustrator ook van die beurs en alleen in het Japans beschikbaar.
Beste mensen,
Bedankt voor de vriendelijke reacties die ik via de socials heb ontvangen. Ik wil Raoul bedanken voor het beantwoorden van alle berichten. Er is veel veranderd in de afgelopen tijd en niet alles in dit artikel is meer relevant/van deze tijd of reflecteert mijn huidige opinie. PayPal G&S, Docusign, Crypto en Instagram zijn namelijk de beste tools gebleken om dingen veilig internationaal af te handelen als verkoper/koper; zeker als je zaken niet in persoon kunt afhandelen. De meeste Japanse kaarten; zeker high end collectibles worden namelijk wereldwijd verhanded en daarbij is zekerheid gewenst. Wil je via Marktplaats of Facebook kopen dan moet je de standaard due dilligence doen en bij hogere bedragen gewoon in persoon langsgaan.
Als je wilt zien hoe mijn Japanse collectie over de jaren is gegroeid, verwijs ik u door naar mijn Instagram onder de naam Kevideboe_0. Ik vermeld erbij dat alles tegenwoordig wordt opgeslagen in bankvault gezien de huidige waarden.
Excuses voor de Engelse woorden en de spellingsfouten in het artikel. Het was toendertijd vrij vlot geschreven en ik had niet verwacht dat veel mensen het te lezen zouden krijgen. De spellingscontrole van derden wordt in ieder geval op prijs gesteld
Veel verzamelplezier beste mensen!
@Raoul Bedankt voor de kans om mijn verhaal te doen en samen met jou dit artikel te schrijven. Succes met je persoonlijke collectie en je future endeavors :)
Met vriendelijke groet,
Kevin DB
Goedenavond,
Ik had een vraagje.
Ik heb een set gekocht op fb van Japanse pokemon kaarten, nou denk ik dat ze nep zijn. Maar ik ben een leek. Kan ik dit ergens laten controleren?
Hoi Jemana, we hebben hier een aantal tips geschreven over hoe je neppe Pokémon kaarten kan herkennen; https://tokyo.nl/japan/pokemon/kaarten/#neppe-pokemon-kaarten
Zitten er veel waardevolle kaarten in de packs die je nu online kan kopen bij speelgoed winkels als Intertoys etc.
Hoi Indy,
Jazeker, in elke serie Pokémon kaarten zitten altijd zeldzame en minder zeldzame kaarten. Sommige worden op termijn natuurlijk meer waard door de leeftijd ervan. Net zoals met antiek bijvoorbeeld.
Dag pokemonfan, ik ben van plan om te gaan investeren in verschillende EX/GX kaarten en kaarten/booster boxes van Shiny en Hidden Fates. Biedt dat veel kansen en zo ja. Hoelang duurt het voordat ik profijt eraan heb? Groet
Hoi Wesley,
Dat zijn zeker goede packs en boosters om in te investeren. Veel verzamelaars vinden deze erg interessant. Hoewel ik niet kan voorspellen of deze Pokémon kaarten meer waard gaan worden heb ik wel het vermoeden dat de zeldzaamheid van de kaarten in deze packs op termijn waardevoller gaan worden. Over het algemeen gaan verzamelobjecten met een hogere leeftijd voor een hogere waarde weg.
Hallo,
Ik heb 20 x charizard base set van 1999 en wil die graag graden (PSA) hoe moet ik dat doen?
Met vriendelijke groet,
David
Zo dat zijn nog eens een hoop Charizard kaarten! Zijn ze in een goede staat? Want een PSA grading kan best in de kosten oplopen.
Wat ik normaal deed was ze via de tussenpartij Ludkins op laten sturen naar PSA. Echter, is dit wegens de Brexit een beetje onduidelijk hoe het nu werkt met import tax en überhaupt het hele verzenden. Heb hiervoor een aantal vragen bij ze uitstaan maar nog geen antwoord. Dus om heel eerlijk te zijn zou ik persoonlijk even wachten met het gebruik van hun service.
Je kan de kaarten zelf naar PSA opsturen, ze leggen dit process goed uit op hun eigen website. Wat ik anders kan aanraden is om ze te laten pre-graden via bijvoorbeeld https://taxatie.help/speelkaarten/ dan heb je een idee of het de moeite waard is.
Goedenavond,
Ik wil een xl pokemonkaart uit 2020 rechtstreeks uit de box PSA laten graden.
Dit als kadootje voor mijn zoon.
Niet voor de waarde maar meer voor de leuke reactie die we dan gaan krijgen bij het geven.
Echter waar en door wie kan ik dit laten doen?
Kunnen jullie mij op weg helpen.
Alvast bedankt,
Mark
Hallo Kevin ik heb 1 kaart en ik kan die nergens vinden het gaat om een kaart die half in het Engels en half in het Japans is weet jij hier meschien meer over ?
Hoi Jelle,
Dit is waarschijnlijk een secret rare. Wat je kan doen is kijken met een zaklamp/lampje van je telefoon en die achter de kaart houden. Schijnt er geen licht door de kaart heen dan is het een authentieke Pokémon kaart en misschien wel een hele leuke. Als je er meer over wilt weten stuur dan even wat foto’s naar tokyo.nl.raoul@gmail.com dan kijk ik even verder voor je.
Hallo,
Ik ben namelijk alle ex’n van generatie van de games Ruby, Emerald en Sapphire aan het sparen elke oldskool ex moet ik hebben. Maar zouden die binnen 5 of 10jaar nog meer geld waard zijn?
Grtn
Florian
Ik zou graag het verschil willen weten tussen Base Set en Base Set 2.
Zou je me dat uit willen leggen?
Hoi Griet,
Base Set 2 is een heruitgave van het Base Set inclusief de Jungle serie. Het is tevens het eerste set dat Galaxy Star Holofoil(effect in de glitters) kaarten heeft, net als in de voorgaande Fossil serie. Het enige verschil tussen de Base Set en Base Set 2 is dus dat het een heruitgave is uit het jaar 2000. Deze kaarten zijn echter wel een stuk minder waard dan het originele Base Set.
Hallo pokemonliefhebbers,
Weet iemand toevallig of die 1st edition pokemonkaarten die ik destijds in Nederlandse speelgoedwinkels heb gekocht allemaal Nederlandstalig waren of ook Engelstalig? Want heb er wat in het Nederlands en in het Engels. Weet dat die Engelse kaarten meer waard zijn. Heb bijv Charizard (1999) in het Nederlands en Mewto (1999) in het Engels dus hoe kan dat? Heb destijds alleen in Nederland geruild met jongens van school.
Groeten,
Dylan
Heb jij een lijst met websites waar je vaak nieuwe pokemon kaarten besteld?
Zo ja welke zijn dat.
En hoe werkt PSA waardering precies?
Mijn zoon is terug kaarten beginnen kopen. Hij heeft nu cosmic eclipse booster box gekocht en doet deze vanavond open. In zou hem nu willen verrassen en een extra box willen kopen van rond de 150 euro. Heb je een voorstel?
Hallo!
mijn naam is Tim
ik heb een paar jaar geleden veel pokemon kaarten verzameld en verkocht.
nu een paar jaar later zie ik dat ik best wel wat mooie kaarten heb die ik zou kunnen verkopen. Maar ik heb er niet veel verstand van hoeveel deze kaarten nou precies waard zijn. vandaar dat ik deze reactie plaats, ik hoop dat u/jullie me hierbij kunnen helpen.
dit zijn de kaarten die ik wel zou willen verkopen
1995 Machamp holo 1e editie (Nederlands talig)
1995 Machoke (US talig)
1995 Machop (US talig)
2016 Machamp shiny (Japans talig)
2016 White Kyurem holo (US talig)
1995 Electrode (US talig)
1995 TRAINER Pokedex (US talig)
2016 Mew holo (US talig)
1995 Drowzee (US talig)
2016 TRAINER stadium Chaos Tower full art (US talig)
2007 Hippopotas shiny (US talig)
1995 Pokemon Pikachu Coin nummer 5 (ik weet niet of deze officieel is)
Ik weet niet of u mij hiermee kan helpen maar zou u voor mij willen uitzoeken hoeveel deze kaarten ongeveer waard zijn? (ze zijn bijna allemaal in goede staat). Als u mij niet kan helpen daarmee, weet u dan toevallig een plek/persoon waar ik dit wel kan weten? alvast bedankt!
Hoi Tim, de waarde bepalen zonder goede foto’s is altijd erg lastig. Wat ik je kan aanraden is om mijn artikel over het bepalen van de waarde te lezen https://tokyo.nl/japan/pokemon/kaarten/#waarde-pokemon-kaarten daarmee kan je goed een inschatting maken van de prijs.
Maar wie is nou de beste pokemon trainer? ik weet het niet..
Denk zelf dat Lance of N wel in de buurt komen van de beste trainers. Wat denk jij?
Hoi, hoe zou ik het best aan kunnen pakken als ik een complete base set wil verkopen? Destijds de eerste die in nederland te koop waren dus geen 1st edition icoontje behalve op de machamp. Het zijn onbespeelde kaarten. De waardes die ik online vind lopen heel erg uiteen. Ooit eens geprobeerd op marktplaats te zetten en toen een bod van 200 euro gehad maar nooit een verdere reactie van die persoon maar had zelf ook geen idee of dit veel of weinig was..
Hoi Rob, ik kan je best helpen met het taxeren van de kaarten. Stuur een mailtje naar raikousuicune@outlook.com en dan neem ik contact met je op. Groet, Martin
Ik zou mijn pokemon kaarten graag willen taxeren weet jij waar ik dat kan doen. Ik heb er rond de 500
Hoi Amerike, 500 kaarten is niet mis! Mooie verzameling :) Heb je deze blogpost gelezen? Daar staat een hoop informatie over het taxeren en bepalen van de waarde van de kaarten. Mocht je verder nog hulp nodig hebben dan kan je altijd dit artikel raadplegen om te kijken of je kaarten het waard zijn om een erkende taxateur ernaar te laten kijken. Hoop dat dit je op weg helpt?
Hey, interessant stuk, vroeg me af of je ook ervaring hebt met het kopen van base set booster box. Ik heb er eentje op het oog in nederland en ben op zoek naar iemand die kan verifiëren dat die echt is
Betaal je graag als je daar mee zou kunnen helpen
Hallo Jan, sure ik kan je verder helpen. Ik neem aan dat het gaat om een 1999 English Base Unlimited Sealed Boosterbox?
Er zijn een aantal factoren waarop je moet letten belangrijkste beginnende met de seal wat moeilijk te faken is. 1. Op een echte box is de seal redelijk airtight en de wrapping niet heel los. 2. Wizard of the coast logo (WOTC) op de wrapping. 3. Klinkt misschien raar maar er is een distinct verschil in geluid als je aan de wrapping voelt, zowel in sound als kwaliteit -> wat in woorden misschien niet echt is uit te leggen maar meer uit ervaring. 4. Daarnaast moet je letten op de colouring vd box en de sharpness vd font ofwel de lettering en of de logo’s op de juiste plek staan etc. Onderkant vd box kan iets verschillen met verschillende varianten maar is vrijwel hetzelfde.
Als je de bovenkant indrukt, kan je misschien packs zien die upside down ofzo liggen dat is een indicatie van een fake box. Kortom op foto’s is het redelijk vast te stellen of het een neppe box betreft maar je kunt er pas echt achter komen als je de box zelf in handen hebt, dus gezien de investering. Ik raad je aan om zelf wat research te doen en zelf ook die ‘feel’ ontwikkelt.
Wat betreft de investering. Dit is een box die je alleen koopt om geseald te houden en niet op de korte termijn wil flippen of wil openmaken. Dit is geen box die je gaat verkopen op Marktplaats zeker niet als je het maximale eruit wil halen, dus dan moet het via Ebay. Er gaat dan 10% verkoopcommissie en 3% paypal transactiekosten van het verkoopbedrag af, houd hier rekening mee. Dit is een bevroren asset die je koopt om voor een langere tijd te holden. Het kost tijd om de ‘right’ buyer hiervoor te vinden die het kapitaal heeft dus ik raad je aan 1-5 jaar te holden voordat je verkoopt.
Ik hoef geen vergoeding dit is voor mij althans vrij common sense die ik je geef maar als iets niet juist voelt of iets off lijkt, koop het dan niet. Ik vind het fijn om andere collectors te helpen en te spreken maar dit was niet echt een vraag die ik verwachtte, ikzelf handel voornamelijk in Japanese sealed products en graded cards, dus wat betreft de waardestijging van English sets kan ik je niet echt adviseren. Maar Base Unlimited is zo’n staple en iconische set dat het wel een set is waarin je gerust kan investeren. Base 1st ed. Shadowless is ‘out of reach’ in prijs voor velen, dus verzamelaars zullen langzaam hiernaar trekken. Ik verwacht dat deze set consistent stijgt hoe langer je hold maar een garantie ga ik je niet geven.
Hopelijk kun je hier iets mee en bedankt voor het lezen van het artikel. Als je verder vragen hebt, kun je me berichten via Ebay: https://www.ebay.nl/usr/kevideboe_0 mijn verdere info kan ik je hier niet geven. Dank! Fijne dag toegewenst.
Met vriendelijke groet,
Kevin
Hoi Kevin!
Super gaaf om te lezen. Ook tof om te zien dat er nog zoveel mensen met zoveel passie Pokémon kaarten verzamelen. Ik denk zelf dat de Japanse Gym Challenge en Gym Heroes ook nog hele leuke sets zijn om te verzamelen en redelijk betaalbaar/ruilbaar. Zelf ben ik nu bezig met het VS set, dus tof om te zien dat jij hier een booster box van hebt. Mag ik vragen op welke kaart uit je verzameling je het meest trots bent? Voor mij is dat een PSA 8 Charizard Skyridge (Engels).
Groetjes Michiel
Hoi Michiel, dank voor je reactie! Gaaf om te zien dat je bezig bent de 2001 VS Serie. Japanese exclusive, unique artworks en een lage populatie. De set heeft zo’n beetje alles wat je wilt als collector! De set is een continuatie vd Gym series, dus ik snap waarom je deze bent gaan verzamelen ;)
De English Crystal Charizard is echt een pareltje die je hebt en één van de beste artworks of any current set. Deze week heb ik de Japanse variant hiervan gekocht Mysterious Mountains 1st Ed. Crystal Charizard Psa 9 en dat is wel één van de beste kaarten. De Engelse en Japanse shining kaarten in Psa 9 & 10 ben ik ook blij mee maar de 1998 Gym 2 Blaine’s Charizard die ik zelf heb gepulled is de kaart waar ik het meest trots op ben, ondanks dat het niet de duurste of zeldzaamste kaart is die ik bezit. Het gevoel om deze kaart te bemachtigen, nadat je deze als kind nooit hebt kunnen krijgen, gaf voor mij veel voldoening en dat is een gevoel waar je geen prijskaartje aan kunt hangen, zoals je wss zelf ook wel eens hebt ondervonden.
Ik haal de meeste voldoening om na jaren een complete set af te ronden; alle holo’s gegrade in Psa 9 en door de jaren heen ben ik best ver gekomen:
English:
– 1999 Base Unlimited
Japanese:
– 1996 Base
– 1996 Jungle
– 1996 Fossil
– 1998 Rocket
– 1998 Gym 1 Heroes
– 1998 Gym 2 Challenge
– 1999 Neo 1 Genesis
– 2000 Neo 2 Revelation + Shinings
– 2001 Neo 4 Destiny
– 2001 VS Serie 1st Ed.
Het is fijn om te lezen dat er ook anderen zijn die nog steeds een passie voor de hobby hebben, aan het verzamelen zijn en een appreciation voor de artworks hebben.
Ik wil Raoul bedanken voor de kans om mijn verhaal te doen, wat licht te schijnen op de hobby en de verzamelkant hiervan. Ontzettend leuk om ook andere collectors te spreken en hun kant van het verhaal te horen.
Succes met het voltooien van je set Michiel, hoop dat je deze kunt afronden!
Met vriendelijke groet,
Kevin