Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Prijsverhoging Japan Rail Pass 1 oktober

Prijsverhoging Japan Rail Pass 1 oktober

JR pass prijsverhoging

Vanaf 1 oktober 2023 gaat de prijs van de Japan Rail Pass met maar liefst 70% omhoog. Als je nog voor het einde van dit jaar naar Japan reist, heb je de kans om de Japan Rail Pass tegen de huidige voordelige prijs te bemachtigen, mits je op tijd bestelt. Lees verder over de aankomende prijswijzigingen in dit stuk.

Hoeveel is de prijsverhoging van de JR Pass?

De kosten van de Japan Rail Pass gaan significant omhoog, met een gemiddelde stijging van ongeveer 70% over de diverse soorten JR Passes. Er komen echter ook andere wijzigingen aan, die we later in dit artikel uitvoerig zullen bespreken.

JR Pass TypeActuele prijsNieuwe prijs (oktober 2023)
Standaard 7-dagen29,650 yen50,000 yen
Standaard 14-dagen47,250 yen80,000 yen
Standaard 21-dagen60,450 yen100,000 yen

Enkele veelgestelde vragen over de prijsverhoging

Is het verstandig om een Japan Rail Pass aan te schaffen vóór de prijsverhoging?

Wanneer je voor 30 december 2023 naar Japan gaat: Zeker doen! De JR Pass, mits aangeschaft via een erkende verkoper zoals ons, kan drie maanden voor de activatie en het daadwerkelijke gebruik in Japan gekocht worden. Schaf de Japan Rail Pass aan vóór 30 september 2023 en activeer hem wel vóór 30 december 2023.

Kan ik de goedkope Japan rail pass voor 2024 gebruiken?

Het zal niet mogelijk zijn om de JR Pass tegen het huidige tarief te verkrijgen, gezien de termijn van 3 maanden om de pas in Japan te activeren op 31 december voorbij is. Ondanks de hogere prijs blijft de Japan Rail Pass echter een besparende optie in onze ogen.

Zijn er goedkopere opties?

Het is mogelijk om een regio-pas te kopen gezien deze vaak een stuk goedkoper zijn dan de pas voor het hele land. Toch reis je vrij snel door meerdere regio’s heen waardoor het niet altijd goedkoper is. Lees hier meer over de JR regio passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening