Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Wanneer kunnen we weer naar Japan reizen?

Wanneer kunnen we weer naar Japan reizen?

Reisbeperkingen Japan

Alle reisrestricties zijn voor het reizen naar Japan vanuit Nederland of België zijn opgeheven. Reizigers zijn weer vrij om het land van de rijzende zon te ontdekken zonder zorgen. Veel plezier!

Laatste nieuws omtrent de reisrestricties van Japan

Op dit moment heeft Japan zijn grens tijdelijk gesloten voor nieuwe binnenkomsten tot eind februari ongeacht of dit een zakelijk of plezierreis betreft. Maar er zijn aanwijzingen dat deze regels zouden kunnen worden versoepeld. De lokale omroep TBS meldde namelijk dat de regering in de komende dagen een update van de grenscontroles zou presenteren. (Bloomberg)

Er wordt namelijk steeds meer druk uitgeoefend op de Japanse overheid om de huidige beperkingen te versoepelen, waarbij leden van de regeringspartij hopen dat dit al in begin maart gebeurt. (Reuters)

Het is namelijk zowel voor de Japanners zelf als voor buitenlanders erg beperkend. De internationale handel en toerisme branche leiden er financieel gigantisch onder.

Ondertussen kondigde premier Fumio Kishida een nieuwe doelstelling aan van 1 miljoen Covid-19 booster vaccinaties per dag. En dit aantal te bereiken tegen eind februari, om het Japanse vaccinatieprogramma op te drijven. (The Japan Times)

Het meest vooruitstrevende argument kwam op 16-02-2022 binnen van de premier dat de entry caps weggaan. Deze caps waren ingesteld om internationaal reizen voor specifieke partijen toch mogelijk te maken. (The Japan Times)

Reisrestricties in Japan
Reisrestricties in Japan

Bovenstaande argumenten zijn voor ons allemaal redenen om positief optimistisch te zijn dat de reisbeperkingen voor toerisme snel worden opgeheven. De toerisme sector heeft het ook in Japan op dit moment erg zwaar en dat laten ze via verschillende petities horen.

Daar komt nog bij dat op basis van wat wij horen van onze contacten in Japan dat ze verwachten tegen het einde van het voorjaar weer open te zijn. Dit is mede gebaseerd op het feit dat eigenlijk alle tempels, musea en themaparken al volledig open zijn. Deze doorstroom locaties hebben leren omgaan met de reisbeperkingen van de overheid en maatregelen getroffen. Zoals beperkte bezoekersaantallen, mondkapjes plicht en de 1,5 meter afstandsregel.

Niets is natuurlijk zeker maar de outlook lijkt erg positief. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om weer door het prachtige Japan te trekken.

De officiële website om in de gaten te houden met de laatste updates voor de reisbeperkingen in Japan is https://www.japan.travel/en/coronavirus/.

5 reacties op “Wanneer kunnen we weer naar Japan reizen?”

    1. Laten we het hopen! Ik ben alleen bang dat het land pas weer open gaat richting het einde van de zomer. Vooral omdat er zo weinig communicatie over is vanuit de overheid de laatste weken. Ik blijf het nauwlettend volgen.

    1. Fantastisch nieuws inderdaad! De groene kleur op Nederland Wereldwijd geeft al aan dat de reisomstandigheden en restricties aan het veranderen zijn. Wij verwachten een snelle opening van Japan voor toerisme!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening