Tokyo.nl » Single & uitgaan in Tokyo?

Single & uitgaan in Tokyo?

Karaoke bars in Tokyo
Karaoke bar in Tokyo – cc thetravelpockets.com

Veel mensen zullen het uit schaamte ontkennen maar als je single bent en uitgaat ben je vaak toch op zoek naar aandacht van andere. Dit is ook in Tokyo onder de Japanners natuurlijk ook de situatie. Gelukkig heeft Japan en vooral de hoofdstad singles een hoop te bieden. Naast een nachtleven dat 24 uur per dag en 365 dagen per jaar door gaat vind je in Tokyo de beste clubs, disco’s en bars van heel het land en misschien wel van Azië.

Wat is er zo speciaal in Tokyo voor singles?

Daten in Japan
Daten in Japan

De nieuwe generatie Japanners kiest werk boven een relatie, dit geldt zowel bij vrouwen als mannen. Dit heeft als resultaat dat meer dan 50% van de jonge generatie Japanners (tussen de 18-35 jaar) single zijn! Een onderzoek uit 2015 van het Japanse National Institute of Population and Social Security Research geeft aan dat 69,8% van de mannen en 59,1% van de vrouwen tussen de 18-34 ongehuwd of geen vaste relatie hebben. Dat is een onvoorstelbaar hoog percentage en heeft zo zijn negatieve impact op de maatschappij. Want er worden op dit moment bijvoorbeeld meer incontinentie luiers dan baby luiers verkocht (FACT)!

De bevolking is aan het vergrijzen en in een rap tempo. De ouders van de jongeren zien hun kinderen daarom maar al te graag met een geliefde het huwelijksbootje instappen, want tja als dit bij 50% maar lukt dan mag je jezelf gelukkig prijzen.

Het uitgaan in Japan heeft daarom leuke oplossingen bedacht om stelletjes gelukkig te maken, ze promoten date en hosten avonden waar je alleen met geïnteresseerde mag praten. De Japanners zijn van nature verlegen maar komen meestal na een paar drankjes flink los. Ze zijn dan open en vinden aandacht erg leuk, ze zullen ook op je afstappen.

De beste plekken om te feesten

Waar zijn nu de beste disco’s en bars te vinden in Tokyo? Tja waar niet kan je beter vragen. Toch zijn er een paar uitzonderlijk leuke plekken die je eigenlijk moet bezocht hebben als je in de stad uitgaat. Als toerist kan je het beste beginnen in de wijk Shibuya wil je het Japanse nachtleven proeven. Dit is de echte party wijk van Tokyo waar je de meeste jongeren zult vinden. Je vindt hier ook het bekende Shibuya kruispunt dat bekend staat als het drukste kruispunt ter wereld.

De wijk zelf heeft meerdere clubs en disco’s te bieden. Wij kunnen je aanraden om naar de club “Unit” in Ebisu-nishi te gaan. Deze club heeft vaak live shows gevolgd door DJ’s die de hele club laten dansen. Het is een moderne club en heeft goede airco tegen de warmte.

Naast “Unit” kunnen we de club “Womb” aanraden. Deze club bevindt zich ook in de wijk Shibuya-ku in de straat Maruyama-cho. De club heeft top-notch DJ’s en een gigantische geluidsinstallatie. Neem een flyer van een propper mee en je krijgt korting op je entree. Ben je op zoek naar de beste bars of cafés om even te relaxen na al het feesten dan kunnen wij je er meerdere aanraden.

Veelgestelde vragen over single zijn in Tokyo

Is het veilig voor een single om uit te gaan in Tokyo?

Jazeker, Japan is één van de meest veilige landen in de wereld. Het is zelfs veiliger dan Nederland! Je kan daarom prima alleen uitgaan in Tokyo of andere grote steden. De Japanners zullen dit alleen maar prachtig vinden.

Hoeveel procent van de Japanners is single?

Volgens Statista groeit het aantal singles in Japan gestaagd en zijn er op dit moment ongeveer 34,6% single huishoudens. Een rapport van de Japanse overheid laat zien dat 69,8% van de mannen en 59,1% van de vrouwen tussen de 18-34 niet getrouwd of in een vaste relatie zaten.

Zijn single reizen door Japan leuk?

De Japanners zijn misschien erg verlegen op het eerste gezicht. Maar begin je een praatje met ze dan kom je al snel niet meer van ze af. Gelukkig zijn ze altijd super vriendelijk en heb je altijd wel een leuk gesprek. Single op reis door Japan kunnen wij daarom alleen maar aanraden, de Japanners durven je dan veel sneller te benaderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *