Meteen naar de inhoud
Tokyo.nl » Meer toeristen naar Japan

Meer toeristen naar Japan

toerisme in Japan

Over het algemeen denken mensen dat de Japanners vooral hun geld verdienen met het maken van auto’s en hightech gadgets maar de toeristenbranche is tegenwoordig net zo belangrijk. De hoeveelheid buitenlandse toeristen die Japan elk jaar bezoeken groeit met het jaar en deze groei zet nog wel even door. Dit is mede veroorzaakt door het winnen van de Olympische Zomerspelen in 2020 in Tokyo. Dit gaf Japan gigantisch veel positieve publiciteit in het internationale nieuws.

Is Japan klaar voor alle toeristen?

De grote vraag is natuurlijk of Japan klaar om alle toeristen te ontvangen en te vermaken met de bezienswaardigheden van het land? Wij weten het antwoord al, dit is natuurlijk een dikke vette JA. Sinds 2003 is er een flinke groei ontstaan omdat Japan zich beter ging profileren als vakantieland, mede dankzij de overheid. De overheid nam namelijk stappen om hun land te promoten als vakantieland. In het jaar 2003 waren er ongeveer 5.24 miljoen buitenlandse toeristen op vakantie in Japan. Dit aantal is in 2013 al verdubbelt naar z’n 10.36 miljoen toeristen! Daarnaast is juli 2014 de drukste maand ooit met maar liefst 1.27 miljoen toeristen. Deze enorme toename van toeristen komt vooral door de goede verhoudingen met Amerika. Ze zijn Japan als een echt vakantieland gaan zien omdat het veel te bieden heeft en een totaal andere cultuur is. Mede daardoor hebben de Amerikanen Kyoto tot leukste stad in de wereld verkozen. Het vliegen naar Japan vanuit Europa en Amerika is ook een stuk goedkoper geworden in de laatste jaren.

Micho no Eki

De Japanse overheid ziet de toename van toeristen als een positieve ontwikkeling en is daarom ook aan het investeringen in nieuwe faciliteiten voor ze. Zo is de overheid bezig met meer “Micho no Eki” vrij vertaald “Rustplaatsen” langs de weg te plaatsen. Deze rustplaatsen moeten van alle gemakken zijn voorzien zoals restaurants, slaapplekken, medische faciliteiten en vermaak voor toeristen. Het rondreizen door Japan wordt hierdoor alleen maar makkelijker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening