Meteen naar de inhoud

Volop avontuur in de top 5 nationale parken van Japan

Nationale parken Japan

Japan is hét land van de gigantische nationale parken, maar liefst twee derde van het oppervlak bestaat namelijk uit bos dat veelal beschermd is. Het land telt hierdoor drieëndertig nationale parken die elk uniek zijn aangezien de biodiversiteit zeer divers is. De parken zijn verdeeld over de vier grote eilanden van Japan maar beslaan ook de kleintjes. In deze parken zijn onder andere vulkanen, bossen, besneeuwde bergtoppen, warmwaterbronnen, meren en moerassen te vinden maar ook kilometers lange kustlijnen want Japan is natuurlijk een giga eiland.

Japanners hebben veel respect voor de natuur wat grotendeels komt door het eeuwenoude Shinto geloof. Mede hierdoor zijn de nationale parken van Japan nog ongerept en puur, wat het bezoeken van de onderstaande parken meer dan de moeite waard maakt.

#1 Het Fuji-Hakone-Izu Nationaal Park

Fuji Hakone Izu Nationaal Park

Pic credits: internet-travelgroups.com

Het Fuji-Hakone-Izu is het oudste en bekendste nationale park van Japan. De uitstekende ligging en de aanwezigheid van de bekendste en hoogste berg van Japan: Mount Fuji, zorgen ervoor dat veel toeristen dit nationale park bezoeken. Vanuit Tokyo is het nationale park gemakkelijk te bereiken per trein en is vanaf hier de berg soms met goed weer zichtbaar.

Het nationale park zelf bestaat uit meerdere gebieden waar warmwaterbronnen, kilometers kustlijn, koraalriffen, watervallen en honderden vulkanische eilanden te vinden zijn. Een deel van nationale park genaamd Fujisan is recentelijk opgenomen als werelderfgoed door UNESCO en behoord tot het meest bezochte beschermde park van Japan. Lees meer over Hakone.

#2 Daisetsuzan National Park

Daisetsuzan National park

Het Daisetsuzan nationale park is het grootste van Japan en is gelegen op het noordelijke eiland genaamd Hokkaido. Het nationaal park heeft haar naam te danken aan het bergachtige landschap waarnaar deze vernoemd is. Daisetsuzan betekent namelijk: grote besneeuwde bergen. Hier is tevens ook de grootste berg van Hokkaido te vinden, namelijk de Mt. Asahi, die maar liefst 2.290 meter hoog is. Naast de bergen, op welke sommige geskied kan worden, zijn hier ook verschillende vulkanen, warmwaterbronnen en wilde dieren te vinden. Naast een populatie bruine beren is het park ook het thuis voor vele andere bijzondere dieren. Mede hierdoor is het nationale park razend populair en trekt elk jaar miljoenen bezoekers die op zoek zijn naar ongerepte natuur en avontuur.

#3 Shiretoko National Park

Shiretoko National Park

Shiretoko National Park ligt ook op het noordelijkst gelegen eiland van Japan, Hokkaido. Het nationaal park staat bekend als het meest ongerepte en misschien wel mooiste van heel Japan. Omdat niet het hele park bereikbaar is per weg, kan het noordelijke punt van het park alleen bereikt worden via het water of met een meerdaagse trekking. In Shiretoko National Park is ook een verscheidenheid aan wildlife te vinden. Zo zijn er bruine beren, herten en vossen in het park. Een populaire bezienswaardigheid tijdens de winter is het Shiretoko Drift Ice. Drijvende ijsblokken zijn te zien vanaf de kust en een echte ice walk tour mag niet ontbreken, al zal er meer gezwommen dan gelopen worden.

#4 Yakushima Nationaal Park

Yakushima Nationaal Park

Yakushima National Park ligt op het subtropische eiland in het zuiden van Japan gelegen bij de stad Kagoshima. Het nationale park is bedekt door een cederwoud waar de oudste bomen van Japan groeien. De oudste boom hier is meer dan 7000 jaar oud. Nadat in het verleden veel bomen zijn gekapt, is het nationaal park in 1993 benoemd tot werelderfgoed. Veel toeristen komen hier om te hiken en de oude cederbomen te bewonderen. Het gebied is erg vochtig en volgens lokale bewoners regent het hier 35 dagen in de maand (natuurlijk een grapje). Naast het cederwoud zijn er ook een aantal bergen te vinden op het eiland die bijna 2000 meter hoog zijn en perfecte hiking spots hebben.

#5 Kerama National Park

Kerama National Park

Dit nationaal park is een kleine groep eilanden in de oost Chinese zee op slechts 40 kilometer van het vaste land en niet ver van de bekende Okinawa prefectuur. Kerama National Park bestaat uit 36 eilanden waarvan er maar vier bewoond zijn. De eilanden zijn populair door het kristalblauwe water en zijn uiterst geschikt voor zonnen, snorkelen, zwemmen en duiken. In de periode van januari tot maart zijn de eilanden erg populair voor het spotten van walvissen die hier dan op hun jaarlijkse migratie langstrekken. Wees er vroeg bij met boeken want tijdens deze periode is het erg druk.

Bonustip voor een combi van natuur en cultuur

Stap in Kyoto eens op de fiets en begin met een korte rit naar Sanjusangendo, een tempel met het langste houten gebouw van Japan. Ook vind je hier een imposant aantal beelden. Fiets dan door naar het zuiden van de stad, voor een bezoek aan de wonderlijke Fushimi Inari Shrine. Bij de tempels vindt u het pad met de duizenden rode torii, een betoverende plek! Nog meer info over fietsen in Kyoto?

1 reactie op “Volop avontuur in de top 5 nationale parken van Japan”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening