Meteen naar de inhoud

Top Anime films van Hayao Miyazaki

Howl's moving castle is de beste anime film

We hebben een aantal Anime films van Hayao Miyazaki op een rij gezet die je gezien moet hebben als cartoon fan. De bekende filmmaker Hayao Miyazaki is wereldberoemd geworden met zijn tekenkunsten en heeft een trend gezet in de Anime en Manga style. Wij hebben al zijn films gezien en jij?

Howl’s moving Castle


Howl’s moving Castle gaat over een fantasieverhaal waarin een machtige tovenaar rondreist in zijn magische bewegende paleis. Hij vecht tegen de slechteriken en ontdekt zijn ware aard dankzij een oud vrouwtje dat eigenlijk een jong meisje is die betoverd is door een heks. Langzaam word hij verliefd en verbreken ze samen de spreuk.
IMDB score: 8.2 (182.000 reviewers)

Spirited Away


Welkom in de wonderen wereld van Spirited Away. Hayao Miyazaki neemt je mee op reis door een land vol magische wezen, goden, heksen en spoken. Deze film is één van de toppers van de regisseur.
IMDB score: 8.6 (357.000 reviewers)

My neighbor Totoro


Een kinderfilm die zelfs volwassenen leuk vinden. Totoro is een magisch wezen dat slaapt in een gigantische boom. Hij kan toveren en leeft in een fantasiewereld vol wonderen. Het kleine meisje Satsuki en haar zusje Mei beleven de wildste avonturen op het platte land. My neighbor Totoro is prachtig getekend en doet niet onder voor de Westerse Disney films.
IMDB score: 8.3 (143.000 reviewers)

Princess Mononoke


Princess Mononoke vecht tegen de industrialisatie en vervuiling van het land en de bossen. Ze leeft in een wereld met gigantische bosbewoners zoals wolven en zwijnen die kunnen praten. De bosgeesten zijn gigantisch en helpen het bos in stand te houden. Het is een triest verhaal met een goede afloop. Spectaculaire tekenstijl en een goed doordacht verhaal!
IMDB score: 8.4 (192.000 reviewers)

The Wind Rises


Tijdens het opgroeien ontdekt de jonge Japanner Jiro Horikoshi zijn passie voor vliegen en wilt dit graag verder ontwikkelen. Het door de Tweede Wereldoorlog verscheurde land leeft voort en maakt met behulp van Jiro een A-6M fighter plane. The Wind Rises is het laatst uitgebrachte meesterwerk van Hayao Miyazaki.
IMDB score: 7.8 (34.000 reviewers)

Welke film van Hayao Miyazak vind jij fantastisch?

1 reactie op “Top Anime films van Hayao Miyazaki”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening