Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Top Anime films van Hayao Miyazaki

Top Anime films van Hayao Miyazaki

Howl's moving castle is de beste anime film

We hebben een aantal Anime films van Hayao Miyazaki op een rij gezet die je gezien moet hebben als cartoon fan. De bekende filmmaker Hayao Miyazaki is wereldberoemd geworden met zijn tekenkunsten en heeft een trend gezet in de Anime en Manga style. Wij hebben bijna al zijn films gezien en jij?

Wie is Hayo Miyazaki?

Hayao Miyazaki (宮崎 駿) is een Japanse filmregisseur, animator, mangaka en mede-oprichter van Studio Ghibli, een van de meest geprezen en invloedrijke animatiestudio’s ter wereld. Hij werd geboren op 5 januari 1941 in Tokyo, Japan. Miyazaki is bekend om zijn sprookjesachtige verhalen, prachtige animaties en diepgaande thema’s die vaak betrekking hebben op de natuur, vrede, feminisme en de menselijke conditie.

Gedurende zijn carrière heeft Miyazaki verschillende internationale prijzen gewonnen, waaronder de Gouden Beer op het Internationale Filmfestival van Berlijn, een Gouden Leeuw voor zijn oeuvre op het Filmfestival van Venetië en verschillende prijzen van de Japanse Academie. In 2003 won zijn film “Spirited Away” (千と千尋の神隠し, Sen to Chihiro no Kamikakushi) de Oscar voor Beste Animatiefilm, waarmee het de eerste en enige handgetekende animatiefilm is die deze prijs heeft gewonnen.

Howl’s moving Castle

Howl’s moving Castle gaat over een fantasieverhaal waarin een machtige tovenaar rondreist in zijn magische bewegende paleis. Hij vecht tegen de slechteriken en ontdekt zijn ware aard dankzij een oud vrouwtje dat eigenlijk een jong meisje is die betoverd is door een heks. Langzaam word hij verliefd en verbreken ze samen de spreuk.

IMDB score: 8.2 (409.000 reviewers)

Spirited Away

Welkom in de wonderen wereld van Spirited Away. Hayao Miyazaki neemt je mee op reis door een land vol magische wezen, goden, heksen en spoken. Deze film is één van de toppers van de regisseur.

IMDB score: 8.6 (784.000 reviewers)

My neighbor Totoro

Een kinderfilm die zelfs volwassenen leuk vinden. Totoro is een magisch wezen dat slaapt in een gigantische boom. Hij kan toveren en leeft in een fantasiewereld vol wonderen. Het kleine meisje Satsuki en haar zusje Mei beleven de wildste avonturen op het platte land. My neighbor Totoro is prachtig getekend en doet niet onder voor de Westerse Disney films.

IMDB score: 8.1 (350.000 reviewers)

Princess Mononoke

Princess Mononoke vecht tegen de industrialisatie en vervuiling van het land en de bossen. Ze leeft in een wereld met gigantische bosbewoners zoals wolven en zwijnen die kunnen praten. De bosgeesten zijn gigantisch en helpen het bos in stand te houden. Het is een triest verhaal met een goede afloop. Spectaculaire tekenstijl en een goed doordacht verhaal!

IMDB score: 8.4 (192.000 reviewers)

The Wind Rises

Tijdens het opgroeien ontdekt de jonge Japanner Jiro Horikoshi zijn passie voor vliegen en wilt dit graag verder ontwikkelen. Het door de Tweede Wereldoorlog verscheurde land leeft voort en maakt met behulp van Jiro een A-6M fighter plane. The Wind Rises is het laatst uitgebrachte meesterwerk van Hayao Miyazaki.

IMDB score: 7.8 (90.000 reviewers)

Andere meesterwerken van Hayao Miyazaki

  1. Kiki’s Delivery Service (魔女の宅急便, Majo no Takkyūbin) – 1989: De film is gebaseerd op een gelijknamig kinderboek van Eiko Kadono. Kiki’s Delivery Service vertelt het verhaal van Kiki, een jonge heks die op dertienjarige leeftijd haar ouderlijk huis verlaat om een jaar lang op eigen benen te staan, zoals de heksentraditie voorschrijft.
  2. Ponyo (崖の上のポニョ, Gake no Ue no Ponyo) – 2008: De film vertelt het verhaal van een jonge, magische vis genaamd Ponyo, die verliefd wordt op een jongen met de naam Sosuke. Geïnspireerd door haar liefde voor Sosuke, wil Ponyo een mens worden.
  3. Nausicaä of the Valley of the Wind (風の谷のナウシカ, Kaze no Tani no Naushika) – 1984: Deze film, gebaseerd op de gelijknamige manga geschreven en geïllustreerd door Miyazaki zelf, gaat over een jonge prinses genaamd Nausicaä, die probeert te bemiddelen tussen koninkrijken in een post-apocalyptische wereld die wordt geteisterd door enorme insecten en een giftig woud.
  4. Castle in the Sky (天空の城ラピュタ, Tenkū no Shiro Rapyuta) – 1986: Dit avonturenverhaal volgt de jonge Pazu en Sheeta terwijl ze op zoek gaan naar een legendarische zwevende stad genaamd Laputa. De film bevat thema’s als vriendschap, liefde en de relatie tussen mens en natuur.
  5. Porco Rosso (紅の豚, Kurenai no Buta) – 1992: Porco Rosso is een ongebruikelijk verhaal over een getalenteerde piloot, die om mysterieuze redenen in een antropomorfe varkensman is veranderd. De film speelt zich af in het Middellandse Zeegebied van de jaren ’20 en is een komisch avontuur met luchtgevechten, romantiek en hum

Welke film van Hayao Miyazaki vind jij fantastisch?

1 reactie op “Top Anime films van Hayao Miyazaki”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening