Meteen naar de inhoud

Vragen over reizen in Japan

Kabelbaan Mt. Shosha

Op Tokyo.nl komen per email altijd een hoop vragen van reizigers binnen. Deze willen we allemaal graag beantwoorden maar soms is er gewoon te weinig tijd omdat het er zoveel zijn. Wij zijn natuurlijk niet de enige expert over Japan en willen daarom de hulp inroepen van de rest van de website bezoekers! Stel daarom je vraag over reizen in Japan hierzo en wij of andere bezoekers zullen proberen deze zo goed & snel mogelijk te beantwoorden.

Hieronder alvast enkele vragen

Shinkansen sneltrein

Vraag: We komen op de 24e maart in Osaka aan. We hebben het plan om direct door naar Kyoto te gaan, dan naar Kanazawa, dan de Japanse Alpen (wrs 2 nachten in totaal, 2 treinstops incl Nagano), dan Tokyo, dan Mt. Fuji (eventueel als dagtrip vanaf Tokyo aangezien het ons vooral om de foto’s van een afstand gaat) en dan nog 2 nachten Osaka. Is er een zwaarwegende reden om de trip precies andersom te doen (dus direct door naar Tokyo?).

Antwoord: Dit is de perfecte periode om de Sakura mee te maken! Erg leuke reistijd voor Japan. Het reizen tussen deze steden is super gemakkelijk dankzij de bullettrain. Mede hierdoor zie ik geen reden om de reis precies andersom te doen.

Vraag: Het liefst slaap ik in dezelfde accommodatie in de periode dat ik in Tokyo ben. Dat is voor het ‘centrum’ echter te duur. Op zich is de metro prima, maar ik wil liever niet teveel tijd kwijt zijn aan reizen (max een half uur globaal gezien is nog wel prima). Heeft het denk je zin om bv 3 nachten ergens buiten het centrum te slapen en dan daar de sights te zien (al dan niet makkelijk met de trein/metro), gevolgd door 2 nachten in het ‘centrum’ voor de sights en indrukken die we dan lopend kunnen doen?

Antwoord: Tokyo is een dure stad en vooral de prime locaties zijn erg prijzig. Toch kan je gemakkelijk voor een leuke prijs slapen op een goede locatie. Neem nu het hotel MYSTAYS Kameido. Deze ziet er prima uit en ligt goed centraal vlakbij de metro, voor vijf nachten betaal je €465 met twee eenpersoonsbedden. Prima deal toch? Via Booking.com kan je gemakkelijk op dichtbij het centrum filteren. Dan krijg je een hoop hotels te zien die goed in het centrum liggen.

Vraag:Ons budget voor de accommodatie is gemiddeld €200 (per nacht voor de complete reis). Ik weet niet zo 123 waar ik eventueel wat goedkoper kan verblijven in die periode, zodat we voor Tokyo een net wat ruimer budget hebben. Mijn uiterste max zal voor Tokyo zo’n €275 per nacht zijn, maar dan hoop ik dit op andere nachten te kunnen compenseren met net wat goedkopere overnachtingen. Ik hoef ook niet perse in luxe hotels in het centrum te verblijven, liever een luxe hotel met super prijs/kwaliteit verhouding boven een metrostation waarmee we supermakkelijk de sights kunnen bezoeken (heb je concrete tips misschien, voor dus max €275 en max een half uur met de metro en dus enigszins centraal gelegen qua trips?).

Antwoord: maak je vooral in Tokyo niet druk over hoe je gemakkelijk bij de leukste sights kunt komen. Het openbaar vervoer is nog veel beter geregeld dan in Nederland. Helaas zijn hotels inderdaad prijzig maar even goed zoeken en je vindt er best wel wat. Filter maar eens via Booking.com op de laagste prijs.

Vraag:Ik reis met mijn moeder. De meeste hotels zullen wel twin-bed kamers hebben. Ik overweeg ook nog een Capsule hotel in het centrum. Heb je ook capsule hotels voor vrouwen, zodat we die nachten in de dezelfde wijk kunnen verblijven en wel allebei zo’n hotel kunnen ervaren? Of zijn er andere speciale women-only plekken? Ik zag al wel je tip langskomen mbt de mixed Capsule Inn Kinshicho. Zijn er nog nieuwere/betere capsules bijgekomen? Zijn er verder absolute aanraders qua locatie in een van de wijken Asakusa, Akihabara, Shibuya of Ginza? Misschien heb je concrete tips, of leuke vergelijkbare alternatieven? Bijvoorbeeld twee private kamers in een goedkoop maar goed hostel misschien?

Antwoord: Natuurlijk zijn deze er! Wat dacht je van First Cabin Akasaka of in Akihabara, First Cabin Atagoyama of ENAKA Asakusa Central Hostel? Deze krijgen allemaal een erg hoge waardering!

Vraag: Dan als laatste nog (weet niet of ik het al gevraagd had). Is er een ticketservice voor treintickets in Japan? Kan ik op die wijze al vooraf tickets voor de verschillende trajecten bestellen? Heeft het in ons geval nu om voor een meerdaagse pas te gaan, of denk je dat losse tickets goedkoper zullen zijn? Ik denk even grofweg aan de trajecten:
Kyoto – Kanazawa
Kanazawa – Takayama
Takayama – Matsumoto (en dan door naar Jigokudani Monkey Park)
Matsumoto – Tokyo
Tokyo – Mt Fuji
Mt. Fuji – Osaka

Antwoord: Je kan via ons treintickets bestellen! Persoonlijk denk ik dat jullie beter een trajectkaart voor enkele weken kunnen nemen. Hiermee ben je vrij om te reizen wanneer je wilt voor één prijs. Losse kaartjes zijn namelijk best prijzig.

15 reacties op “Vragen over reizen in Japan”

 1. Hoi! Ik en een vriendin gaan volgend jaar november 4 weken door japan reizen.
  Ik heb aardig wat tattoos en ik wil zo graag in de hotsprings en badhuizen. Maar nu lees ik dus heel vaak dat mensen nog steeds veel geweigerd worden, maar ook juist dat ze helemaal geen problemen hebben gehad en dat de mensen er juist heel geinteresseerd in waren. Gaat het moeilijk voor mij worden?
  En kan ik een railpass van 3 weken kopen plus een railpass van 1 week en die later in laten gaan?
  En wij zijn op zoek naar een ryokan met een prive bad buiten, kan iemand ons helpen die te vinden? Dit mag 150 euro per nacht kosten, maar niet meer. De stad of het dorp maakt niet uit. Uiteraard zijn alle leuke tips over hotels welkom. Vooral in harajuku, ik vond het moeilijk om daar iets binnen het budget te vinden. 20 tot 50 euro per nacht. Slaapzalen sla ik liever wel over.

 2. Beste

  Mijn partner en ik zijn uitgenodigd voor een bezoek aan de scholencampus in Hakodate. We willen dit bezoek combineren met een rondreis van 12 a 14 dagen door Japan. We vliegen waarschijnlijk naar Tokio en van daaruit nemen we de trein richting Hakodate (noorden). We hebben echter een vraag over de terugvlucht. Reizen we door naar Sapporo of keren we best terug naar Tokio? Is een binnenlandse vlucht aan te raden?

  Jullie website heeft ons alvast veel nuttige info opgeleverd!

  Met vriendelijke groeten

  Stef & Ann

 3. Hoi ik heb een vraag eigelijk meer over Osaka&Kyoto. Vorig jaar was ik in Tokyo en had ik de handige Pasmo pas om te reizen. Dit jaar ga ik eerst naar Kyoto en dan naar Osaka. Kun je daar ook de Pasmo voor metro gebruiken? Ik las over de JR pass maar vind deze wcht prijzig. Ik dacht er namelijk aan om misschien 3 dagen van de 14 dagen… een dagtrip te maken per trein. Dan lijkt mij een JR pas van rond de 230€ wat overdreven. Kun je ook gewoon een JR kaartje voor zo’n dagtrip op de stations daar kopen? Al ast bedankt Nathalie

 4. Hallo,
  Wij gaan deze zomer 3 weken naar Japan! Super veel zin in. We blijven de eerste 4 nachten in Tokyo en de laatste 2. We twijfelen nu of we een JR pass voor 2 of 3 weken moeten kopen? Is het niet voordeliger en handiger om de JR pass te laten ingaan als we Tokyo verlaten en de dagen in Tokyo een metropas voor meerdere dagen te gebruiken? Graag de tips en adviezen. We zijn overigens met 2 volwassenen en een kind van 11 jaar.

  1. Hoi Robi,

   Klinkt als een leuk avontuur in Japan! Om je vragen te beantwoorden denk ik dat een pas van 2 weken handiger is. De JR pass geldt wel op sommige lijnen zoals de Yamanote line en andere die door JR worden uitgevoerd. Maar dan kom je echt alleen op de grote spots, met de metro zelf ben je vaak net wat sneller en makkelijker heen en weer. Hoop dat je wat aan mijn advies hebt! Veel plezier :-)

 5. Hoi,

  Mijn vraag was dat mijn vriendin en ik graag de sights van Tokyo willen zien, alleen weten we niet zo goed of we een treinpas moeten halen of losse kaartjes. En als een treinpas voordeliger is waar kan je dat halen en hoe werkt dat?

  1. Je kunt op locatie gemakkelijk een dagpas, weekpas (dacht ook weekendpas) of maandkaart halen. Exacte prijzen durf ik nu niet te zeggen. Afhankelijk hoeveel hotspots je wilt bezoeken kan losse kaartjes kopen natuurlijk goedkoper zijn! Succes :)

 6. Hi! Wij gaan deze zomer backpacken in Japan! We beginnen in Tokyo willen hier 4 nachten blijven in Tokyo om de stad te verkennen en de fuji te zien liefst beklimmen! Is dat lang genoeg 4 nachten?

 7. Hallo,

  Bedankt voor de reactie.
  Ik zou indd graag via jullie boeken als ik genoeg gespaard heb hahha.
  Bieden jullie dan net als Djoser vrijwel alles inclusief?

  1. Wij handelen zelf geen reisboekingen af. Je kunt alleen via ons boeken bij andere onafhankelijke reisorganisaties. Ook dus bijvoorbeeld bij een Djoser. Je krijgt dan dezelfde reis voor hetzelfde geld :)

 8. Hallo,

  Ik wil graag in April 2017 een 22 daagse reis naar Japan maken (1e keer)
  Via Djoser.nl had ik gezien dat de prijs tussen de €3000 en €3700 ligt (icm allerlei dingen)
  Kan ik het beste zoiets pakken of via jullie iets?

  Mvg
  C

  1. Hoi C,

   Bedankt voor je vraag. April is een fantastische tijd om een reis door Japan te maken ivm de sakura! Ik ga waarschijnlijk ook rond die tijd. Wij bieden onze reizen op onze website aan via Djoser en bijvoorbeeld Shoestring.nl omdat we zelf geen reisbureau zijn. Maar als je via Tokyo.nl boekt bij de reisorganisaties dan ontvangen wij een kleine commissie waarmee ik de website online kan houden. Boeken via ons wordt daarom gewaardeerd. Hoor graag welke reis het geworden is :)

   1. Hoi C,

    Ja dat kan inderdaad soms de situatie zijn. Fox, Djoser, Shoestring etc. zijn onafhankelijke reisorganisaties die met elkaar concurreren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening