Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Winkelen in Tokyo? Dit zijn de top 5 places to shop till you drop!

Winkelen in Tokyo? Dit zijn de top 5 places to shop till you drop!

Winkelen in Tokyo

Tijdens een bezoek aan Tokyo mag je een (mid)dagje shoppen zeker niet overslaan. De kleurrijke mode in Harajuku, luxe merken in Ginza of authentieke winkeltjes in Nihonbashi: in Tokyo zijn zoveel leuke plekjes om te winkelen. Dit zijn de top 5 leukste wijken om te shoppen in Tokyo voor 2024!

Naar wat voor soort winkels ben je op zoek?

#1 Creatief winkelen in Harajuku

Harajuku winkels Tokyo
Souvenirs shopsHarajuku

De bekendste wijk van Tokyo is zonder twijfel Harajuku. Mede door de videoclip van Gwen Stefani is de kleurrijke mode van de Harajuku girls and boys wereldberoemd geworden.

wijk Harajuku
Cosplay kids in Harajuku

Goedkope, drukke winkeltjes met grappige souvenirs, tweedehands kleding en heel veel kleurrijke accessoires vind je vooral in de straat Takeshita dori. De andere kant van Harajuku, Omotesando genaamd, heeft meer classy en vintage winkeltjes van grote en kleine designers. Een creatief buurtje dus!

Spot hier ook de meest geweldige outfits van cosplayers. Dit zijn meestal jongeren die hun favoriete Anime of Manga karakters proberen na te spelen. Complete transformaties maken ze om zo perfect mogelijk eruit te zien.

Meer weten over cosplay?

#2 Drukte en warenhuizen in Shinjuku

Shinjuku winkelstraat Tokyo

Het drukste treinstation ter wereld ligt in Shinjuku, Tokyo. Meer dan drie miljoen mensen komen hier per dag doorheen. Shinjuku station springt daar goed op in met een ruime keuze aan winkels in onder de grond gelegen winkelcentra. Als je het station uitkomt, bevind je je meteen in drukke winkelstraten met neonlichten.

De grote, bekende Japanse winkelketen Isetan vindt in deze wijk zijn oorsprong. Dit warenhuis is ook zonder geld uit te geven superleuk om doorheen te struinen. Klaar met winkelen? Dan kan je even bijkomen in de Shinjuku Gyoen National Garden.

#3 Voor luxe items en merkkleding winkelen in Ginza

Winkelen in Ginza Tokyo

De moderne wijk Ginza lijkt wel een beetje op New York. Overal zie je uithangborden van grote internationale en Japanse merken. Op zoek naar luxe modemerken? Dan ben je hier aan het goede adres. Louis Vuitton, Gucci, Hermes, Prada, Chanel, Burberry, Fendi, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Marc Jakobs et cetera hebben hier letterlijk een winkel op elke straathoek.

In kleine steegjes en tussen de grote warenhuizen vind je ook kleine, authentieke winkeltjes met een lange geschiedenis in Tokyo.

#4 Authentieke winkeltjes in Nihonbashi

Nihonbashi winkeldistrict

Over geschiedenis gesproken… de brug waar de wijk Nihonbashi naar vernoemd is, is al eeuwenlang het nulkilometerpunt van Tokyo. Hoewel je in de wijk ook hypermoderne winkelcentra vindt, kun je hier ook nog terecht in authentieke winkeltjes waar je onder andere fragiel washi papier en gedetailleerde Japanse poppen kunt kopen.

En vergeet het eten niet! Veel restaurants in deze wijk serveren Japanse gerechten die al sinds het Edo-tijdperk worden bereid.

#5 Souvenirs zoeken in Asakusa is geen probleem

Asakusa souvenirs winkeltjes

De beroemde tempel Senso-ji laat een glimp van de historie in de wijk Asakusa zien. Vroeger was dit een uitgaanswijk, maar na de verwoesting in de Tweede Wereldoorlog is deze wijk een leuke mix van historische en moderne straten geworden. Wandel door één van de oudste winkelstraten in Tokyo, Nakamise Dori, en ga op zoek naar souvenirs in Denboin Dori of Don Quijote. Vergeet vooral niet een lekkere snack te kopen onderweg. Knabbel aan heerlijke gefrituurde age-manju of osenbei terwijl je door de gezellige straten loopt.

Nog meer winkeltips voor andere reizigers of expats in Tokyo? Laat het ons weten via een comment!

Dit artikel geschreven door Tokyo.nl & Diantha van CheapTickets.nl.

2 reacties op “Winkelen in Tokyo? Dit zijn de top 5 places to shop till you drop!”

  1. Hoi,
    hebben jullie adressen voor tweedehandswinkels, voor boeken en keramiek bv? (Geen kledij). Dat mag in Tokyo zijn of in een van de andere gekende steden. Ik ga volgend jaar naar daar op reis en zou een kameraad van me er een groot plezier mee kunnen doen. Alvast bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening