Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » WK Rugby 2019 Japan

WK Rugby 2019 Japan

Rugby World Cup Japan 2019

Rugby World Cup 2019Naast de Olympische Zomerspelen in 2020 organiseert Japan nog een groot sportevenement namelijk de Rugby World Cup. Het WK Rugby wordt de negende Rugby World Cup en zal gehouden worden vanaf 20 september tot 2 november 2019 in Japan. Het is de eerste keer dat het toernooi in Azië gehouden wordt en ook de eerste keer dat het evenement plaatsvindt buiten het traditionele kerngebied van de sport. De Japanners zijn er razend enthousiast over en zullen er alles aan doen om het WK Rugby 2019 tot een succes te maken. Het is ook een klein voorproefje voor de Olympische Spelen.

Openingswedstrijd WK Rugby

De openingswedstrijd van de 2019 Rugby World Cup vindt plaats in het Tokyo Stadium (Ajinomoto Stadium) in Chōfu, en de laatste wedstrijd vindt plaats in het International Stadium Yokohama in Kanagawa. Deze locaties werden aangekondigd in september 2015 door het organisatiecomité van Japan. Het Nationaal Olympisch Stadion, dat werd herbouwd voor de Olympische Zomerspelen van 2020, was oorspronkelijk het middelpunt van het rugbybekerconcours, maar door wijzigingen in de plannen van het Olympisch Stadion was dit helaas niet meer mogelijk.

Rugby poule schema 2019

Vijftien teams hebben momenteel hun plaats in het 2019-toernooi veiliggesteld. Daarbij zijn er de drie beste teams in elk van de vier poules van de Rugby World Cup 2015 die zichzelf automatisch kwalificeren voor het volgende toernooi. Japan eindigde als derde in Poule B tijdens de Rugby World Cup 2015 en eindigde zo in een kwalificerende positie – maar vanwege het gastheerschap van het toernooi, was Japan verzekerd van kwalificatie voor het toernooi voordat de Rugby World Cup 2015 plaatsvond. De overige acht plekken worden bepaald door regionale slots en cross-regionale play-offs. Hieronder is het poule schema te zien van 2019.

Poule schema WK Rugby Japan 2019

Wedstrijdschema WK Rugby

Wedstrijdschema WK rugby 2019 Japan

Meer informatie over het WK Rugby vind je op de officiële website. Of wil je meer lezen over Japanse sporten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening