Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Het noordelijke stadsdeel

Het noordelijke stadsdeel

Plattegrond tokyo
Wijken van Tokyo

Ben je op zoek naar de top bezienswaardigheden, mooist musea en één van de meest authentieke buurten van Tokyo dan zit je goed in het noordelijke stadsdeel. Dit deel van de stad bezit namelijk bekende musea zoals het Edo-Tokyo museum, Ueno park, de Sensoji tempel, oude wijken zoals Yanaka en Asakusa. Je kan hier ook terecht voor een prachtig uitzicht over heel Tokyo vanuit de 634 hoge Tokyo Skytree. Hier kan je een glimp krijgen van hoe groot Tokyo daadwerkelijk. We zullen de verschillende wijken Asakusa, Yanaka, Ueno en Ikebukuro uitgebreid bespreken en de leukste plekjes aanwijzen voor je reis door Tokyo.

Wat zoek je in noordelijk Tokyo?

Oude gebouwen, mooie musea of gewoon cultuur en natuur het noorden van Tokyo bezit het allemaal. Wij hebben de volgende wijken voor je uitgelicht;

  • Asakusa – Een historische wijk met de beroemde Senso-ji tempel, Nakamise winkelstraat en de Tokyo Skytree in de nabijheid.
  • Ueno – Bekend om Ueno Park, een groot openbaar park met diverse musea, een dierentuin en een vijver met waterlelies.
  • Ikebukuro – Een levendig winkel- en uitgaansgebied met de enorme warenhuizen Tobu en Seibu, evenals Sunshine City, een groot complex met winkels, restaurants en een observatorium.
  • Sugamo – Een traditionele winkelstraat, bekend als “Harajuku voor ouderen“, met de populaire Jizo-dori winkelstraat en de Koganji-tempel.
  • Kita – Deze wijk is de thuisbasis van het Asukayama Park, een populaire plek voor het bekijken van kersenbloesems in het voorjaar, en het Japanse zwaardenmuseum.
  • Itabashi – Hier vind je het Toneri Park, een groot park met een meer en diverse sportfaciliteiten, en het Happy Road Oyama winkelgebied.
  • Yanaka
Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening