Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Het noordelijke stadsdeel » Ikebukuro – het hart van de hoofdstad

Ikebukuro – het hart van de hoofdstad

Ikebukuro Tokyo

Mensen haasten zich over het zebrapad zodra het licht op groen springt. Wolkenkrabbers lijken een race richting de wolken te houden. Op iedere straathoek vind je een gigantisch winkelcentrum. De drukte trekt bovendien talrijke straatartiesten en straatverkopers aan.

In de wijk Ikebukuro heb je het gevoel alsof je je in het hart van Tokyo begeeft, maar niets is minder waar. Ikebukuro ligt namelijk aan de rand van de Japanse stad. Deze moderne wijk is erg geliefd bij de Japanners, maar nog niet echt onder de radar bij buitenlanders. Zonde, want Ikebukuro heeft reizigers heel wat te bieden op het gebied van winkelen en entertainment!

Vogelperspectief en volop vermaak in Sunshine City in Ikebukuro

Ikebukuro wijk in Tokyo

Wie op zoek is naar entertainment in Ikebukuro is bij Sunshine City aan het juiste adres. Sunshine City ontstond in 1978 en is een gebouwencomplex waar vermaak, plezier en genieten centraal staat. Door de immense grootte van het complex wordt Sunshine City ook wel ‘de stad binnenin de stad’ genoemd. Sunshine 60 is de iconische wolkenkrabber van de Ikebukuro, met een hoogte van zo’n 240 meter. Op iedere verdieping van dit gebouw vind je entertainment. Bij talrijke restaurants kun je typisch Japanse gerechten proeven. Het jongere publiek zal zich optimaal vermaken in de indoor pretparken Namja Town en J-World. In Namja Town vind je onder meer spookhuizen in Japanse stijl en Ice Cream City, waar je keuze hebt uit ontzettend veel verschillende smaken ijs. J-World richt zich meer op de geanimeerde series. Naast de attracties maken de decors en attributen van series zoals Naruto en Dragon Ball Z een bezoek de moeite waard. Fans mogen dan ook zeker hun camera niet vergeten. Mocht je nog souvenirs mee naar huis willen nemen dan vind je gegarandeerd iets in een van de talrijke winkels in Sunshine City. Het gebouw huisvest zelfs een aquarium en een planetarium. Op diverse verdiepingen vinden bovendien (dans-)optredens plaats. Vanaf het observatiedek van de wolkenkrabber heb je een mooi uitzicht over Ikebukuro en de rest van de stad. Je kunt alleen al in Sunshine 60 gemakkelijk een hele dag doorbrengen.

Winkelen in immense warenhuizen en uitrusten tussen de katten

Maar Sunshine City is niet de enige plek waar je kunt winkelen. Wie door de straten van Ikebukuro loopt wordt overweldigd door het gigantische aanbod aan elektronica, kleding en stripboeken. Ook merchandise rondom anime en manga is hier op iedere straathoek te vinden, maar je zult gegarandeerd slagen op de Otome Road. Bovendien vind je in deze wijk enkele van de grootste warenhuizen ter wereld: Tobu en Seibu. En als je toch in deze wijk bent mag je een bezoek aan de gigantische showroom van Toyota Amlux eigenlijk niet overslaan. Trouwens, Ginza is ook een leuke wijk als je graag gaat shoppen!

Kattenliefhebbers zullen waarschijnlijk direct naar Nekorobi willen gaan. Op de bovenste verdieping van het Tokyu Hands gebouw vind je een unieke winkel waar je met de katten mag spelen die hier leven. Doordat de appartementen van Japanners vaak erg klein zijn kunnen ze vaak geen huisdieren houden, waardoor het kattencafé erg populair is bij zowel inwoners als buitenlanders. De entreeprijs voor één uur is 1.100 yen op doordeweekse dagen en 1.300 yen in het weekend. Daarna komt er per kwartier respectievelijk 250 of 300 yen bovenop de prijs. Voor de prijs mag je van alles in het café gebruik maken, inclusief de Wi-Fi en de drinkautomaat. Het kattencafé is geopend van 11 uur ’s ochtends tot en met 11 uur ’s avonds.

Hoewel Ikebukuro weinig bars en discotheken heeft, is het wel een uitstekende plek om je smaakpapillen aan het werk te zetten. Overdag én ’s nachts, want alles lijkt 24/7 door te gaan in Ikebukuro. Typerend voor deze wijk zijn de raamverkopers die kommen met eten door de luiken schuiven. Wil je even aan alle hectiek op straat ontsnappen? Je gunt de voeten wat rust in het Nishiguchi Park, bij de ingang van het Metropolitan Art Space.

Hoe kom je in Ikebukuro?

De gemakkelijkste manier om de wijk Ikebukuro te bereiken is via Ikebukuro Station. Vrijwel iedere minuut arriveren hier treinen en metro’s, vanuit alle hoeken van Tokyo. Het is hier zo chaotisch druk dat het zelfs een van de drukste stations ter wereld wordt genoemd. Bij de oostelijke uitgang van het station staat een beeld van de uil Ikebukuro. Het standbeeld is een populaire ontmoetingsplek voor Japanners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening