Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Olympische Spelen uitgesteld naar 2021

Olympische Spelen uitgesteld naar 2021

Olympische Spelen uitgesteld naar 2020

Lieve lezers en trouwe fans! Helaas is het onvermijdelijke gebeurd en zijn de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo (ook de Paralympische Spelen) met een jaar uitgesteld naar de zomer van 2021. De gezondheid van de wereldbevolking en het beheersbaar maken van het coronavirus (COVID-19) gaat op dit moment boven elk belang. Hierdoor is door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en de Japanse premier Shinzo Abe besloten dat het niet verantwoord is om het grootste sportevenement ter wereld door te laten gaan. Het NOC*NSF en andere internationale sportbonden drongen al langer aan op een uitstel van de Zomerspelen bij het IOC in het belang van de veiligheid. Niet alleen vanwege het besmettingsgevaar voor de fans, maar ook door het bemoeilijkte trainingstraject van de sporters in de aanloop naar de Spelen. Het IOC en de Japanse overheid hebben daarom de Zomerspelen verplaatst naar 23 juli tot en met 8 augustus 2021. Laten we daarom met iedereen in alle gezondheid vooruitkijken naar Tokyo 2021!

Wat gaat er nu gebeuren?

Helaas heerst er nog veel onduidelijkheid hoe nu verder: wat gebeurd er met mijn tickets, vluchten en hotelboekingen? Prominent IOC lid Dick Pound heeft al aangegeven dat het IOC de komende weken de tijd neemt om meer duidelijkheid te scheppen. Als we kijken naar andere grote sportevenementen zoals de EURO2020, die ook een jaar is uitgesteld door het coronavirus, dan zullen de kaartjes waarschijnlijk gewoon geldig blijven maar een nieuwe datum krijgen. Verder kan het wel zo zijn dat sommige stadions of Olympische Venue’s al volgeboekt zijn voor volgend jaar waardoor een Olympische wedstrijd misschien op een andere plek zal plaatsvinden dan gepland. Wij gaan ervan uit dat dit tijdig gecommuniceerd zal worden door het IOC en zullen jullie zo spoedig mogelijk op de hoogte houden.

Sterkte voor alle sporters!

Natuurlijk is het voor iedereen die vol enthousiasme uitkeek naar een bezoek aan de Spelen in Tokyo deze zomer een flinke tegenslag. Maar voor de sporters die hier jaren naartoe leven en trainen is het natuurlijk onbeschrijfelijk zwaar. Een mooie quote van het NOC*NSF laat zien hoe trots we kunnen zijn op onze sporters.

“We horen veel bezorgdheid onder de sporters. Zij vinden maar één ding echt belangrijk en dat is de gezondheid van de hele bevolking. Hun persoonlijk leed is daaraan ondergeschikt.”

NOC*NSF

Wij wensen iedereen in deze zware tijd heel veel sterkte. Laten we samen vooruitkijken en proberen om alle zieke en zwakkere mensen in onze samenleving te beschermen tegen corona. Neem daarom het advies van het RIVM over en volg de maatregelen om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Sterkte en op naar Tokyo2021!

1 reactie op “Olympische Spelen uitgesteld naar 2021”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening