Meteen naar de inhoud

Tokyo2020 nog 1 jaar wachten

Startschot Olympische Spelen

Terug van vakantie? Let wel; de volgende zomer is een Olympische! We zijn binnen het jaar van het ontsteken van de vlam in Tokyo!

Misschien volgen jullie net als ik op Twitter accounts die iets te maken hebben met de Olympische Spelen in Tokyo2020. De tweets variëren van aanstekelijk enthousiasme tot volledige paniek. Dit is niet vreemd. De voorbereiding van een reis naar de Olympische Spelen is er één met pieken en (vele) dalen! Daar kunnen jullie ongetwijfeld al een woordje over meepraten. Maar, net als met de voorbereiding van de sporters, gaat het erom twee basisregels te volgen; regel 1) blijf focussen op het doel-de Spelen zien! En regel 2) blijf erin geloven en zet door!

Deze blog geeft een korte update over de/mijn voorbereiding voor Tokyo en helpt je weer met concrete adviezen.

Nieuwsupdate Tokyo2020

Olympische ringen op stadion
Olympische ringen op stadion – Steven Boerma

Tijdens mijn voorbereidingen voor London’12 ben ik ‘Twittervolger’ geworden (via mijn account @ssalut, zie je vooral wie ik volg). Het hielp mij destijds al met veel praktische informatie. In een latere fase hielp het ook in de Tickethunting (daarover zo meer). Je leest over de voorbereidingen van de Spelen zelf, de bouw van de stadions, de sporters die zich voorbereiden en je leest verhalen van andere fans. Naast de tips die ik oppik heb ik er ook veel voorpret van.

Verder zijn we dus het “One Year to Go” moment voorbij! Het aftellen is nu écht begonnen. Daarom zijn er de afgelopen maanden verschillende zogenaamde ‘’testevents’’ georganiseerd. Dat zijn generale repetities waarbij zowel de sportaccommodaties als wel de organisatie van de events getest wordt. Zoals verwacht gaat dat met Japanse precisie. De bouw van de stadions loopt voor op het snelste schema. En de events zijn strak georganiseerd. Wel was de hitte bij sommige events (zoals bv de Triatlon) een spelbreker. Tokyo2020 zal waarschijnlijk de warmste Spelen ooit worden en daar zullen zowel sporters als supporters rekening mee moeten houden. Ik zal hier later meer over schrijven in een aparte blog.

Een ander actueel thema zijn de kwalificaties voor Tokyo2020. Met name voor de teamsporten worden een jaar voor Tokyo de eerste tickets uitgedeeld aan landen. Zo zijn de Nederlandse hockey dames met hun Europese titel verzekerd van Tokyo. Net als de voetbaldames eerder deze zomer. Anderen, zoals de hockeyheren, de waterpolo teams & de beide volleybalteams moeten zich via zogenaamde OKT’s (olympische kwalificatietoernooi) alsnog zien te kwalificeren. Deze OKT’s vinden meestal tussen januari en mei 2020 plaats.

Het derde thema zal het komende jaar een rode draad zijn; Tickets, Vluchten & Hotels. En waarover vooral veel getweet wordt zijn de extreem hoge prijzen. Een artikel wat viral ging vermeldde dat je gerust naar Tokyo kan als je 60.000 dollar te besteden hebt (een pakketreis voor Japanners). Tja, als dat niet afschrikt? Ik blijf erbij; het kan voor minder, véél minder 😊.

Voorbereidingen – Update vliegtickets

Japanse sportfan
Japanse sportfan – Steven Boerma

We zijn het punt van “1 year to go” gepasseerd. Dat is een mooi symbolisch moment maar het is ook een hele concreet moment. Vooral het boeken van je vlucht is nu mogelijk. Over het algemeen zou je kunnen zeggen dat het voordelig is om óf vroeg te boeken óf heel laat. Ik ben meestal van de tweede optie maar bij de Spelen ben ik, als het gaat om de vlucht, voor optie 1.

De afgelopen weken was ik daarom als een verslaafde bezig op verschillende vliegsites; skyscanner, KayaK, googleflights etc. De prijzen verschillen enorm en hangen vooral af van lengte v.d. vlucht en # overstappen. Als je flexibel bent als het gaat om locatie van vertrek helpt dat ook in je zoektocht naar een goedkope vlucht. Ik zocht op Amsterdam, Brussel, Düsseldorf en zelfs Parijs & Londen. Vluchtprijzen schommelen alsof je al in het vliegtuig zit met turbulentie.. En zo gaat dan ook mijn hart te keer. Afwachten is lastig 😊. Ik heb dan ook al geboekt. Vanaf Düsseldorf met zowel heen als terug 1 stop. Voor in totaal 950 euro. Dat is minder dan ik had verwacht (voor Rio’16 was ik 1100 euro kwijt en voor Beijing’08 zelfs 1500 euro). Kortom; niet slecht. Dacht ik. Nu zie ik terwijl ik dit schrijf een directe vlucht vanaf Düsseldorf voor dezelfde prijs. Afijn. Het is net als in het echte leven; soms moet je gewoon (heel) tevreden zijn met wat je wél hebt! En dat is voor mij die vlucht naar de Spelen!

Advies; boek nu als je zekerheid wilt. Wachten kan altijd lonen maar dat zal niet meer dan maximaal 300 euro verschil opleveren. Nog een tip; Ik ben geabonneerd (zon 40 euro/jaar voor een premium lidmaatschap) op Jacks Flightclub. Veel voordelige vluchten die je dan per email krijgt. Vooral handig als je regelmatig vliegt.

Voorbereidingen – Update hotel reserveren

Ook voor hotels gaat het adagio op om óf vroeg te boeken óf heel laat. Ikzelf heb dit probleem gelukkig niet aangezien ik bij Japanse vrienden mag overnachten. Echt heel blij mee. Maar er zijn wel een paar dingen te melden. Als ik nu via booking.com een hotel zoek voor mijn 12 nachten is de goedkoopste ‘’aanbieding’’ 3000 euro. Bijna 300 euro per nacht. Pff.. Dat is 3x zoveel als ik betaalde in Rio en Beijing. Kortom; erg hoge prijzen. Nu waren de prijzen voor Rio’16 een jaar vóór de Spelen ook hoog. Vaak komen er in de aanloop naar de Opening veel hotelkamers (en B&B) vrij omdat ze nog niet zijn afgenomen. Mijn ervaring, zie mijn blog “Olympische nachten’’, is dat er absoluut nog wel kansen komen. Wil je dat risico niet nemen dan zou je kunnen besluiten om nu al te boeken.

Advies: Probeer iets te boeken met flexibele annulering. Dan heb je in ieder geval iets en kun je blijven zoeken naar iets beters/goedkopers. Blijf daarnaast zoeken naar alternatieven voor hotels; Airbnb en soortgelijke sites waarbij particulieren hun woning/kamer verhuren.

Voorbereidingen – Update Olympische Tickets

Olympische sportfan
Olympische fan – Steven Boerma

Naast de hoge hotelprijzen was er nog een Olympisch trending item op Twitter; Tickethunting. Het is nu al duidelijk dat Tokyo2020 het meest gewilde sportevent aller tijden is/wordt. Ervaren ATR’s (de organisaties die Olympische tickets verkopen in landen buiten Japan) spreken over record-aanvragen. Zelfs tot 30x hoger dan voor Londen’12 dat altijd als benchmark gold. Ik weet niet of dat waar is of dat dit argumenten zijn om supporters vooral naar dure pakketreizen te sturen. Ik denk dat Tokyo2020 inderdaad een hele hoge vraag heeft maar ik denk vooral vanuit Japan (7.5 miljoen aanvragen!) zelf en Azië. Ik vraag mij wel af of er recordaantallen supporters vanuit Europa zullen afreizen. Daarom is mijn verwachting dat er nog vele kansen gaan volgen als het gaat om Tickets.

Er zijn ruwweg een aantal fases in de Ticketverkoop (voor elke Spelen die ik heb bezocht vanaf 2004 was dat het geval):

1-Verkoop Tickets (exclusief) aan mensen uit organiserende land. Via IOC centrale organisatie. Mei’19-Mrt’20

2-Verkoop Tickets aan mensen uit andere landen via de zogenaamde ATR’s (zie lijst). Juni’19 tot zelfs tijdens Spelen.

De strategie van deze ATR’s is helaas vaak om zoveel mogelijk pakketten te verkopen. Omdat de hoeveelheid tickets in losse verkoop beperkt is gaan vele mensen achter het net vissen. Die kiezen dan om óf af te haken óf toch maar een pakketreis te kiezen. Begrijp me goed; wat mij betreft mag je zeker zo’n pakketreis afnemen. Zeker als je geen stress wilt en alles georganiseerd wilt hebben. Prima. Maar als je een beperkt(er) budget hebt zul je toch via losse verkoop aan tickets moeten (en kunnen!) komen. Lees dan nog even door…

3-Meer losse verkoop. Nu tot zelfs tijden Spelen.

Praktijk is bij (mijn) vorige Spelen (Beijing’08, Londen’12, Sochi’14, Rio’16) dat er meer kaarten in de losse verkoop gaan naarmate de Spelen dichterbij komen (vooral vanaf Q1 2020). De pakketten zijn bijvoorbeeld niet verkocht maar ook komen er extra kaarten vrij via de centrale Tokyo2020 organisatie. Verder komen er kaarten terug vanuit regio’s waar de verkoop tegenviel. Deze losse kaarten komen dan vrij in een soort van incidentele ‘marktpleintjes’, vooral via de ATR’s maar in het geval van Rio ook via de centrale IOC-organisatie. Kortom; er komen nog vele kansen om kaarten te kopen voor Tokyo2020. Maar de Tickettracker, zie hieronder is cruciaal!

Mij is het gelukt om al tickets te scoren voor 11 events, de meeste via de tracker. De overige 7 die ik nog zoek ga ik op zeker ook nog vinden!

Advies: Abonneer je op de Tickettracker; lees hier alles over via de specifieke Tickettracker blog.

De tracker is een stukje software dat wijzigingen op de verkoopsites van de ATR’s bijhoudt en naar de ingeschreven leden een mailtje stuurt op exact díe momenten! Timing is everything in tickethunting! Kosten zijn slechts 15 euro.

Tot zover weer je Olympische dosis Tokyo2020. De komende blogs zullen verhalen bevatten van mensen die Japan & Tokyo goed kennen en hun tips gaan ons verder helpen. Ook zal ik jullie weer updates geven over de tickethunting; het jachtseizoen is namelijk pas net begonnen 😉

Keigu,
Steven

22 reacties op “Tokyo2020 nog 1 jaar wachten”

 1. Heel veel landen/reisorganisaties creëren een soort van schaarste in de markt van “losse kaarten”. Dit doen ze om mensen te triggeren om zo’n (in mijn ogen) veel te duur reispakket aan te schaffen. Daar staan nog meer dan genoeg kaarten op. Daar zitten ook veel sporten bij waarvoor mensen hieronder aan het zoeken zijn. Ik heb bijvoorbeeld al gezien dat baanwielrennen daar nog steeds te koop is maar nooit in de losse verkoop is geweest. Zelfs in Londen(wat toch dicht bij huis is) zijn nog heel veel kaarten vrijgekomen en ter plekke nog verkocht

 2. Dank Rita, We houden het in de gaten maar vooralsnog zijn alle landen sites net zoals bij Sunweb op slot . Op de 11 sept gaat de 1e loterij kaarten voor inwoners van Japan open . Vreemd dat er veel kaarten zijn verkocht via ook reisorganisaties in een all in pakket . Bij de Sunweb waren de weinige kaartjes medio juni in no time verkocht. Maar we speuren verder

 3. Dat is goed nieuwe Rita .Heb je die kaartjes onlangs geboekt ?. Ik kan op geen enkele manier bijv tickets voor de
  bijv de hockeyfinales maar ook andere evenementen boeken ?

 4. Leuk om alle reacties te lezen. Wij zijn inmiddels ook geslaagd voor toegangskaarten, hotels en vluchten. Kaartjes kunnen bemachtigen voor hockey finale dames, volleybalfinale dames, kwartfinale basketbal heren, Atletiek met 200 m finale dames, voorronde rugby wedstrijden, BMX finale, beachvolleybalfinale heren; super blij met deze score.
  We vliegen heen op Osaka en gaan dan via Miyajima, Hiroshima, Kyoto, Nara, Matsumoto naar Tokyo. Voor onze bezoeken aan de spelen overnachten we in Yokohama, is een half uurtje reizen naar Tokyo. Vliegtickets heen een directe vlucht met KLM kunnen boeken naar Osaka. Retourvlucht met China Airlines naar Taipei en daar kunnen we na een tussenstop van 2 uurtjes overstappen op KLM naar Amsterdam; Voor 1100 Euro pp zeker een hele mooie deal vonden wij. Door ons plaatselijke reisburo heel goed geholpen met t boeken van hotelkamers en vlucht. En nu aftellen…………

 5. @ Manuel: bedankt jij ook veel plezier, ik hoop dat iedereen nog tickets en accomodatie kan vinden! Met die Airbnb had ik mazzel (wel bij superhost met 400+ refs geboekt), onder de €250 p/n zie ik nu ook niks meer. Ik sta nu bij 5x verschillende ATR ingeschreven want schieten en klimmen wil ik niet missen. Als de Oranje leeuwinnen de finale halen dan hebben we daar ruimte voor gemaakt. Verder ben ik echt benieuwd naar Japan en heb ik met Google maps nu al zo’n 10 wandelroutes door de wijken in Tokyo en Kyoto gemaakt. NB Bij Cartanglobal kon je een ticket request indienen met je credit card wat ik gedaan heb, niet geschoten is altijd mis dus hopelijk lukt dat.

 6. Op die finale kaarten voor het BMX ben ik best wel jaloers haha. Had ze tot 2x toe in m’n winkelwagen maar zowel bij Sunweb als Der Tour verdwenen ze als sneeuw voor de zon. Dat is nog 1 van de kaarten die ik zoek om te kunnen kopen.

  De trip naar Tokyo en Kyoto klinkt ook heel mooi. En mooi dat jullie ook al kaarten + vliegen + hotel geregeld hebben. Heel veel plezier ook alvast

 7. Mijn broer en ik gaan van 1 tot 20 augustus voor het eerst naar Japan, eerst 9 dagen Tokyo dan 9 dagen Kyoto. Tot nu toe 3 finalekaarten gescoord met BMX, Karate en Moderne Pentatlon en we zoeken nog Schieten, Skaten of Klimmen. Op 1 juli al via Airbnb voor 50 euri p/n in Sumida op 10 min van Tokyo Skytree een apartment gescoord dus voor 450 totaal. Voor Kyoto nog niet gekeken maar ik denk daar voor 60 euri met ontbijt te boeken. Via Skyscanner zie ik nu voor eur 590 tickets maar we vliegen terug via Osaka. Verder nog 2 dagen Sapporo en Okinawa vliegen + hotel dus komt nog wel iets bij maar ik hoop onder de 3000 euri voor 3 weken klaar te zijn.

 8. Beste allen,
  Heerlijk om al jullie reacties te lezen; dat is ook precies de bedoeling van mijn blogs; elkaar helpen om er én te komen én de beste Olympische ervaringen te krijgen. Gezamenlijk staan we veel sterker!
  Veel voorpret aan iedereen dus!
  Steven Boerma

 9. @Loper P: Het scheelt dat ik deze accommodatie half juni geboekt heb. Ik keek toen nagenoeg elke dag(meerdere keren) voor een hotel/b&b etc. Daar kwam uiteindelijk dit hotel uit. Ik heb geboekt voor een eenpersoonskamer met eigen badkamer. Misschien toen geluk gehad met de prijs. Luxe niveau is voor mij niet zo van belang. Als ik kan slapen en douchen(liefst eigen douche/toilet) dan ben ik tevreden. Alles wat je meer wil heeft z’n prijs en wat is het voordeel als je nauwelijks op je kamer bent…

  Voor vliegtickets ben ik het met je advies eens… Wacht niet te lang met boeken. Er zijn steeds minder stoelen beschikbaar en prijzen gaan alleen maar stijgen. Ter info… Ticket wat ik geboekt heb voor €750(ook gelukje met een economy promo, wel gewoon met ruimbagage) gaat nu al voor meer dan €1.050 over de toonbank.

  Australië en Nieuw-Zeeland zijn zeker sportgekke landen en inderdaad prima aan te reizen. Verwacht toch wel een aantal duizenden supporters die naar Japan gaan komen.

  Nog even reagerend op Marcel ook… Als je in Tokyo bent ga dan ook zeker naast de Olympische Spelen de toerist uithangen. Het schijnt daar echt heel mooi te zijn(op de website van Sunweb S&E staat ook een to-do lijstje https://www.sunwebsportsevents.nl/blog/7x-de-leukste-wijken-in-tokyo). Ik ga daarom ook een week voor de openingsceremonie al die kant op zodat er voldoende tijd is om (nagenoeg) alles wel te kunnen zien, bijvoorbeeld Mount Fuji, Tokyo Disneyland, Fuji-Q Highland, Tokyo City View observation deck, Mario Kart.

 10. Manuel. Ah nu begrijp ik het gelukkig beter. Ik heb even gekeken naar jouw accommodatie. Het is meer een hostel met aparte capsules voor mannen en vrouwen of heel kleine kamertjes met waarschijnlijk gedeelde douche en toilet. Deze hostels zijn heel gangbaar in Japan en inderdaad heel goedkoop . Het zal wel kloppen. Uiteindelijk gaat het om de vierkante meters per kamer en luxe nivo. Alles heeft zijn prijs zeker in Tokio e.o .Op deze categorie hebben wij niet gezocht omdat we met zijn 6 en zijn en niet voor een hostel gaan . In dat geval wordt een drie kamer appartement wat makkelijker ivm de overvolle dure hotels tijdens de OS .De standaard hotelkamers (niet zijnde hostels) voor zover boekbaar zijn minimaal e 250 pp per nacht. De wat grotere appartementen zijn er niet zo veel meer die voldoen aan onze wensen: betrouwbaar met veel positieve recensies,Engels sprekend !! goede ligging OV voor vliegveld en sporten, veiligheid, winkels in de wijk, wifi en airco etc. We zijn blij dat we een mooi appartement hebben voor nog redelijke prijs vergeleken wat je allemaal aantreft . Het scheelt natuurlijk dat ik al 2 maanden geleden de prijsexplosie gezien heb en dan wen je er een beetje aan. Leuke site is https://www.gotokyo.org/en/plan/wifi-connectivity/wifi_hotspotguide.html en een leuke app voor free wifi is Japan Wifi ! Alle free wifi,s staan er op incl die van de metro,s en treinen . Een wifipocket (e 80-130 voor 12-25 dagen )voor op straat is dan eigenlijk niet nodig zeker als je een off line kaart app hebt die na installatie en downloaden van land geen wifi/internet nodig heeft. Gebruikt gewoon de GPS in het toestel. Bij aankomst wel even van te voren goed voorbereiden de diverse OV kaarten afhankelijk van de reis plannen .! Advies aan anderen nu vlucht en accommodatie boeken ,De prijzen gaan alleen maar omhoog , stoelen worden echt schaars accommodatie aanbod wordt minder betrouwbaar en vaak slechter. Tokio e. zal volledig vollopen mede omdat alle Japanse expats ( en dat zijn er heel veel)in de zomer terug gaan naar Tokio met gezin !Daarnaast is Tokio nu eens een keer relatief gezien gunstig gelegen voor Australië en Nieuw Zeeland. sportlanden pur sang en met heel veel reislustige mensen.

 11. Leuk om ook ervaringen van anderen te lezen en hoe zij bezig zijn met het voorbereiden van hun reis. En dat het op vele manieren kan om in Tokyo uit te komen. Uiteindelijk gaat het erom dat we er allemaal komen. Zelf zoek ik vooral nog baanwielrennen en HHH. Dan is voor mij de trip wel klaar. Verder ook wel tijd maken voor sightseeing daar in Tokyo. Je weet nooit of je er nog terug gaat komen

 12. Wij zijn ook al aardig op weg naar Tokyo. Vorige week vliegtickets gekocht bij Lufthansa vanaf Amsterdam via Munchen naar Haneda (net zoals Loper L) voor nog geen 900 euro pp,
  Wij hebben tot nu toe 2 verschillende hotels. De eerste 3 dagen via Agoda (annuleerbaar), aansluitend 7 dagen bij het zelfde hotel (1 metro halte vanaf Shinjuku), maar dan rechtstreeks geboekt met de zelfde annuleringsvoorwaarden. Dan hebben we nog een gat van 2 nachten en de laatste week in Ibis hotel Shinjuku rechtstreeks geboekt en niet annuleerbaar. De prijzen voor de 3 persoonskamers liggen tussen de 200 en 300 euro per nacht. Van het eerste hotel weet ik dat ze de kamers pas laat beschikbaar hebben gesteld. Ook voor augustus (1 en 2 augustus in ons geval) kan er nog niet geboekt worden. Booking.com en Agoda geven dan aan dat het hotel is uitverkocht, maar feitelijk houden ze kamers nog afgeschermd van de internetsites. Ik krijg bericht van de hotelmanager als er geboekt kan worden.
  Ook de tickets voor de evenementen druppelen langzaam binnen. Ik heb inmiddels 4 evenementen “gescoord”, waaronder 2 mooie atletiekavonden. Als de teamsporten met Nederlandse deelname zijn ingepland, dan hopen we daarvoor nog tickets te kunnen bemachtigen. Verder wordt onze reis ook een ontdekking van een hele andere cultuur en hoeven we niet elke dag bij een sportevenement te zitten.

 13. @Manuel idd Sunweb. Hoofdzakelijk gedaan omdat ik heel graag bij de openingsceremonie wilde zijn, en ze de categorie D kaarten bij de pakketreizen aanbieden (los zag ik alleen categorie B, dat was iets teveel pijn voor de portomonnee. Dit is ook de eerste keer Spelen en Tokyo voor mij dus ben ik tevreden met de minder avontuurlijke route. Happy hunting verder iedereen!

 14. @ Loper P mijn hotel is Hotel & Hostel On The Marks Tokyo Kawasaki. €70 per nacht is aan de goedkope kant ja. Zeker voor die periode. Maar het hotel heeft geen wijzigingen gemaakt na de boeking en ook niet na mijn wijziging. Ook nadien is de prijs niet (veel) hoger geworden in het hotel. Voor Haneda is deze omgeving inderdaad heel erg gunstig. Ook voor het baanwielrennen en mountainbiken is het gunstig aangezien dat in Izu gehouden wordt. De lange overstap is wel een nadeeltje. Maar ik haal er ook een voordeel uit. Het dag/nacht-ritme is niet helemaal verstoord aangezien ik de nachtvlucht heb richting Tokyo vanuit Doha en ‘s avonds weer in Tokyo aan kom. KLM is voor mij eigenlijk nooit een optie geweest gezien de prijs (overstappen vind ik niet zo’n ramp).

  @LD ga je met Sunweb mee? Voordeel voor jou is de openingsceremonie. Ik vond dat persoonlijk iets te duur om er bij te nemen(en was dacht ik ook alleen bij de pakketreis beschikbaar). Het is een heel mooi iets om heen te gaan begrijp me niet verkeerd.

  Al ga ik misschien wel(na jullie opmerkingen) even om een schriftelijke bevestiging vragen in lokale valuta dan wel(wisselkoers kan nog wel eens wijzigen). Maar dan heb je in ieder geval nog min of meer nog een stok achter de deur mochten ze moeilijk gaan doen.

 15. Zou het inderdaad heel goed in de gaten houden Manuel . Ik ben al twee maanden bezig regio Tokio precies in kaart te brengen, qua hotels en appartementen vliegtickets etc .via allerlei sites maar ook contacten in Tokio . Ik ben helaas jouw hotel in Kawasaki, overigens gunstig gelegen voor vliegveld Hadena nergens op allerlei sites tegen gekomen en zeker niet een een persoonskamer .Het klink raar maar de prijs van e 60-e70 maakt het echt verdacht (maar niet onmogelijk) zou het maar eens goed natrekken. Het is een risico . Je vlucht is mooi maar wel heel lang door de overstap . Wij zijn tevreden met onze vlucht naar vliegveld Hadena vv voor het bedrag van e 970 inc annuleren zonder reden tot 24 uur voor vertrek . Met een groep is het lastig boeken nu en de prijzen schieten omhoog tot wel e 31 via de KLM

 16. Inderdaad oppassen met die nieuwe hotelletjes die ineens verschijnen. Ik had er ook eentje voor een vrij normale prijs via booking, maar die begon toch te mailen dat het allemaal niet doorging aangezien ‘de instellingen op de site nog niet goed waren’. Geannuleerd en daarna was het weg. Zeker met gratis annuleringen goed oppassen dat ze geen fratsen uithalen omdat ze toch meer willen. Uiteindelijk toch een pakketreis genomen, geen geregel en stress en ik ben bij de openingsceremonie :).

 17. Gezien de prijzen die nu overal te vinden zijn is het zeker aan de goedkope kant. Ik blijf het ook elke keer checken(zowel mijn reservering als nieuwe mogelijkheden). Ik heb mijn reservering eergisteren/3 dagen geleden aangepast en toen ze hebben ze prijs niet omhoog gegooid. Dus ik ben reuze benieuwd.

  “Vroeger” keek ik niet zo heel nauw met boekingen. Nu kijk ik toch wel iets meer de reviews na(op meerdere websites). Deze was wel betrouwbaar uit een aantal duizend reviews. Zoals gezegd blijf ik toch in de gaten houden want je weet het inderdaad nooit.

  Heenreis vlieg ik overigens wel op Narita. Terug vlieg ik vanaf Haneda. Dat was de beste optie qua tijden ook.

  Het is inderdaad geen vreemde gang van zaken dat prijzen verhoogd worden etc. Dat is iets van alle tijden. Maak het ook met andere evenementen mee. Het is iets wat je leert kennen. Vandaar ook dat ik vaak iets verder weg zoek dan het dichtste bij. Kan vaak tientallen tot honderden euro’s schelen.

  Ik ga je link wel opslaan. Het kan altijd nog van pas komen. En gelukkig voor jullie is het (grotendeels) ook allemaal geregeld tegen een schappelijke prijs nog.

 18. Fijn voor je Manuel maar dan heb je echt heel veel geluk gehad ! goed gezocht !! en ik ken het hotelletje noch omgeving maar het is wel verdacht goedkoop . Hou er rekening mee dat je hotel een maand van te voren je boeking kan annuleren omdat hij ziet dat er meer te verdienen valt !! Komt vaker voor . Ik zie overal de prijzen enorm omhoog gaan ook in Kawasaki terwijl er nauwelijks aanbod is behalve opeens nieuwe airbnn accommodaties die niet helemaal te vertrouwen zijn . tip voor anderen https://en.stayjapan.com/

 19. @ Loper P

  Je hoeft me uiteraard niet te geloven maar het is toch echt waar. Ik heb een eenpersoonskamer voor rond de €1500 in Kawasaki. Ook bevestigd al en met gratis annuleren tot 3 van tevoren. Vliegticket was €750 met Qatar Airways. Ik ben vooral blij met de deal en hoop voor vele anderen dat ze ook voor redelijke prijzen naar Tokyo kunnen gaan.

 20. Nou dat van dat hotel betwijfel ik zoals jij dat aangeeft voor 20–22 dagen e 300 totaal dat is of een capsule bed of mannen huis. met zijn 20 en in een kamer of e 300 per dag Voor deze prijs heb je absoluut geen hotelkamer ook niet in Kawasaki in deze periode,minimaal e 250 per nacht excl ontbijt .Hotels zijn bijna allemaal officieel uitverkocht . Lees verkocht aan reisorganisaties ! Via airbnb beperkte mogelijkheden. Pas op voor net aangemelde accommodaties !!! In een straal rond 2 uur met OV rond Tokio zijn de prijzen met factor 5 -6 gestegen in deze periode. KLM is bespottelijk duur prijzen variëren tussen 2800 en 4100 . Tip met Luftansa vanuit Amsterdam 15 uur incl overstap van 2.5 uur in Munchen vv. Kost nu op 1-9 ongeveer 970 retour Vliegveld Tokio Hadena . Veel gunstiger dan andere vliegveld! Volgens mijn onderzoek zijn bijna alle annuleringen gewijzigd in niet meer mogelijk !! Wij hebben de Lufthansa tickets al en een mooi 6 per app . met drie europesche slaapkamers officieel geregistreerd en met uitstekende referenties vanaf 2016 voor een voor die tijd billijke prijs 16 dagen e 13000 . Prima buurt en vlakbij station en metro Onderwijl ook prima engels contact gehad via mail met eigenaar

 21. Ik ben voor 23/24 dagen Tokyo voor vliegen en hotel net €2200 kwijt. Vliegen vanaf Brussel (via Doha) naar Tokyo. Hotel net buiten Tokyo in Kawasaki vlakbij de trein/metro(iets minder dan 30 minuten van centraal station voor nog geen €3). Hotel uiteraard met gratis annuleren nog want je weet nooit wat er nog voor mogelijkheden komen maar het zal moeilijk zijn om deze zeer scherpe prijs te verbreken. Hotel heb ik zelfs nog 1 nacht kunnen annuleren omdat mijn terugvlucht direct na middernacht vertrekt wat toch wel een voordeel is. Nadeel van de heenreis is de 10u stop in Doha maar geen enkel ander ticket kwam in de buurt van deze reis(scheelde al gauw 300-350 euro)

  Ter vergelijking… De pakketreis van Sunweb voor 7 dagen(periode 4) was voor 1 persoon bijna €3700(door een belachelijk hoge 1 persoons toeslag van €666).

  Tot nu geslaagd voor 5 wedstrijden (baanwielrennen via Denemarken, BMX voorrondes, MTB man, wegwielrennen vrouwen, boogschieten via Duitsland). Nu wacht ik vooral nog op het Holland Heineken House en op ‘buitenkansjes’ voor nieuwe wedstrijden waarbij ik vooral kijk naar baanwielrennen en BMX nog. Al bij al is deze eerste periode goed geslaagd en ben ik vooral blij dat alles geregeld is(vliegen, hotel, tickets). Geeft toch wat rust.

  Ondanks dat ik nog 320 dagen moet wachten kijk ik er echt naar uit om naar Tokyo te gaan. En niet alleen voor de Olympische Spelen maar ook voor stukje toerisme als je er dan toch bent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening