Olympische Spelen 2020

Logo Olympische Spelen Tokyo 2020


Het grootste sportevenement in de wereld de “Olympische Spelen” worden in 2020 door Tokyo georganiseerd. Tokyo is uit drie andere kandidaten (Istanbul, Madrid en Rome) gekozen door het International Olympic Committee (IOC). De sportevenementen zullen vooral plaats vinden midden in de hoofdstad van Japen. Hiervoor is Tokyo zich nu al aan het voorbereiden zodat ze top-notch sportfaciliteiten en een vlekkeloze infrastructuur kunnen aanbieden aan sporters, fans en toeristen. Toch is Japan geen onbekende van de Olympische spelen, zo organiseerde Tokyo in 1964 al eens de Zomerspelen. Daarnaast organiseerde Japan al twee keer eerder de Olympische Winterspelen in 1972 in Sapporo en in 1998 in Nagano. Zoals elke Olympische Zomerspelen natuurlijk helemaal fantastisch zijn kunnen wij als Tokyo fans helemaal niet meer wachten tot 2020.

Olympische Spelen Tokyo 2020
Oude logo Olympische Spelen Tokyo 2020

Olympische Zomerspelen 2020

Officieel is het de 32e Zomer Olympiade maar eigenlijk de 29e keer dat het sportevenement daadwerkelijk wordt uigevoerd. De eerste drie Zomerspelen werden niet gehouden omdat het rumoerige oorlogstijden waren in de jaren na 1896. De Olympische Zomerspelen van 2020 in Tokyo zullen natuurlijk wel doorgaan en met plezier door miljoenen fans over de hele wereld worden bekeken. De openingsceremonie van de Spelen is op vrijdag 24 juli en de sluitingsceremonie op zondag 9 augustus 2020. De Olympische Zomer Paralympics beginnen op dinsdag 25 augustus en eindigen op zondag 6 september 2020.

Plattegrond Olympische Spelen 2020 Tokyo

De verschillende sporten

In het sportevenement zullen 33 verschillende sporten worden beoefend namelijk; Gymnastiek (turnen), Boogschieten, Atletiek, Badminton, Basketbal, Boksen, Kayaking, Fietsen, Paardrijden (schoonspringen), Schermen, Voetbal, Golf, Zwemsporten (schoonspringen, synchroom zwemmen, zwemmen, waterpolo, open water zwemmen), Handbal, Hockey, Judo, Moderne vijfkamp (Pentalon), Roeien, Rugby, Zeilen, Schieten, Tafeltennis, Taekwondo, Tennis, Triatlon, Volleybal, Gewichtheffen en worstelen. Daarnaast zullen de nieuwe Olympische sporten honkbal/softbal, karate, skateboarding, klimmen en surfen worden toegevoegd. In de Paralympics zullen 22 verschillende sporten worden beoefend namelijk Boogschieten, Atletiek, Boccia, Kanoën, Fietsen, Paardrijden, Voetbal 5-a-side, Goallbal, Judo, Powerlifting, Roeien, Schieten, Zittend Volleybal, Zwemmen, Tafeltennis, Triatlon, Rolstoelbasketbal, Rolstoel-schermen, Rolstoel-ruby en Rolstoel-tennis. De nieuwe Paralympische sporten zijn Taekwondo en Badminton. Alle sporten worden in Tokyo beoefend behalve voetbal, deze sport zal in de stadions van de plaatsen Sapporo, Rifu, Midori-ku en Yokohama worden gespeeld.

Olympisch Stadion Tokyo 2020

De groene spelen van Tokyo

De opening en sluitingsceremonies zullen worden gehouden in het Olympische Stadion in Tokyo. Dit stadion is gehele nieuw ontworpen en gebouwd speciaal voor de Zomerspelen van 2020. Het stadion zal 80.000 sportfans kwijt kunnen en is daarnaast zeer duurzaam gebouwd. Het Olympische stadion is namelijk CO2 neutraal en gebruikt alleen natuurlijke energiebronnen zoals zonne-energie en windenergie. Het regenwater gaat gebruikt worden voor de bewatering van de sportvelden en rioleringen. Ze noemen de Zomerspelen van 2020 nu al de “The Green Games: Tokyo 2020”.

Voorbereidingen voor de Zomerspelen

Olympische Spelen Tokyo 1964Tokyo is de perfecte gaststad voor de Zomerspelen omdat de stad dagelijks met de verplaatsing van miljoenen mensen te maken heeft. Hierdoor is de infrastructuur van de stad al voorbereid op de grote hoeveelheid toeristen die het evenement aantrekt. Natuurlijk moeten er nog een hoop stadions en sportfaciliteiten worden gerealiseerd om alle sporters te kunnen huisvesten. De officiële website van de Olympische spelen van Tokyo geeft 10 redenen waarom de spelen perfect bij Tokyo passen.

  1. Tokyo is één van de meest veilige en toerist vriendelijke steden ter wereld.
  2. Tokyo heeft een uitgebreide infrastructuur, top accommodaties en ervaring met het organiseren van Olympische Spelen.
  3. Tokyo heeft het hoogste BNP van alle steden in de wereld. Dit maakt het geheel financieel verantwoord om de Spelen hier te organiseren.
  4. De sporters zullen gebruik kunnen maken van speciale zones die hun snel en effectief op de plaats van bestemming kunnen brengen. Zelfs als ze even de stad in willen.
  5. Japan verwacht maarliefst 35 miljoen mensen vanuit Japan en de rest van de wereld te ontvangen.
  6. Tokyo kan zich meten met andere wereldsteden op het gebied van bezienswaardigheden, eetgelegenheden, cultuur, entertainment en winkelgelegenheden.
  7. De innovatieve oplossingen van Japan zullen terugkomen in alle sportfaciliteiten. Denk hierbij aan het duurzame Olympische stadion.
  8. Tokyo is één van de voorlopers van digitale technologie. Hierdoor zullen sportuitzendingen op tv extra dimensies krijgen en nog meer kijkplezier opleveren.
  9. Tokyo is de hoofdstad van de toekomst en zet trends waar vele andere steden in volgen, vooral in de technologie en mode sectoren.
  10. Japan is een land dat respect heeft voor oud & jong. Zodoende ook voor de verschillende soms vreemde jongerenculturen.

Sponsoren Olympische Zomerspelen 2020

De hoofdsponsors van de Zomerspelen van 2020 zijn Coca Cola, Atos, Bridgestone, Dow, GE, McDonald’s, Omega, Panasonic, P&G, Samsung en VISA. Samen hebben ze de visie opgebouwd om de Zomerspelen van 2020 in Tokyo een geheel nieuwe dimensie te geven die meer past bij de huidige maatschappij. Dit willen ze vooral verwezenlijken door duurzaamheid hoog in het vaandel te houden, dit was tevens één van de voorwaarden van de meeste sponsoren. De OS 2020 draaien natuurlijk niet geheel vanzelf en alleen op sponsors zo zijn er ook een hoop vrijwilligers nodig. Heb jij interesse in vrijwilligerswerk tijdens de OS 2020?

Tickets kopen voor de Olympische Spelen van 2020?

Tickets Olympische Spelen 2020 Tokyo
Op dit moment is het nog niet mogelijk om tickets te kopen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. Dit zal in de toekomst wel mogelijk zijn via onze website wanneer er kaarten beschikbaar zijn. De kaarten zullen via ons rechtstreeks bij het Olympische Comité gekocht kunnen worden. De verkoop van toegangskaarten start rond 18 maanden voor de opening van de Spelen. Hiermee kunt u voor de Spelen in Tokyo rond 24/07/2018 de eerste kaartjes te koop verwachten. Tickets zijn online beschikbaar en zullen op basis van loting gekocht kunnen worden omdat er altijd een zeer grote vraag naar is, wees er daarom snel bij. De gemiddelde prijs van een tickets ligt rond de 7.700 Japanse Yen wat neerkomt op ongeveer €62,50 met de huidige Euro koers. Volgens de Japanse overheid zal 60% van de tickets beschikbaar zijn voor minder dan 4.400 Yen, dit is ongeveer €35,70. Hiermee worden de Zomerspelen in Tokyo toegankelijk voor iedereen. Tickets voor de openingsceremonie zijn duurder en kunt u kopen voor prijzen tussen de 25,000 (€202,-) tot 150,000 (€1217,-) Yen. De tickets zijn beschikbaar in meer dan 40.000 winkels in Japan maar ook online voor de rest van de wereld. Lees hier meer over de tickets.

Genomineerde sporten Olympische Spelen 2020

Het Internationale Olympische Comité heeft besloten dat tijdens de OS 2020 honkbal/softbal, karate, skateboarding, sportklimmen en surfen opgenomen worden in het Olympische wedstrijdprogramma. Dit is unaniem besloten tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Er zijn in aanloop naar de stemming 21 andere sporten zoals bowlen, squash en wushu afgevallen van de nominatie-lijst. Wij zijn erg blij dat karate de nationale sport van Japan is opgenomen in het wedstrijdprogramma. Daarnaast is het voor de Japanners erg leuk dat honkbal/softbal ook is opgenomen aangezien dit de populairste sport is in Japan.

Olympische Spelen 2020
4.79 (95.79%) 19 votes