Tokyo.nl » Olympische Spelen 2020/2021 » Coronavirus status Olympische Spelen

Coronavirus status Olympische Spelen

Er bestaat op dit moment een hoop onrust in de wereld met betrekking tot het Coronavirus (2019-nCoV / Covid-19) en de snelle verspreiding ervan. Natuurlijk niet geheel onterecht gezien het aantal besmette mensen dagelijks toeneemt en het virus zich niet aan de internationale grenzen houdt. Dit jaar (2020) zouden de Olympische Spelen in Tokyo gehouden worden maar is deze uitgesteld naar 2021 omdat het risico van verspreiding via z’n groot sportevent natuurlijk niet te overzien is.

Maar de donkere wolken van het coronavirus zijn nog niet helemaal overgewaaid. Gaan de Zomerspelen die nu in 2021 plaatsvinden staan nog wel door?

Het antwoord van de Japanse premier Shinzo Abe op deze vraag is als volgt; “We will respond appropriately, while closely cooperating with the World Health Organization (WHO) and other international organizations so that we can proceed with the preparations without letting it affect the Tokyo Olympics and Paralympics.“. Wat we hieruit kunnen afleiden is dat de Japanse regering net als vele andere landen de situatie omtrent het Coronavirus scherp in de gaten houden. Maar wat betekent dit nu voor jouw reis naar de Olympische Spelen?

Gaan de Olympische Spelen nog door?

Ja tot op heden gaan de Olympische Spelen in Tokyo gewoon door met een uitstel van één jaar. De nieuwe data van de Spelen vallen op 23 juli tot en met 8 augustus 2021.

Door de mega media hype over het Coronavirus is er natuurlijk gigantisch veel speculatie en toch ook wel een beetje fake news. Wij raden daarom aan om de publicaties van de World Health Organization (WHO) nauwlettend in de gaten te houden. Daarnaast natuurlijk officiële overheids berichten omtrent het Coronavirus zijn de enige echte nieuwsbronnen op dit moment. De media zelf hyped het virus en maakt het ongewild (of niet) vaak groter dan dat het is.

De officiële woorden van het Olympische Comité geven aan dat de voorbereidingen voor de Spelen gewoon doorgaan. Het virus is op dit moment in veel landen o.a. Nederland, België en andere Europese landen op zijn retour.

Ons advies, maak jezelf niet helemaal gek, volg de juiste nieuwsbronnen (dus niet de schreeuw media) en ga ervan uit dat de overheid/Internationaal Olympisch Comité de juiste en meest veilige keuze zullen maken. Wij zullen op deze pagina belangrijke updates delen die meer inzicht geven specifiek tot de Olympische Spelen in Tokyo.

Handige bronnen om te volgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *