Meteen naar de inhoud

Olympisch Stadion Tokyo

Olympisch Stadion in Tokyo
Olympisch Stadion in Tokyo – Shin kokuritsu kyōgijō

In de zomer van 2020 organiseert Tokyo de Olympische en Paralympische Spelen. De stad wil uitpakken met de bouw van een futuristisch Olympisch Stadion midden in het centrum van Shinjuku niet ver van de Tokyo Tower. De inmiddels overleden architecte Zaha Hadid tekende een ultramoderne constructie. In 2015 houdt de eerste minister Abe nog snel de bouw tegen na massaal protest van de Tokyoten. Zij nemen geen genoegen met het potsierlijke ontwerp in de vorm van een reuzevagina, jep je leest het goed.

Nieuwe Olympische Stadion in aanbouw Tokyo
Nieuwe Olympische Stadion in aanbouw – Tokyo

Kengo Kuma Associations, verantwoordelijk voor veel hedendaagse architectuur in de stad, ontwerpt in sneltempo een nieuw stadion. Dat staat nu op de plaats van de oude Olympische site uit 1964. Door de enorme vertraging moest de organisatie van de World Cup Rugby 2019 nog snel op zoek naar een andere locatie.

Tot op heden is het Stadion nog niet af. De bovenstaande foto’s zijn genomen in augustus 2019. Het zal een race tegen de tijd gaan worden maar de Japanners met hun verfijnde planning skills zullen dit uiteindelijk wel bolwerken.

In de buurt van het stadion kan je baantjes zwemmen en fitnessen in het Nationaal Gymnasium en een kijkje nemen in de Meiji Memorial Picture Gallery. Die-hard theaterfans kunnen terecht in het National Noh-theater.

Om de hoek

Hachiro Kageyama meteorietenshop
Hachiro Kageyama meteorietenshop

Niet ver van het stadion vind je een erg toffe maar ook een beetje merkwaardige winkel. Namelijk de Hachiro Kageyama meteorietenshop! De eigenaar, Hachiro, gelooft heilig in de kracht van ruimtegeneeskunde. Als kind bouwt hij houten raketten waarmee hij zichzelf probeert de ruimte in te schieten. Alle pogingen mislukken. Op latere leeftijd start hij met het verzamelen van meteorieten. Zijn winkel puilt uit van de meteorieten. De goedkoopste kost 1000 Yen, de duurste 200 miljoen. Voor iedere koper zoekt hij de juiste uit. Deze buitenaardse steen fungeert vanaf dat moment als je persoonlijke talisman. Bijzonder lijkt me niet het juiste woord, knettergek al helemaal niet. De winkel van Hachiro Kageyama is de meest onverklaarbare plek in Tokyo. De mooiste en vreemdste winkel die ik ooit ben binnengegaan.

Openingstijden: 10:00 am tot 08:00 pm – adres: Uchumura, 4-28-20 Yotsuya, Shinjuku – website: www.uchumura.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening