Meteen naar de inhoud
Tokyo.nl » Olympische Spelen 2020/2021 » Wedstrijdprogramma OS2020/2021

Wedstrijdprogramma OS2020/2021

Status Olympische Spelen Tokyo
Status Olympische Spelen Tokyo // cc Flickr 伊豫の尾長うさぎ

De Olympische Spelen in Tokyo komen steeds dichterbij en daarmee wordt het wedstrijdprogramma van alle sporten ook steeds definitiever. Zo hebben we hieronder een duidelijk overzicht gemaakt van alle sporten en de wedstrijddata wanneer deze worden gehouden. Het aantal atleten is nog niet helemaal duidelijk maar dat zullen we snel aanvullen wanneer deze bekend zijn. Mocht er bij jou nog enige twijfel zijn of de Zomerspelen niet worden afgelast, dan kunnen wij deze wegnemen gezien ze voor de volle 100% doorgaan.

Het Olympische programma van 2021

Tijdens de Zomerspelen van 2021 (eigenlijk 2020) worden er 339 medaille-evenementen in 33 sporten en 50 disciplines worden gehouden. Al deze sporten worden op 42 verschillende wedstrijdlocaties in Japan gehouden, de meeste zullen in Tokyo plaatsvinden met enkele uitschieters in Yokohama, Sendai en Sapporo. Aan de 339 wedstrijden nemen tot op heden 11.091 sporters deel uit 205 verschillende landen. De gekwalificeerde sporters uit Nederland vind je hier net als een overzicht van alle TeamNL wedstrijden met Nederlandse kijktijden.

Hieronder volgt een overzicht van alle 33 Olympische sporten met bevestigde wedstrijddata van het IOC. Download het Olympische programma hier gratis en print het uit om geen wedstrijd te missen!

Olympische Spelen programma 2021
Olympische Spelen programma 2021

De meeste locaties zijn definitief bevestigd. Voor de actuele speeltijden en locaties van elke sport en discipline kan je het beste naar de officiële website gaan.

Openingsceremonie

Op 23 juli 2021 worden de Olympische Spelen in Japan natuurlijk groots en feestelijk geopend tijdens de openingsceremonie. Om 20.00 uur Japanse tijd en gelukkig is dit om 13:00 Nederlandse tijd (lees hier meer over het tijdverschil) wordt het Olympisch vuur aangestoken en gaan de Zomerspelen officieel van start. Een grappig weetje is dat twee dagen voor de officiële opening het softbal toernooi en het voetbaltoernooi al zijn gepland, dit om de spelers iets meer rust te geven tussen de wedstrijden.

Sluitingsceremonie

Op 8 augustus komen de Zomerspelen van 2020/2021 in Tokyo dan toch echt weer tot zijn einde. Om 20:00 uur Japanse tijd (13:00 in Nederland) dooft het Olympisch vuur in Japan. We hoeven gelukkig niet lang te wachten want de Olympische Winterspelen starten alweer op 4 februari 2022 in Beijing.

Waar kan ik een overzicht vinden van alle Olympische medaille wedstrijden?

Op Tokyo.nl is het mogelijk om een overzicht van alle wedstrijden gratis te downloaden en te printen. Je kan tevens zien in welke wedstrijden medailles kunnen worden gewonnen.

Hoeveel wedstrijden zijn er te vinden in het Olympisch programma?

Er zijn 339 medaille wedstrijden te vinden in het Olympische programma. Deze worden gehouden over 33 verschillende sporten en 50 disciplines.

3 reacties op “Wedstrijdprogramma OS2020/2021”

  1. Hier ben ik héél blij mee, als je niet goed kan ducken(duckgo)=googelen zie je soms door de Olympische Spelen(bomen) het Tokyo2021(bos) niet meer… Leuk om eens een reactie te zien van een trotse medewerk(st)er, Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening