De hoofdstad van Japan

Tokyo
Tokyo is de hoofdstad van Japan, het is tevens een stad die nooit slaapt en waar het leven 24/7 en 365 dagen per jaar door gaat. Geloof je ons niet, dan moet je maar eens op Shinjuku Station gaan staan en even de rivier van mensen bekijken die van de perrons afkomt. Neem daarna eens een kijkje bij het Metropolitan Government gebouw en je ziet Tokyo stad tot in het oneindige. Dit is ook niet zo vreemd aangezien er maar liefst 12 miljoen mensen officieel wonen in de metropool Tokyo en 33 miljoen als je de agglomeratie ook meetelt. Dat zijn twee keer zoveel mensen als in Nederland! De moderne stad moet zich daarom blijven ontwikkelen en dat doen de Japanners ook. Als we Tokyo een koosnaam moeten geven dan noemen we het geen mooie stad noemen maar wel een hyper moderne stad van de toekomst. Het mist een hoop groen en historische gebouwen in het centrum maar daar tegenover staan de spectaculaire lichtshows die Time Square afdoen als een gloeilampje. Op dit moment is de stad ook bezig met voorbereidingen voor de Olympische spelen van 2020, erg leuk om deze ontwikkelingen te zien! Ondanks dit alles is Tokyo stad goed te bereizen met het uitgebreide metro netwerk. Tokyo zal je daarom blijven verbazen vanuit onverwachte hoeken.nachtelijke Tokyo skyline

Wegwijs worden in Tokyo

Het mooie van Tokyo is dat je alles geheel georganiseerd kan plannen en dit ook uitvoeren mede dankzij de discipline van de Japanners om bijvoorbeeld op tijd te vertrekken. Daarnaast is het ook mogelijk om spontaan plannen te maken aangezien Tokyo 24 uur per dag leeft en er altijd wel iets te doen is. Waar andere Aziatische landen nog niet overal internet hebben kan je in Tokyo alles online boeken, en dan bedoelen we ook echt alles. Om eerlijk te zijn is het wel één van de duurste bestemmingen in Azië om naar af te reizen. Toch kan een citytrip naar de hoofdstad van Japan een stuk goedkoper kan uitpakken dan bijvoorbeeld Londen, Parijs, New York of Singapore. Omdat Tokyo zo groot is heeft de stad zich opgedeeld in verschillende wijken, namelijk; Centraal Tokyo, Shibuya, Ginza, Akihabara, Harajuku, Asakusa, Ueno, Shinjuku, Ikebukuro, Rappongi, Akasaka, Odaiba, Ebisu en Daikanyama. Centraal Tokyo is natuurlijk het meeste centrale punt van de stad en overlapt verschillende wijken, wij hebben deze wijk namelijk bedacht voor het gemak.

Ontdekt de wijken van Tokyo


Beste reistijd voor Tokyo

Eigenlijk maakt het niet in welk jaargetij je Tokyo bezoekt. Met dat gezegd zijn er natuurlijk altijd wat ups en downs verschillend per maand en seizoen. Bijna elke maand is er wel een groot festival in Tokyo wat leuk is om te bezoeken. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met het weer. In de zomer, vooral juli en augustus, is het erg heet en vochtig in de hoofdstad van Japan. In de winter, december tot februari, kan de kou je soms dwars zitten met trips of activiteiten. Daarom raden wij aan om Tokyo in het voorjaar of najaar te bezoeken. Dit omdat je dan in de bloesem periode de lente of de herfst meemaakt en dat maakt het perfecte plaatje van Tokyo compleet. Er is dan maar één woord voor Tokyo; prachtig!

Impressie film van Tokyo

De film hieronder geeft een goede impressie van Tokyo. Enkele bekende locaties in de stad worden bezocht en wat leuke onbekende plekjes. De video geeft je een goede impressie van hoe een citytrip of vakantie naar Tokyo gaat worden. Maar pas op het kan ook als een spoiler dienen want ze laten een hoop bezienswaardigheden zien.

De hoofdstad van Japan
4.63 (92.5%) 8 votes