Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » De hoofdstad van Japan 🗼 » LGBT guide voor Tokyo

LGBT guide voor Tokyo

LGBT reistips Tokyo

Is Tokyo the place2be voor lesbians, gays, bisexuals, transsexuals of wat je zelf wilt zijn? Wij denken van wel! De moderne stad verlegd de grenzen van de meest conservatieve Japanner waardoor ze net als de Nederlanders redelijk open-minded zijn. Ze zullen daarom ook niet op kijken als er een gay stelletje hand in hand over straat loopt. Wij hebben wat research gedaan en een lesbisch stelletje geraadpleegd naar de leukste LGBT plekjes in Tokyo. Ondanks dat Japan nog geen gelijke rechten heeft voor de LGBT gemeenschap is deze wel volledig geaccepteerd en word je hier zeker niet op aangesproken door de Japanners.

Lesbian of Gay in Tokyo is het oke!

Waar kan je het beste heengaan of waar juist niet? Wij hebben een aantal locaties zoals clubs en activiteiten op een rijtje gezet. Met onze LGBT guide naar Tokyo komt het helemaal goed met de citytrip op vakantie.

Te place2be is Shinjuku Ni-chome

Het populaire uitgaansdistrict Shinjuku staat bekend om zijn vele clubs en bars en als neon wijk van Tokyo. Ben je gay dan is wijk 2 (Area 2) de leukste plek in Shinjuku omdat deze in de nacht volledig gedomineerd wordt door de gay community. Het deel van de wijk bevat zelfs de meeste gaybars/clubs per vierkante meter van heel de wereld! Dit betekend endless party en een hoop vertier.

Toch zullen de conservatievere Japanners van buiten de grote stad er meestal voor kiezen om hun identiteit te verbergen tijdens het clubben. Hierdoor zijn er een hoop thema feestjes te vinden. Gelukkig is het overgrote deel open en spontaan waardoor er een relaxte sfeer hangt in Shinjuku Ni-Chome.

Houdt er wel rekening mee dat veel clubs een fancy dresscode hebben waarin nette schoenen of een blazer bijna verplicht zijn om binnen te komen. Heb je deze niet bij je? Wees niet bang in het winkeldistrict Ginza kan je hiervoor terecht.

Ni-chome is een compacte buurt met meer dan 200 bars, clubs, restaurants en andere etablissementen die zich richten op de LHBT+-gemeenschap. Je kunt hier terecht voor een breed scala aan ervaringen, van kleine, intieme bars tot grote dansclubs.

Andere LBHT friendly wijken in de stad

  1. Shibuya: Hoewel minder geconcentreerd dan Shinjuku Ni-chome, heeft Shibuya ook een aantal LHBT-vriendelijke bars en clubs. Deze wijk staat bekend om zijn jeugdige energie en trendy mode.
  2. Roppongi: Deze wijk is populair bij expats en heeft een aantal LHBT-vriendelijke etablissementen. Hoewel Roppongi voornamelijk bekend staat om zijn mainstream nachtleven, zijn er enkele LHBT-vriendelijke bars en clubs te vinden.
  3. Ikebukuro: Ikebukuro heeft een aantal LHBT+-gerichte cafés, bars en boekwinkels, voornamelijk gericht op vrouwen. De wijk staat bekend om Otome Road, een gebied met winkels en cafés die zich richten op vrouwelijke otaku (fans van manga, anime en games).

Fashion district Ginza

Fan van exclusieve merkkleding? Dure horloges en prachtige tassen? Dan is het exclusieve fashion district Ginza the place2be. Hier vind je namelijk gigantische warenhuizen vol met luxe artikelen en heerlijke eetgelegenheden. Het mooie van dit gebied is dat vooral de jonge en rebelse Japanners hier rondlopen. Deze hebben de LGBT community volledig geaccepteerd waardoor je gerust jezelf kan zijn.

Leukste LGBT clubs in Tokyo

Gay scene geschiedenis Japan

De leukste clubs om de LGBT sfeer te ontdekken zijn er oneindig. Om te beginnen starten we in een cafe namelijk het Aiiro Cafe welke zich bevindt in het Tenka Building in de straat 2-18-1 Shinjuku. Hier kan je het beste de avond starten! Leo Lounge is ook een goed alternatief. Vanuit cafe Aiiro gaan we naar GB Tokyo waar we vooral expats en Gaisen (Japanners die mensen uit het westen leuk vinden) tegenkomen. Nu begint de avond pas echt te rollen en vertrekken we richting Club Dragon om verder te feesten. Tokyo staat bekend als een neon lichtstad en dit vind je ook terug tijdens het clubben zo zit Club Dragon vol met spectaculaire lampen. Op zoek naar een afterparty? Deze vind je in de Ashura Bar die 24 uur open is op vr & zat! Wil je meer arty farty dan kan je als LGBT terecht in The Annex. Al deze bars en clubs bevinden zich in de partywijk Shinjuku.

Hattenba’s

Hattenba’s zijn badhuizen speciaal voor de gay community. Ze zijn vaak niet zo uitgebreid als de traditionele Japanse Spa maar hebben wel andere perks. Zo hebben ze door de week heen thema dagen bijvoorbeeld “all nude” op woensdag, “tuesday for speedos” en “torn jocks (strakke kleine pakjes)” op maandag. Enkele hattenba’s zijn te vinden in Akasaka zoals Treff op de 44e etage van het Fukutomi gebouw (2-13-14 Akasaka, Minato-ku) of de 24 Kaiken in Ni-Yon Kaikan in Asakusa.

Tokyo Rainbow Pride

Rainbow Pride Tokyo

De Tokyo Rainbow Pride is de Japanse equivalent van de Gay Parade in Amsterdam. Deze parade wordt elk jaar gehouden aan het einde van april, exacte data zijn lastig omdat de Tokyo Rainbow Pride steeds een week naar voren of achteren verplaatst. Ben je gay en rond deze tijd in Japan dan moet je dit event meemaken! Het is een geweldig feest en de Japanners zijn veel losser dan normaal. Erg leuk en gezellig ook voor de non gay community!

Gay/Lesbian Manga & Anime

LGBT Anime en Manga strips

De bekende Japanse strips van het Manga of Anime genre zijn de LGBT totaal niet schuw. Vooral de pikantere versies zoals Hentai laten zichzelf soms helemaal gaan. Deze stripcultuur ziet diepgeworteld in de Japanse maatschappij en is voor veel mensen een culturele uitlaatklep. Niks is te extreem in Manga of Anime strips omdat je hier niet gelimiteerd wordt door de strikte Japanse disciplines, normen en waarde. Ga je op zoek naar gay Manga of Anime strips dan kan je terecht in de wijk Akihabara. Hier vind je alle maar dan ook echt alle beschikbare Manga, Anime, Hentai en andere pikantere Japanse strips.

Waar kan je het beste slapen?

De beste gayhotels om te verblijven liggen in Shinjuku. Hier heb je de keuze uit verschillende slaapgelegenheden zoals Capsule hotels of hostels. Houdt er wel rekening mee dat de meeste capsule hotels men only zijn, voor de mannen niet erg maar voor de vrouwen wel vervelend! Een topper is het Green Plaza Shinjuku midden in de partywijk.

Heb jij nog reistips speciaal voor de gay scene?

Zijn we nog iets vergeten te melden? Of heb je nog een hele gave reistip voor een LGBT reiziger? Laat het ons dan weten via een comment zodat andere mensen ook een onvergetelijke vakantie kunnen hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening