Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » De hoofdstad van Japan 🗼 » Insider reistips voor Tokyo

Insider reistips voor Tokyo

insider reistips Tokyo
Totoro’s bustop – Tokyo


De hoofdstad van Japan heeft zoveel te bieden dat de meeste mensen misschien zullen verdwalen in things to must do and see. Toch zijn er een aantal leuke activiteiten die je zeker niet mag missen als je de stad bezoekt. Met deze activiteiten bedoelen we niet de standaard top bezienswaardigheden van Tokyo maar eerder het daadwerkelijk proeven van het dagelijks leven. Als je onze to do list volgt dan mis je helemaal niks en maak je de ultieme Tokyo experience mee.

Things to do voor de Tokyo experience

We hebben de leukste insider reistips op een rij gezet per categorie. Om te beginnen de een paar algemene tips voor elke toerist. Daarna Entertainment & activiteiten, Movies & more en Eten & drinken.

Tips voor elke toerist

 • Fietsen door Tokyo – De 37 miljoen mensen bezitten niet allemaal een auto maar een groot deel wel. Hierdoor staat de stad vaak vol met files en is het makkelijker om met een fiets door de stad te cruisen. Op deze manier ontdek je Tokyo als geen ander.
 • Bingoya voor al je souvenirs – De grootste souvenirshop van de stad is zonder twijfel Bingoya. Hier moet je zijn voor traditionele Japanse souvenirs en andere leuke kunstwerkjes.
 • Sightseeing vanuit een varende tourbus – Je bent vast wel bekend met de tourbussen uit Londen en New York waar je op het dak kan zitten en langs de bekende toeristische trekpleisters rijdt. In Tokyo kan je dit ook doen alleen gaan ze nog een stapje verder doordat de bus ook kan varen.
 • 24/7 winkelen – Ben je shopaholic dan kan je terecht bij de chaos die Don Quijote heet. Dit warenhuis is dag en nacht open.
 • Helikoptervlucht over Tokyo – Bekend geworden van de vluchten over New York wees niet bang tegenwoordig kan je ook vluchten boeken over Tokyo.

Entertainment en activiteiten

 • Karaoke vanuit de hot tub – Dat de Japanners fan zijn van karaoke is een geheim maar heb jij het weleens vanuit een bubbelbad gedaan?
 • Vechten als een samurai – Iedereen kent de Japanse samurai wel, bijna mythische vechters uit de oudheid. Tegenwoordig kan je zelf lessen nemen bij Shido Juku in het zwaardvechten en je innerlijke samurai losmaken

Movies en more

 • Totoro’s wereld – De meeste Japan fans zullen Studio Ghibli en de prachtige animatie films wel kennen. Tegenwoordig is er een heel museum gewijd aan Studio Ghibli en kan je ronddwalen in Totoro’s wereld.
 • Ga naar de bios – De oudste bioscoop van Tokyo is de Waseda Shochiku Cinema. Een prachtige bios die leuke films afspeelt.
 • Into comics en Manga? – Bezoek Akihabara voor een overload aan Otaku cultuur. Je kan ook Nakano Broadway bezoeken voor je dosis Manga, games, collectibles en meer.

Eten en drinken op een traditionele manier

 • Japanse wijnproeverij – De meeste Japanse wijnen zijn niet echt bekend in Nederland maar dat komt vooral omdat de Japanners relatief nieuw zijn op de wijnmarkt. Ze maken zeker geen slechte wijn!
 • Eten op een boot – Lekker uit eten op een boot kan in een traditionele Yakatabune. Dit zijn prachtige boten die de lekkerste sashimi en tempura serveren.
 • Noodles en ramen maken – Natuurlijk eet je genoeg noodles en ramen in Japan maar kan je ze ook zelf maken? Bij Tsukiji’s school of Soba kan je klassen volgen in het maken van deze Oosterse specialiteit.

Ben je op zoek naar een aantal handige bespaartips voor Japan? Dan heeft backpackenin.nl een bespaar top 15 voor je samengesteld.

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening