Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Reisgidsen Japan

Reisgidsen Japan

Ben je op zoek naar de leukste en meest volledige reisgidsen over Japan? Dan hebben wij hoogwaardige selectie gemaakt van de beste reisgidsen die je op weg helpen met het plannen van de vakantie. Natuurlijk kan je in Japan ook gebruik maken van de online reisgids Tokyo.nl maar het is altijd handig om een paperback te hebben die zonder internet geraadpleegd kan worden.

De papieren reisgidsen die wij aanraden zijn de Lonely Planet Japan, Lonely Planet Tokyo, Frommers Japan, Capitool reisgids Japan en de National Geographic reisgids Japan. Deze gidsen staan vol met de mooiste foto’s, reisbeschrijvingen en reistips voor Japan. Ze geven een compleet beeld van het land en zullen je helpen in de meeste situaties om keuzes te maken.

Zelf hebben we een aantal wijkgidsen voor Tokyo geschreven en een unieke reisgids voor Tokyo namelijk “Goud in Tokyo“. Dit is de meest volledige gids voor Tokyo en telt 264 pagina’s en gigantisch veel foto’s voor een prachtige sfeerimpressie.

De top reisgidsen

Alternatieve gidsen

Naast de reisgidsen over Japan hebben we ook een aantal boeken die je meenemen op een reis door het onbekende. De boeken zijn geschreven door reizigers of mensen die verhuisd zijn naar het Aziatische land. Hiermee kan je alvast een beetje proeven van hoe het leven in dit prachtige gaat zijn mocht je ernaartoe verhuizen of op vakantie gaan.

Let er wel op dat veel reisgidsen in het Engels geschreven zijn, maar als avonturier heb je hier natuurlijk geen problemen mee! Minder goed in Engels? Geen probleem we hebben ook Nederlandstalige reisboeken. Veel reisplezier!

Met een pocket-wifi (oude telefoons) of eSIM (nieuwe telefoons) heb je trouwens overal in Japan super snel internet en kan je gemakkelijk onze website raadplegen online.

Reizigers vroegen dit zich af over de reisgidsen voor Japan

📱 Zijn de reisgidsen te downloaden als e-book of PDF?

Ja, de meeste reisgids uitgevers bieden tegenwoordig naast een paperback versie ook een digitale versie als e-book of PDF aan. Let er wel op dat de PDF soms erg groot kan zijn waardoor oude versies van smartphones er soms moeite met laden mee kunnen hebben. Om dit probleem te voorkomen hebben wij bijvoorbeeld een hoop kleinere wijkgidsen gemaakt.

🏅 Is de reisgids “Goud in Tokyo” volledige gericht op de Olympische Spelen?

De Olympische Spelen van 2020 zijn door corona een jaartje uitgesteld naar 2021. Dit was voor ons de reden om een paperback reisgids over Tokyo te maken. Echter is de reisgids “Goud in Tokyo” niet afhankelijk van de Olympische Spelen. We hebben namelijk geprobeerd alle wijken en de highlights te beschrijven in combinatie met een leuke sfeerimpressie van foto’s. Gaan de Zomerspelen niet door dan is de gids nog steeds nuttig en de meest volledige op de markt.

📙 Wat voor type gids kan je aanraden?

Ga je op een rondreis door Japan dan is een de Lonely Planet een zeer sterke en volledige reisgids. Helaas ook één van de populairste waardoor veel spots natuurlijk niet echt meer uniek en off the beaten path zijn. Toch biedt de gids geregeld updates aan om uniek te blijven. Voor een citygids kunnen wij voor Tokyo onze eigen gids “Goud in Tokyo” aanraden. Vollediger dan deze gaat het niet worden op dit moment.

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening