Restaurants in Tokyo

restaurant in tokyo

Restaurants en eten in Tokyo

Boeken zijn er geschreven over culinair Japans eten en de verschillende soorten restaurants die het eten serveren. Nee dan hebben we het niet alleen over Japanse noedels en sushi. In Tokyo ben je bij het juiste adres als je een echte viseter bent, maar wees niet bang de Japanners kunnen ook goed overweg met vlees. Dit komt mede doordat Japanners zelf een obsessie hebben met eten. Eten brengt namelijk de mensen bij elkaar en in een grote stad als Tokyo is het soms lastig om je thuis te voelen als je alleen bent. Daarom is het eten in verschillende soorten Aziatische/Japanse restaurants één van de hoogtepunten van de stad. Het culinaire landschap en de gevarieerde keuken van vis, groeten, zeevruchten, vlees, noedels, rijst en rijstwijnen is simpelweg fantastisch voor de fijnproever en veelvraat. Wij hebben de beste eetgelegenheden uitgezocht en delen die graag met je.

sushi bar Tokyo

Sushi, Sashimi en noedels Tokyostyle

De Japanners zijn echte viseters en dat is terug te zien in de sushi en sashimi die ze serveren in bijna elk restaurant. Ook bevat bijna elk gerecht dat je besteld in een Japans restaurant vis of zeevruchten. Tegenwoordig kent iedereen in Nederland sushi of sashimi wel, die kleine rauwe stukjes vis met rijst en soja saus. Toch hebben Nederlanders een andere kijk op sushi, neem bijvoorbeeld een restaurant als Shabu Shabu dat bekend staat om zijn sushi in Nederland. In Japan klopt de benaming “Shabu Shabu” helemaal niet met sushi want het betekend letterlijk “gebakken rundvlees”, helemaal geen sushi dus! De twee belangrijkste soorten Japanse sushi zijn nigiri-sushi met rijst of de maki-sushi met zeewier, uiteraard zijn binnen deze twee soorten nog duizenden variaties mogelijk. Naast de sushi en sashimi kan Tokyo eigenlijk niet zonder noedels of ramen, deze zul je vaak bij je gerecht krijgen. De noedels worden ook vaak als snack gegeten en kun je daarom overal bestellen in alle soorten, kleuren en maten.

Op zoek naar de beste Japanse restaurants?

Zin in een geweldige Japanse maaltijd? Dan kan je terecht in Nederland bij de volgende Japanse restaurants;

  1. Zenzai sushi
  2. Sushi Point
  3. Suki Japans eten
  4. Mr sushi en Miss Wok
  5. Sushi Nippon

Boek een Tokyo food experience

GetYourGuide dagtrips boeken Via GetYourGuide kan je culinair avontuur in Tokyo boeken. De foodtour brengt je op verschillende markten waar de lokale specerijen worden verkocht. Met deze overvloed aan ingrediënten ga je uiteindelijk je eigen Japanse gerecht maken.

Boek het culinaire avontuur

Japanse etiquette

Wees niet bang dat de Japanners je zullen afreken op verkeerde etiquette bij het eten aangezien er heel veel zijn. Maar toch kan je misschien een beetje rekening houden met sommige. Meestal kan je aan de style van het restaurant en de mede gasten/eters te zien of het slurpen van noedels of drinken uit soepkommetjes is toegestaan. Daarnaast is één van de meest afgekeurde fouten onder het eten bij de Japanners je chopsticks of eetstokjes rechtop in je rijst bakje laten staan. Dit betekend voor de Japanner dat de rijst wordt geofferd aan een dood persoon, geen goed begin van je vakantie natuurlijk! Dit is overigens nergens in Azië geaccepteerd. Het doorgeven van rijst met je eetstokjes is ook een echte no-no, het is ook erg lastig. Nog even het woord “itadakimas” voordat je begint met eten en je lijkt net een echte Japanner, het betekend in het Japanse “eet smakelijk”. Was het lekker dan kan je een complimentje geven “gochisōsama deshita” dit betekend dat het een feestmaal was. Je kan ook “oishii” gebruiken dit betekend verrukkelijk en is makkelijker uit te spreken. Als je wilt proosten dan moet je luid “kampai” roepen wat letterlijk “cheers” of “proost” betekend.

Restaurants in Tokyo
4.75 (95%) 4 votes