Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » De leukste restaurants in Tokyo » Sushi & sashimi restaurants

Sushi & sashimi restaurants

sushi shashimi restaurant

Sushi en sashimi eten

Wij hebben een lijst gemaakt met de beste sushi en/of sashimi restaurants in Tokyo. We zullen een prijsindicatie geven aan de hand van € tekens met één € teken als goedkoop en €€€ als duur. Bovenaan staan de duurdere restaurants en onderaan de goedkoopste. Sushi is vaak wel een beetje anders dan je gewend bent hier in Nederland, maar het blijft altijd erg lekker!

HUMP
2-1-1 Marunouchi, 2everdieping, Marunouchi MY Plaza, Chiyoda-ku; €€€.
Hump is een populaire sushi tent waar sushi krijgt zoals in California (US), niet echt Japans maar wel westers. De kwaliteit van het eten is erg hoog en je vertrekt zeker niet met een lege buik. Te vinden in de populaire wijk Chiyoda.

KYŪBEI
8-7-6 Ginza, Chūō-ku; €€€.
KYŪBEI is een oude sushi/sashimi tent die al uit 1936 stamt. Ze presenteren de sashimi alsof het een kunstwerk is. Prachtig en lekker! De sashimi is klein dus zorg voor wat extra geld in de portemonnee zodat je meerdere porties kan bestellen.

FUKUZUSHI
5-7-8 Roppongi, Minato-ku; €€€
De Japanners speculeren erover maar waarschijnlijk kan je hier de beste sushi van heel Tokyo eten. Het is niet goedkoop maar wel authentiek zoals sushi zou moeten zijn. Je dineert achter een prachtige houten bar waar de koks langslopen met heerlijke sushi’s en sashimi gerechten. Pakken wat je lekker vindt en niet weggaan voordat je vol zit! Vind je het niks dan zijn er genoeg andere tentjes te vinden in het district Roppongi.

PS:lekker sushi eten in Nederland? Dit zijn de toppers Zenzai sushi, Sushi Point, Suki Japans eten, Mr sushi en Miss Wok en Sushi Nippon. Enjoy!

ŌSHIMA ENDOMAE-DOKORO
2-6-1 Daiba, 30e etage van het Hotel Grand Pacific Le Meridien, Minato-ku; €€€
Een prachtig uitzicht vanaf de 30e verdieping over de wolkenkrabbers en haven van Tokyo vind je in ŌSHIMA ENDOMAE-DOKORO. Een relatief klein sushitentje maar erg leuk als je bijvoorbeeld samen met je geliefde hier dineert. Het eten is lekker want de romantiek gaat natuurlijk ook een beetje door de maag.

TSUKIJI TAMA SUSHI
1-6-1 Daiba, 5e etage van Decks Tokyo Beach, Minato-ku; €€
TSUKIJI TAMA SUSHI heeft een leuk uitzicht over Tokyo baai en serveert zeer goede Japanse sushi voor een leuke prijs. Neem hier ook zeker een heerlijke kop groene thee, dit reinigt het lichaam van afvalstoffen maar is daarnaast ook erg lekker.

DAIWA SUSHI
5-2-1 Tsukiji, Chūō-ku; €€
DAIWA SUSHI is een sushi bar die altijd druk is. Dit komt omdat het één van de tenten van Tsukiji’s is die bekend is in heel Japan. Ze serveren goed en lekker eten dus zeker het wachten waard. Een echte aanrader!

Onze eettip

Tokyo is groot en daarom zul je er oneindig veel restaurantjes en eettentjes kunnen vinden. Omdat smaken verschillen raden wij je aan gewoon uit te kiezen wat jouw aanspreekt! Schiet eens een ongewoon restaurantje in en laat je verrassen. Ow, mocht je niet weten hoe je met stokjes moet eten? Leer het hier.

Wist je trouwens dat sashimi heel erg gezond is? De stukjes vis zitten vol met visolie en andere gezonde vetten en mineralen. Sushi is iets minder gezond doordat er in de rijst veel suiker gebruikt wordt. Zelf sashimi maken?

Boek een culinair avontuur

Helemaal gek van sushi en Japans eten? Op verschillende plekken kan je culinair avontuur in Tokyo boeken. Tijdens deze tours nemen de guides je mee naar verschillende markten waar je lokale specerijen kan kopen en uiteindelijk je eigen Japanse maaltijd gaat maken.

Leuke kookboeken vol met Japanse recepten

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening