Japan rail pass

Japan rail pass
Japan rail pass boekjes/treinticket

De snelste en vaak ook de goedkoopste manier om rond te reizen in Japan is via het uitgebreide treinnetwerk met een Japan Rail Pass. Deze pas is het officiële treinticket voor Japan waarmee je onbeperkt mag reizen voor een x aantal dagen of weken. De Japan rail pass is online te koop in Nederland en België via Tokyo.nl.

✅ Goedkoopste prijs via Tokyo.nl
✅ Onbeperkt reizen in Japan
✅ Vooraf boeken is gegarandeerd een treinkaartje
✅ Thuisbezorgd in Nederland en België

> Japan Rail pass kopen
Shinkansen met Japan rail pass
Shinkansen met Japan rail pass

Onbeperkt treinen in Japan

Met de Japan Rail pass kan je onbeperkt gebruik maken van het JR netwerk dat door heel Japan ligt. Eigenlijk net als een Nederlandse OV chipkaart met een “Altijd vrij reizen” abonnement van de NS erop. Met deze treinpas kan je bijvoorbeeld binnen 2,5 uur van Tokyo naar Kyoto reizen met de Shinkansen (bullet train) zonder daarvoor bij te hoeven te betalen. Daarnaast is het ook mogelijk om lokale treinen van het gewone JR netwerk gratis te gebruiken. Je bespaart dus al snel kosten met dit onbeperkte treinticket.

JR treinen netwerk
JR treinen netwerk

Mega snelle treinen!

De Shinkansen hogesnelheidstreinen zijn de snelste manier om heel Japan te ontdekken. Op sommige plekken bereiken de treinen een snelheid van 320 km / h (199 mph), waardoor zelfs vliegen niet altijd sneller is. Het Japan Railways (JR) -netwerk dat z’n 20.000 km treinspoor beslaat is geheel vrij toegankelijk met een Japan Rail Pass. Het spoornet bestrijkt praktisch het hele land sinds de toevoeging van de nieuwe Hokkaido Shinkansen en de populaire Tokaido Shinkansen.

Bang dat je trein vertraging heeft? De gemiddelde vertraging van de JR treinen bedraagt maar 54 seconden. Toen een trein 20 seconden te vroeg was ontstond er een flinke oproer bij de Japanners.

> JR pass kopen
Japan rail pass treinen netwerkkaart
Japan rail pass treinen netwerkkaart

Van noord naar zuid met de trein

De negen Shinkansen-lijnen nemen je mee naar alle windrichtingen in Japan. De Kyushu en de Tokaido Shinkansen-lijnen, gaan vanuit Tokyo naar het zuiden van het land. De Sanyo Shinkansen-lijn loopt ook naar het zuiden maar vertrekt vanuit Shin-Osaka.

De overige zes lijnen nemen je mee naar het noorden of het binnenland van Japan vanaf Tokyo. Dit zijn de JR Akita, Hokuriku, Joetsu, Tohoku, Yamagata Shinkansen-lijnen. Ten slotte brengt de Hokkaido-lijn je naar het verste noorden, helemaal naar het eiland Hokkaido.

Japan rail pass bestellen
Japan rail pass bestellen via Tokyo.nl

Prijzen Japan Rail Pass

De prijzen verschillen per leeftijdsgroep. Zo zijn treintickets voor kinderen goedkoper dan voor volwassenen. Voor kinderen onder de 6 jaar zijn de JR treinen gratis mits er een volwassen persoon meereist, het maakt niet uit of deze 1e of 2e klas zit. Als het druk is zal het kind op schoot moeten zitten. De JR pas is te koop voor termijnen van 7,14 en 21 dagen via officiële resellers waarbij wij zijn aangesloten.

2e klas treinkaartjes voor volwassenen;
7 dagen JR pas – €237,-
14 dagen JR pas – €377,-
21 dagen JR pas – €482,-

2e klas treinkaartjes voor kinderen tussen 6-11 jaar;
7 dagen JR pas – €119,-
14 dagen JR pas – €189,-
21 dagen JR pas – €241,-

2e klas treinkaartjes (Green pass) voor baby’s tussen 0-5 jaar;
Gratis reizen onder toezicht van volwassenen

1e klas treinkaartjes (Green pass) voor volwassenen;
7 dagen JR pas – €316,-
14 dagen JR pas – €511,-
21 dagen JR pas – €665,-

1e klas treinkaartjes (Green pass) voor kinderen tussen 6-11 jaar;
7 dagen JR pas – €158,-
14 dagen JR pas – €256,-
21 dagen JR pas – €333,-

1e klas treinkaartjes (Green pass) voor baby’s tussen 0-5 jaar;
Gratis reizen onder toezicht van volwassenen

Een Japan rail pass bestellen via Tokyo.nl kan met de volgende betaalmethodes: American Express, Visa, Master Card, PayPal of een Bank transfer. De levering gebeurd binnen enkele werkdagen, je ontvangt na het versturen gelijk een tracking link voor de verstuurde passen.

> Japan Rail pass bestellen
Shinkansen machinist op Kyoto Station
Shinkansen machinist op Kyoto Station

Waarom een JR rail pass?

Wij raden je aan om een railpass te nemen gezien het meestal goedkoper is en een plek in de trein garandeert omdat je online kunt boeken/reserveren. Zonder de treinpas moet je namelijk langs een station voor treinkaartjes wat natuurlijk onnodige kostbare vakantietijd kost en dat voor dezelfde prijs. Wij maken er zelf altijd gebruik van! Vooral ook omdat je bijvoorbeeld vanuit Tokyo, Kyoto of Osaka heel veel dagtrips kunt maken met het JR netwerk naar Kamakura, Nikko, Hakone, Mt FujiNara, Himeji, Kobe of andere leuke plaatsen om de grote steden heen.

> Japan Rail pass kopen

Je reis per trein plannen?

Om een reis per trein te plannen kan je gebruik maken van Hypderdia de officiële aanbieder van ov-reisinformatie in Japan. Op de website vind je alle reisinformatie over treintijden, afstanden en overstappen. Maar wat tegenwoordig ook goed werkt is het gebruik van Google Maps. Je kan gemakkelijk actuele treintijden binnenhalen met een internetverbinding van bijvoorbeeld je pocket wifi.

Hieronder alvast enkele reistijden tussen de grotere steden.

Route:AfstandReistijdOne-way ticketVertrektijden
Tokyo – Kyoto513km, 320 miles2 uur 18 min¥13,720  (€101)Elke 5-10 minuten, direct.
Tokyo – Shin-Osaka552km, 345 miles2 uur 18 min¥14,250  (€105)Elke 5-10 minuten, direct.
Tokyo – Hiroshima894km, 559 miles4 uur8 min¥18,620  (€137)Elke 10-20 minuten, direct.
Tokyo – Nagasaki1,328km, 830 miles7 uur 14 min¥24,980 (€ 184)Elk uur, overstap in Hakata.
Kyoto – Hiroshima380km, 237 miles1 uur 36 min¥11,290  (€83)Elke 10-20 minuten, direct.
Hiroshima – Nagasaki434km, 271 miles3 uur 10 min¥12,090  (€89)Elk uur, overstap in Hakata.

Land je op Narita airport in Tokyo?

Dat is super! Want de Narita Express (N’EX) valt onder het abonnement van de Japan Rail Pass, wat betekent dat alle JR-houders gratis met de trein naar Tokyo kunnen reizen. Hiermee behaal je gelijk een groot voordeel aangezien een retour Narita-treinticket tussen ¥3.000 en ¥5.000 kost (ongeveer €24-40), afhankelijk van de bestemming.

> JR pass kopen

Hulp nodig met je reis?