Plattegrond van Tokyo

oude Tokyo toeristen plattegrond
Tokyo is de grootste metropool ter wereld waardoor je snel het overzicht kan verliezen van waar je bent in de stad. Om te voorkomen dat je verdwaalt is het daarom altijd handig om een stadskaart of plattegrond bij je te hebben wat het oriënteren in z’n megastad makkelijker maakt.

Districten & wijken van Tokyo

De stad Tokyo of Tokio bestaat uit de volgende districten(okubetsu-ku) Adachi, Arakawa, Bunkyo, Chiyoda, Chūō, Edogawa, Itabashi, Katsushika, Kita, Kōtō, Meguro, Minato, Nakano, Nerima, Ōta, Setagaya, Shibuya, Shinagawa, Shinjuku, Suginami, Sumida, Taitō en Toshima. Dit zijn er precies 23. In deze districten bevinden zich weer verschillende wijken die voor toeristen leuk zijn te bezoeken zoals Ginza, Tsukij, Shiodome, Akihabara, Kanda, Ueno, Asakusa, Akasaka, Roppongi, Harajuku, Aoyama, Ikebukuro, Obaiba, Ebisu, Daikanyama en Meguro. Dit moet nu al verwarrend op je over komen? Eigenlijk zijn we er nog lang niet want de onder Tokyo vallen nog 26 andere kleine steden en meerdere dorpjes met een eigen lokale gemeente. Om orde te scheppen in deze chaos hebben we de volgende kaart voor je gemaakt. Deze stadskaart laat vooral het stadscentrum van Tokyo zien.

Centrum van Tokyo

Het centrum van Tokyo dat aantrekkelijk is voor toeristen is verdeeld over de wijken Ginza, Akihabara en Kanda en Akasaka. Het hart van Japan is zowel op geografisch als spiritueel gebied het Imperial Palace in Tokyo. Hier kan je terug in de tijd van de samoerai en de prachtige historische Japanse tuinen bezoeken om even te ontsnappen aan de drukte van Tokyo. Dit is tevens één van de hoogtepunten om te bezoeken in Tokyo en staat op plek één van onze top 10 hot spots. Naast het Imperial Palace is er in het centrum van Tokyo nog veel meer te vinden zoals de Yasukuni-Jinja shrine, honkbal stadium Baseball Dome, Camera museum (weten we gelijk weer waarom Japanners een obsessie hebben voor fotografie), Rikugi-en tuin om even weg te dromen en bijvoorbeeld het Yamatane Bijutsukan kunst museum. Wij willen je natuurlijk zo duidelijk mogelijk op weg helpen met een gedetailleerde stadskaart van Tokyo maar dit is erg lastig aangezien er zoveel op de map staat waardoor het onduidelijk gaat worden. We zullen daarom per wijk de de leukste bezienswaardigheden en reismogelijkheden bespreken. Wat altijd handig is om op zak te hebben is een reisgids zoals de Lonely Planet, deze bieden een overzichtelijke plattegrond van elke wijk van Tokyo.

Een handige tip; vraag een stadskaart bij je accommodatie van het gebied of Tokio. Met deze plattegrond kan je meestal goed uit de voeten.

Plattegrond van Tokyo
4.67 (93.33%) 3 votes