Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Plattegrond van Tokyo

Plattegrond van Tokyo

oude Tokyo toeristen plattegrond
Een oude plattegrond van Tokyo

Tokyo is de grootste metropool ter wereld waardoor je snel het overzicht kan verliezen in de wirwar van straten, metro’s, treinen in één van de 23 wijken. Om te voorkomen dat je verdwaalt is het daarom altijd handig om een stadskaart of plattegrond bij je te hebben wat het oriënteren in z’n megastad makkelijker maakt.

Districten & wijken van Tokyo

Plattegrond tokyo
Wijken van Tokyo

De stad Tokyo bestaat uit de volgende districten(okubetsu-ku) Adachi, Arakawa, Bunkyo, Chiyoda, Chūō, Edogawa, Itabashi, Katsushika, Kita, Kōtō, Meguro, Minato, Nakano, Nerima, Ōta, Setagaya, Shibuya, Shinagawa, Shinjuku, Suginami, Sumida, Taitō en Toshima. Dit zijn er precies 23. In deze districten bevinden zich weer verschillende wijken die voor toeristen leuk zijn te bezoeken zoals Ginza, Tsukij, Shiodome, Akihabara, Kanda, Ueno, Asakusa, Akasaka, Roppongi, Harajuku, Aoyama, Ikebukuro, Odaiba, Ebisu, Daikanyama en Meguro.

Dit moet nu al verwarrend op je over komen? Eigenlijk zijn we er nog lang niet want de onder Tokyo vallen nog 26 andere kleine steden en meerdere dorpjes met een eigen lokale gemeente.

Metro kaart Tokyo
Metro kaart centrum Tokyo

Wat wij kunnen aanraden is om een Pocket Wifi te huren of Japanse eSIM te kopen (goedkoper). Hiermee kan je gratis onbeperkt gebruik maken van het internet en zo routes plannen via Google Maps bijvoorbeeld. Super handig voor het openbaar vervoer, gezien de ruim 400 km metro, 13 lijnen en meer dan 300 stations erg verwarrend kan zijn.

Centrum van Tokyo

Het centrum van Tokyo dat aantrekkelijk is voor toeristen is verdeeld over de wijken Ginza, Akihabara, Chiyoda, Shibuya, Shinjuku en Akasaka. Het hart van Japan is zowel op geografisch als spiritueel gebied het Imperial Palace in Tokyo. Hier kan je terug in de tijd van de samoerai en de prachtige historische Japanse tuinen bezoeken om even te ontsnappen aan de drukte van Tokyo. Dit is tevens één van de hoogtepunten om te bezoeken in Tokyo en staat op plek één van onze top 10 hot spots.

Naast het Imperial Palace is er in het centrum van Tokyo nog veel meer te vinden zoals de Yasukuni-Jinja shrine, honkbal stadium Baseball Dome, Camera museum (weten we gelijk weer waarom Japanners een obsessie hebben voor fotografie), Rikugi-en tuin om even weg te dromen en bijvoorbeeld het Yamatane Bijutsukan kunst museum.

Wij willen je natuurlijk zo duidelijk mogelijk op weg helpen met een gedetailleerde stadskaart van Tokyo maar dit is erg lastig aangezien er zoveel op de map staat waardoor het onduidelijk gaat worden. Met onze nieuwe reisgids “Goud in Tokyo” lichten we elke wijk uit met een handige plattegrond. Hiermee bezoek je gemakkelijk de leukste bezienswaardigheden en plekjes om te eten. De gids is klein en gemakkelijk mee te nemen in je tas.

Handige tip; vraag een stadskaart bij je accommodatie van het gebied of Tokyo. Met deze plattegrond kan je meestal goed uit de voeten.

Ⓜ️ Hoeveel kilometer metro ligt er in Tokyo?

Volgens officiële tellingen ligt er voor meer dan 304 km aan metrolijn in Tokyo. Dit gigantische netwerk verbind 285 stations met elkaar en vervoert ongeveer 11 miljoen mensen per dag.

🗺️ Waar kan ik een gratis stadskaart van Tokyo krijgen?

Een gratis stadskaart van Tokyo kan je meestal in je hotel of hostel krijgen bij de receptie. Echter kunnen wij je aanraden om een pocket wifi te huren. Hiermee kan je onbeperkt gebruik maken van Google Maps en je routes door de stad op elk moment plannen of aanpassen.

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening