Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Sushi kit zoals een echte sushichef?

Sushi kit zoals een echte sushichef?

Sushi kit

Waar bestaat een complete sushi kit precies uit? Dat is natuurlijk afhankelijk wat de sushi chef wil bereiken! Een standaard sushi set bestaat uit een sushi mat en sushi knife. Hiermee kan je gemakkelijk en snel verschillende soorten sushi maken zoals de bekende maki’s, nigiri’s, California rolls of andere sushi rolls. Via ons kan je een duurzaam sushi maker setje kopen die wij ook zelf gebruiken, dit werkt net wat makkelijker gezien het best lastig kan zijn om een mooie sushirol te maken. Je vindt hem hieronder.

Wist je dat het helemaal niet lastig is om zelf sushi’s te rollen? De ingrediënten zijn vaak vrij basic en in elke supermarkt te verkrijgen. Nu we dit gezegd hebben moeten we er wel bij zeggen dat het maken van de perfecte sushi totaal niet makkelijk is. Er zijn Japanse sushi chefs die decennia bezig zijn om hun kookkunsten te verbeteren. Zoals de sushi meester Jiro Ono die al over de 85 jaar is en nog steeds bezig met het perfectioneren van zijn sushi skills. Bekijk hier de prachtige documentaire “Jiro Dreams of Sushi” over zijn leven en het maken van de perfect sushi rolls.

Jiro Ono een wereldbekende sushichef is al vele decennia bezig om zijn sushi te perfectioneren. Je kan daarom niet zomaar een sushi chef worden, dit eist jaren van keiharde discipline.

Waar bestaat een officieel sushi set uit?

Zoals hierboven vermeld bestaat een sushi kit uit een sushi knife en sushi mat. Hiermee leg je de perfecte basis voor de bekendere sushi gerechten. Maar naast het kookgerij om de sushi te bereiden heb je natuurlijk ook eetstokjes, sushi saus bakjes en vierkante sushi borden nodig. Wil je als een echte sushi pro aan de gang dan heb je ook nog een keramische theepot nodig. Hiermee is je sushi set compleet met servies en kookgerij.

Sushi mat

Officiele Sushi mat

Op de sushi mat maak je de sushi klaar voordat hij gerold kan worden. Deze mat is bestendigd tegen sneden van het mes maar toch flexibeler dan bijvoorbeeld een snijplank van plastic of hout. Daardoor kan je de sushi gemakkelijk vormen. De echte pro sushi chefs gebruiken een matje van bamboo of houtstokjes en rollen de sushi met de hand. Het is best simpel, leg een norivel (zeewiervel) over het matje, verspreid hier evenredig sushirijst op en leg de ingrediënten die jij wilt in een lijntje neer. Rollen maar!

Sushi knife

Sushi mes

Een sushi knife is meer dan alleen een gewoon mes. Het is namelijk een verlengstuk van de sushi chef zijn lichaam. Een professionele sushi chef draagt een sushi mes meerdere jaren met zich mee en behandeld het altijd met respect. Door het mes altijd vlijmscherp te houden is het snijden van een lange sushi roll een kwestie van de juist beweging maken zonder kracht te zetten. In elke sushi kit zit een sushi knife. Dit is meestal het duurste stuk kookgerij want z’n mes kan soms meer dan €1000,- kosten, maar gaat wel jaren mee! Hier vind je enkele goedkope maar goede kwaliteit sushi kookmessen.

> Sushi tafelgerij kopen

Sushi roller

Sushi roller

De sushi roller is een hulpmiddel om het rollen gemakkelijker te maken. De roller is een soort mold (vorm) om de ingrediënten samen te rollen/persen in een lange dunne ronde vorm (soort pijpje). Want een stukje sushi komt altijd uit een langere rol die ongeveer 20-30 centimeter lang is. Deze rol wordt dan in kleinere stukjes van ongeveer 5-10 centimeter gesneden met een sushi knife. Een sushi roller hoort thuis in elke sushi kit. Naast een roller kan je ook een sushi mold gebruiken, hiermee ben je super snel klaar! Dit zijn een goede sushi roller en een Sushi mold.

Sushi servies set

Sushi servies set

Een officieel sushi servies set bestaat uit eetstokjes, keramische theekopjes, theepot en vierkante borden. Daarnaast hoort er nog een bakje voor de sushi saus en een speciale onderlegger voor de eetstokjes bij. Deze servies spulletjes staan aan de basis van elk Japans huishouden en altijd op tafel tijdens het avondeten.

Kan jij trouwens met stokjes eten?

Sushi kit kopen?

Ben je op zoek naar een sushi kit? Dan kan je deze tegenwoordig gemakkelijk vinden in winkels als Xenos, Cook&Co of bij de Hema. Maar wij hebben een aantal sushi sets voor jou uitgezocht die wij als authentiek en compleet beschouwen. Daarnaast heeft niet de helft van Nederland deze sets en is het mogelijk om echt authentiek Japans eten te maken. Ben jij klaar om de ultimate sushi maker te worden?

🍣 Waar bestaat een sushi setje uit?

Een sushi set bestaat eigenlijk alleen uit een sushi mes en bamboe matje. Tegenwoordig heb je wel een hoop sushi makers/sushi rollers die je kunnen helpen bij het rollen van de sushi. Ze noemen ze soms ook wel sushibazooka’s.

💶 Wat kost een gemiddelde sushi kit?

Afhankelijk van de kwaliteit van het mes kan de prijs flink uiteen lopen voor een sushi set. Een sushi mes kan namelijk soms rond de €1000 kosten. Een goedkoop sushi setje kost gemiddeld rond de €20.

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening