Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » Vliegtickets naar Tokyo ✈️

Vliegtickets naar Tokyo ✈️

Vliegtickets naar Tokyo Narita airport
Vliegtickets naar Tokyo Narita airport

Vliegen naar Tokyo kan via de twee belangrijkste vliegvelden Narita International Airport (IATA: NRT) en Haneda Airport (IATA: HND), de meeste internationale vluchten gaan via Tokyo Narita Airport en de binnenlandse vluchten via Haneda Airport.

De gemiddelde vliegduur vanaf Schiphol Amsterdam naar Tokyo Narita Airport is 11-12 uur met een directe vlucht (KLM en AirFrance vliegen direct naar Tokyo). Het vliegveld Narita Airport ligt ongeveer 60 kilometer ten westen van Tokyo. Ondanks deze afstand kan je Tokyo snel bereiken want het openbaar vervoer brengt je al binnen 50 minuten in het centrum van de stad. Vooral de Sky Acces line brengt je in rap tempo naar Ueno, één van de grotere stations in de stad. Met de Japan rail pass kan je gratis gebruik maken van dit traject.

Japan Airlines (JAL) op Tokyo Narita Airport
Japan Airlines (JAL) op Tokyo Narita Airport

Wanneer je land op dit vliegveld raden wij je aan om gelijk een toeristen plattegrond mee te nemen die overal verspreid over het vliegveld liggen, dit is een erg handige stadskaart en zorgt voor een goed begin van je vakantie!

Ben je op zoek naar een binnenlandse vlucht bijvoorbeeld naar het prachtige Kyoto of Osaka dan kan je het beste via het vliegveld Haneda Airport vliegen. Dit vliegveld ligt in het zuiden van Tokyo en is goed te bereizen met de metro lijn JR Yamanote (gratis met een Tokyo Subway tourist ticket) . Osaka, Kyoto, Fukuoka en Sapporo zijn prachtige steden in Japan om te bezoeken en vaak met een zeer goedkope binnenlandse vlucht te bereiken. Reis je naar de Okinawa prefectuur dan kan je ook met de boot maar een vliegtuig is uiteraard veel sneller, de kosten voor een vliegticket variëren.

Beste vliegticket Tokyo deals op dit moment;

Bekijk meer goedkope vliegtickets naar Japan op Cheaptickets.nl. Hier kan je verschillende vluchten naar Japan gemakkelijk vergelijken, wij vinden vaak KLM de beste keuze voor een vlucht (prijs & kwaliteit). Ben je meer op zoek naar een volledige vakantie dan kan je terecht op onze vakantie pagina, voor een uitgebreide vergelijking van reisorganisaties en hun aanbiedingen voor Japan.

Wist je dat op Haneda Airport Tokyo 90.3% de vluchten op tijd aankomt. Dit is het hoogste percentage in de wereld.

Boek een chauffeur vanaf het vliegveld

Een handige service die de Japanners aanbieden is de koeriers service voor je bagage. Je betaald ongeveer ¥2000 en de bagage wordt dan overal in Tokyo afgeleverd. Dit is vaak goedkoper dan je bagage in een taxi vervoeren vanaf het Vliegveld. Via GetYourGuide kan je een transfer service boeken voor een enkele reis of retour vanaf Narita/Haneda Airport naar je verblijfplaats in Tokyo.

Vliegtickets naar Tokyo

Vliegtickets naar Tokyo boeken kan gemakkelijk online op de grote ticketresellers of bij de vliegtuigmaatschappij zelf. Door online te boeken bespaar je op de boekingskosten die een reisbureau vaak rekent. De prijs van het vliegticket naar Tokyo verschilt natuurlijk per dag en per maand. Dit komt omdat feestdagen en vakanties van de Japanners de prijzen voor vliegen naar Tokyo gigantisch opjagen. Wij kunnen je als tip meegeven om een vlucht te boeken op dinsdag, woensdag of donderdag aangezien vluchten op deze dagen meestal goedkoper zijn dan weekendvluchten.

Vliegticket naar Tokyo terug van Osaka
Vliegticket naar Tokyo terug van Osaka

In de zomer zijn de kosten voor vliegtickets ook lager omdat het dan erg warm is in Japan, heb je geen last van de warmte dan is dit een prima kans voor een goedkoop vliegticket. Het is ons gelukt om een vliegticket naar Tokyo Narita Airport te boeken voor €445 zonder een reis te maken van 25 uur of meer, goed zoeken en geduld hebben dan kan je zeer goedkoop vliegen! Wat soms ook de kosten van de tickets kan drukken is een vlucht met een overstap of op een andere grote stad vliegen in Japan zoals Fukuoka of Osaka.

Bekijk hier wat tips om goedkope vliegtickets Osaka te boeken. Neem het vliegen op een andere stad niet als je verlies want vaak zijn het erg leuke steden met veel bezienswaardigheden. Daarnaast is vliegen op Tokyo en terug vanaf Osaka naar huis niet eens z’n gek idee mocht je een rondreis willen maken. Bekijk ook zeker even of het vliegen via Fukuoka niet goedkoper is!

Er zijn nog veel meer luchthavens in Japan waar het vaak kan lonen om deze eens af te wegen. Vergelijk daarom ook eens vliegtickets naar andere luchthavens in Japan. Gebruik je graag Skyscanner? Dan hebben wij een aantal hacks voor je op een rij gezet waarmee een ticket nog goedkoper gaat worden.

Handige tip als je niet teveel wilt vliegen

Dankzij het mega efficiënte treinnetwerk van Japan Railways is het reizen met de trein vaak sneller dan vliegen. Zo reis je met de hogesnelheidstrein de shinkansen al binnen 2 uur en 18 minuten van Tokyo naar Osaka. Dit traject is gratis te gebruiken met een Japan rail pass, dus weeg je opties af want vliegen is in deze situatie niet sneller en waarschijnlijk ook duurder als je een JR treinkaart hebt.

Reizigers stelde deze vragen eerder

⌛ Hoe lang duurt een vlucht naar Tokyo?

De vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol (AMS) naar Tokyo Narita (NRT) is 11-12 uur via een directe vlucht. Met een tussenstop zit je al snel op 15 uur vliegen.

💶 Wat kost een gemiddeld vliegticket Tokyo?

Een gemiddeld vliegticket Tokyo kost tussen de €800-€1000 voor een directe vlucht. Met een overstap kan de prijs zakken naar rond de €500-€600 euro afhankelijk van het seizoen en de maand.

✈️ Welke airlines vliegen er naar Tokyo vanaf Schiphol?

Wij raden altijd aan om met KLM te vliegen naar Tokyo. KLM heeft betaalbare directe vluchten en staat bekend om zijn goede service. Andere betrouwbare airlines die vliegen op Tokyo zijn; Turkish Airlines, Swiss Air, Lufthansa en Cathay Pacific.

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening