Het district Harajuku

wijk Harajuku
Harajuku is waarschijnlijk het bekendste district in de wijk Shibuya op het gebied van mode en design. Het is namelijk een wijk die bekend staat om zijn vele eetgelegenheden maar vooral om de nieuwe generatie modebewuste Japanners. Het gebied Harajuku is te bereiken via de Yamanote lijn en bevindt zich tussen Shibuya en Shinjuku in.

Harajuku jeugd

Harajuku jeugd in het winkelgebied TokyoDe top bezienswaardigheid in Harajuku is de Japanse jeugd met hun aparte kledingstijl. De kledingstijlen zijn vaak afgeleid van het bekende Manga of Anime en variëren van heel duister tot vrolijk. Om dit tafereel in volle teugen mee te maken kan je het beste naar Takeshita Dori gaan. Deze straat zit vol met trendy winkels, Fashion bouitiques, tweedehands kleding winkels en leuke restaurantjes. Daarnaast vind je hier de Harajuku kids, cosplay is hun manier van het uiten van een aparte persoonlijkheid in het monotone Tokyo. Ga er op zondag heen dan zul je de meeste jongeren tegenkomen in kostuums. De Takeshita Dori is tevens het hoogtepunt van deze wijk, zowel overdag als in de nacht.

Harajuku heeft nog veel meer te bieden

Takeshita Dori winkelstraat
Naast de Harajuku cosplay heeft het gebied natuurlijk nog veel meer leuke activiteiten te bieden. Zo staat er de Meiji Jingu shrine, dit is één van de bekendste shrines in Tokyo. Wanneer je deze wilt bezoeken kan je niet om het prachtige Yoyogi Park heen. Hier vind je prachtige Japanse tuinen, innerlijke rust en het oude National Yoyogi Stadium van de Olympische Spelen in 1964. Daarnaast zijn ook enkele musea in Harajuku zoals het Ota Memorial Museum of Art en het Nezi Museum. Beide gerelateerd aan de Aziatische kunst.

Highlights in Harajuku

Als ik alle tijd van de wereld had in Tokyo, dan zou ik graag meerdere dagen doorbrengen in het bijzondere district Harajuku. Je kunt er ultiem genieten van het ‘mensen kijken’ – trek er in Harajuku gerust een hele dag voor uit. Vloekende kleuren kleding, ultragekke kapsels en dat wat wij carnavalspakjes noemen: in Harajuku is het allemaal normaal.

Robot restaurant in Harajuku

In de bekendste straat van Harajuku, Takeshita street, loop je onder een beeldscherm door waarop je jezelf ziet verschijnen. De ultieme plek voor stilstaande, ‘selfie makende’ mensen! In de straat vind je de meest aparte winkels en restaurants: van het Robot restaurant tot kleine shops die lekker zoete crêpes met daarin chocolade, aardbei en alle soorten fruit verkopen.

Dacht je dat het Robot restaurant kinky was, dan heb je het Monster café nog niet gezien. Daar kan echt alles! Personeel draagt suikerspinpruiken, tasjes van krokodillenknuffels en alle kleuren kleding. Het fantasierijke meubilair doet ieder mens teruggaan naar de kindertijd, het maakt dat je er het liefst vrolijk rondhuppelt! Spaghetti heeft alle kleuren van de regenboog, frietjes krijg je met alle kleuren en smaken saus en de ijsjes zijn monsterlijk mooi èn lekker!

Biertuin Harajuku

Even uitrusten van alle indrukken? Ga naar de biertuin, bovenop het dak van een van de enorme warenhuizen in de winkelstraat van de wijk. Hier ontspan je heerlijk met een biertje en een snack. Het doet aardig westers aan, ware het niet dat je vanaf deze hoge plek prachtig uitzicht hebt over iets totaal niet westers: de straten en wolkenkrabbers van Tokyo… èn, met helder weer, zie je zelfs Mount Fuji in de verte! Wauw!

Harajuku in één alinea: Vintage & Kitty

Harajuku is hipper dan hip, vol met vintage kleding en aparte eettentjes. Hier lopen bont uitgedoste mangameisjes rond, een soort überkleurijke Goth. Het woord om te onthouden is Kawaii. Schattig. Kawaii kennen we in Europa van Hello Kitty, maar naast stijlicoon Kitty zijn er nog vele tientallen personages Kawaii, soms totaal onbekend. Kawaii is overal. In de verplichte bedeltjes aan de smartphone, op tassen, in complete outfits, in kattencafés en in de overal gierende reclames. – Tijn Kramer

Hoe kom je er

De wijk Harajuku is te bereiken via hete JR Yamota lijn. Vanuit Shinjuku is het twee stations naar het zuiden en vanuit Shibuya maar één naar het noorden. Eenmaal aangekomen bij Harajuku Station kan je overstappen op het metro netwerk via het Meijijingu-mae station die je in connectie brengt met de Chiyoda en Fukutoshin lijnen.

Foto & highlight tips credits: Maud SchaepkensHet district Harajuku
4.67 (93.33%) 6 votes