De wijk Shibuya

nachtleven in Tokyo
De westelijke wijk Shibuya is veruit het populairste winkel district in Tokyo. Daarnaast vind je er veel uitgaansgelegenheden en andere entertainment. Dit maakt de wijk ook één van de drukste in heel Tokyo waardoor je er het beste heen kan reizen met het openbaar vervoer. De Wijk staat vooral bekend om zijn kleurrijke advertenties, drukke clubs, warenhuizen, dure restaurants en natuurlijk het drukste kruispunt ter wereld de Shibuya Crossing. Must do’s in Shibuya? Winkelen & uitgaan!

Wat is er te doen in Shibuya

Zoals we hierboven al hadden verteld is Shibuya het populairste winkeldistrict van Tokyo. Het uitgebreide winkel assortiment trekt een hoop Japanse jeugd aan maar ook veel Fashion en designer winkels, trendy restaurants en hippe clubs. Een bekende straat in Shibuya is de Takeshita Dori in Harajuku. Hier komen de wereldbekende Harajuku generatie naartoe om hun gevoel voor stijl en mode te uiten. Daarnaast heeft Shibuya natuurlijk veel meer te bieden zoals het drukste kruispunt ter wereld de Shibuya Crossing, deze verwerkt ongeveer 2500 mensen als het licht op groen gaat. Dit kruispunt wordt ook wel eens het Time Square van Tokyo genoemd omdat er veel neon reclames te vinden zijn. Ze zijn op dit moment flink aan het verbouwen in Shibuya zodat het in de toekomst nog meer mensen kan vermaken en doorvoeren via de Fukutoshin metro, Tokyoko lijn of één van de andere metro/treinstations. De top spots in Shibuya zijn; Center Gai, Koen Dori, Spain Slope en natuurlijk de shopping centra.

Center Gai ligt in het hart van Shibuya

Veel Japanners zeggen dat de laatste trends op het gebied van mode ontstaan in Center Gai. Het is overduidelijk een hippe straat met veel design winkels, boetiekjes en ateliers. Daarnaast vind je er veel populaire game centra voor je dagelijkse dosis minigames. In de avond gaan de deuren van hippe nachtclubs open en kan je een heerlijk hapje eten bij de vele restaurants.

Winkelen en uitrusten in het park?

Wil je graag winkelen en daarna even bijkomen in een prachtig park? Dan kan je het beste beginnen in de straat Koen Dori. Als je start bij het warenhuis Marui en de straat uitloopt kom je vanzelf het bekende Yoyogi park tegen. In dit park kan je heerlijk tot rust komen en de prachtige Meiji shrine bezoeken. Daarnaast zit de ernaartoe vol met winkels en het park is prachtig ingedeeld met Japanse tuinen en oude bruggen.

Supeinzaka de Spaanse afdaling

Ondanks de relatief rechttoe recht aan mentaliteit van bouwen hebben de Japanners in Supeinzaka een bekend Europees tafereel nagebootst. Supeinzaka is namelijk een kronkelende weg die afdaalt of stijgt met aan weerszijde leuke winkeltjes en boetiekjes. Het lijkt net op een modern Spaans dorpje bergdorpje vandaar ook de naam Supeinzaka (Spaanse afdaling).

Winkelcentra en warenhuizen

Winkels zijn in Shibuya nooit ver weg of onvindbaar. Toch zijn er een aantal warenhuizen en winkelcentra die wij kunnen aanraden. Als eerste de grootste warenhuizen Mauri, Tokyu en Seibu. Daarnaast heb je Shibuya 109 met meer dan honderd kleine boetiekjes en design winkeltjes, veel trendy jeugd is hier te vinden. Een ander alternatief is de Shibuya Markt City waar je terecht kan voor veel restaurants, winkels en hotels.

De wijk Shibuya
4.5 (90%) 2 votes