Ga naar de inhoud
Tokyo.nl » De 23 wijken van Tokyo » Meguro

Meguro

De wijk Meguro, Tokyo
De Tokyotische wijk Meguro, Flickr: Benny Ang

Sinds de trouw van Charles en Diana trouwen meer en meer Japanners voor de kerk. Niet omdat ze zulke zuivere katholieke zieltjes zijn, ze geloven graag in een glamoursprookje en een kerkelijk huwelijk heeft een hoog Disneygehalte. 

In Meguro bestel je zo’n huwelijk op maat in de meest waanzinnige decors, zolang je maar genoeg geld op tafel legt. In Happo-en trouwen koppels in de kapel van een prachtige Japanse tuin met bijbehorende vijver omringd door de mooiste pijnbomen in Tokyo. 

Happo-en in Meguro, Tokyo
Happo-en in Meguro, Tokyo

Aan de andere kant van Meguro station staat het bombastische Gayoen Hotel. Dit hotel investeert in glitterdecors, chique restaurants en een kleine waterval in de met precisie aangelegde minituin. Zet je verstandknop op nul en laat je betoveren door deze mierzoete pastiche. 

Gouden reistips

Dajen-ji

De Dajen-ji tempel in Meguro
De Arhatbeeldjes van de Dajen-ji tempel, Flickr: Rosa Menkman

De 500 Arhatbeeldjes bij Dajen-ji herdenken de duizenden slachtoffers van de grote Meiwabrand in 1772, één van de grootste, late Edo-branden. Iets verderop staat een gedenksteen voor de monnik Oshichi en het meisje Kichiza. 

Bij een vorige grote brand kunnen de ouders van Kichiza haar geen dak meer boven het hoofd bieden en vragen de monniken van Daien-ji om hulp. Kichiza wordt tijdens haar verblijf smoorverliefd op Oshichi. Het begin van een verboden liefde. 

Na het herstel heeft Kichiza er alles voor over om in de buurt van haar geliefde te blijven. Ze steekt de nieuwe woning in brand en veroorzaakt zo rechtstreeks de Meiwabrand die aan verschrikkelijk veel mensen het leven kost en half Tokyo in de as legt. Kichiza wordt cynisch genoeg voor haar wanhoopsdaad veroordeeld tot de brandstapel.

Adres: 1 Chome-8-5 Shimomeguro, Meguro City, Tokyo 153-0064, Japan

Parasitological museum

Meguro Parasitological Museum
Het merkwaardige Parasitological Museum, Flickr: Guilhelm Vellut

Dokter Satoru Kamegai opent in 1953 een museum voor zijn verzameling parasieten op “sterk water” die hij in de loop der jaren bij mensen verwijderde. Driehonderd curieuze exemplaren zwemmen in formaline en wachten op jouw bezoek in het Meguro Parasitological Museum. Ze zijn hier erg trots op het pronkstuk van het museum; een acht meter lange lintworm die de dokter uit de buik van een veertigjarige man verwijderde. Zorg ervoor dat je voor het bezoek goed hebt gegeten. Topmuseum, maar het verknoeit je honger voor de rest van de dag.

Openingstijden: 10 am tot 5 pm (maandag en dinsdag gesloten)
Entree: gratis
Adres: 4 Chome-1-1 Shimomeguro, Meguro City, Tokyo 153-0064, Japan

Tokyo.nl logo

Hulp nodig met je reis?

Beroemde highlights van Japan tekening